V Bratislavě rozhodl Dvorský ve prospěch Ottawy

Šest gólů v semifinále a pět ve finále je zápis do statistik nejlepšího hráče Divize Bratislava Dalibora Dvorského. To se ukázalo jako rozhodující pro celkové pořadí. Ottawa si nejprve hladce poradila v semifinále s Floridou 10:1. V druhém semifinálovém měření sil se střetla Tampa Bay s Detroitem, zde se očekával vyrovnaný souboj. Rudá křídla potvrdila dobrou formu a poslali Blesky do souboje o třetí místo. Zde se Blesky utkaly s floridskými Pantery. Ve vyrovnaném zápase se misky vah naklonily ve prospěch Floridy, která po posledním místě v základní části nakonec vybojovala třetí místo.
Ve finále se utkali Detroit s Ottawou a přestože se Rudá křídla ujala vedení, začal ve 4. minutě úřadovat Dvorská a pěti góly v rozmezí 10 minut rozhodl finále, ve kterém Ottawa nakonec zvítězila 7:2.

Konečné pořadí Divize Bratislava:
1. Ottawa Senators
2. Detroit Red Wings
3. Florida Panthers
4. Tampa Bay Lightning

Máme za sebou druhý ročník bratislavské divize, která přinesla nádherné hokejové divadlo. Každý zápas se nesl v duchu fair-play, všech 56 hráčů si bylo navzájem kamarády mimo led. A i když na ledě byli velkými soupeři, vždy se všechny souboje odehrály na vyspělé sportovní úrovni.
Putovní pohár sice mohl vyhrát pouze jeden tým, vítězi byli všichni a tak si odnesli pěknou památku – Hvězdu hvězdám PDL 2016. Věříme, že si to za rok zase zopakujeme. Děkujeme všem rodičům, rozhodčím, pořadatelům, personálu zimního stadionu a trenérům za opravdu ukázkový přístup a průběh celé soutěže.
Vítěznému týmu držíme palce v bojích o Stanley Cup, kde se střetnou nejlepší týmy ze všech divizí z Česka a Slovenska. Chlapci, držte se.

Erich Tóth, vedoucí divize Bratislava

Podrobné výsledky naleznete ZDE.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *