V ALL STAR GAME zvítězil Západ

Vedle bojů o Stanley Cup probíhaly v Jihlavě při finálovém turnaji i další aktivity. Byla odehrána historicky první ALL STAR GAME v rámci Player Development League, byli vyhlášeni nejlepší hráči jednotlivých divizí a vybraní hráči se představili i v dovednostních soutěží.

První na řadu po odehrání čtvrtfinálových zápasů přišlo vyhlášení nejlepších hráčů všech divizí. Ceny hráčům předával bývalý český reprezentant, Mistr světa z roku 2000 v Petrohradu a účastník utkání hvězd NHL Petr Buzek. Kromě něj i zástupce pořádající agentury SPORTS CONNECT Jakub Bažant a scout Ontario Hockey League Dominic Hening. Z každé divize byli vyhlášeni tři hráči.

Přehled největších hvězd:

Divize 1st star 2nd star 3rd star
Trenčín Vojtech Matúš (SJS) Gašo Alex (SJS) Ročák Marek (CGY)
Bratislava Dvorský Dalibor (OTT) Molnár Ondrej (OTT) Dočekal David (OTT)
Praha Štancl Jakub (CHI) Tuhý David (STL) Port Vojtěch (MIN)
Ostrava Mareček Martin (NYI) Csabi Adam (NYI) Holada Štěpán (PHI)
Č. Budějovice Seidl Jan (VAN) Vachun Dominik (ANA) Novák Josef (EDM)
Plzeň Mazanec Aleš (NYR) Lučan Antonín (TOR) Tesař Jiří (TOR)

Po vyhlášení nejlepších hráčů divizí, nezbytné úpravě ledu a focení a slavnostním představení účastníků byla zahájena ALL STAR GAME. Z každé divize byla nominována jedna lajna, v týmu západu – WEST hráli hráči divizí Plzeň, Praha a České Budějovice, v týmu východu – EAST pak hráči z Ostravy, Bratislavy a Trenčína. Slavnostní buly vhodil scout OHL Dominic Hening.
Kromě zajímavého hokeje byli diváci svědky i bitky, kterou vyhrál Dominik Vachun, nebo požadavku koučů týmu EAST na posouzení neuznaného gólu videorozhodčím. Po detailním rozboru videorozhodčího byl nakonec gól po pár minutách uznán, i když bychom rádi viděli rozbor elektronické tužky Davida Pospíšila ze studia Buly, protože záznam, který měl k dispozici videorozhodčí na Zimáčku, nebyl příliš kvalitní. Protože nebylo jasné, kdo vlastně tuto nebranku vstřelil, byla nakonec přiznána brankářce Westu Daniele Novákové, která se tak stala prvním brankářem, jemuž bylo přiznáno autorství gólu (nególu) v ALL STAR GAME Player Development League. Ani tato diskutabilní branka nakonec východu nestačila, West zvítězil 4:3.

WEST – EAST 4 : 3
West: 7:35 Petr Pospíchal, 22:55 Hořejší (Mazanec), 23:37 Kratochvíle, 41:28 Žemlička (Kratochvíle)
East: 25:35 Nováková, 35:04 Gašo (Galvas), 44:57 Dvorský

Bezprostředně po dohrání ALL STAR GAME byly připraveny dovednostní soutěže (SKILLS COMPETITION). Ve střelbě na přesnost zvítězil Vojtěch Port (Divize Praha), ve slalomu s pukem na rychlost Adam Titlbach (Divize Praha). Samostatné nájezdy pak byly doménou hráčů Divize České Budějovice – mezi hráči zvítězil Jan Seidl, nejméně gólů dostal Josef Novák.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *