Kačeři po prvním kole v čele skupiny

Na finálovém turnaji Player Development League se již představili všechny týmy v úvodních utkáních skupiny. Po prvním kole se na čele usadili Anaheim Ducks a zatím potvrzují pověst černého koně turnaje. Kačeři porazili jedny z favoritů Senátory z Ottawy i s nejproduktivnějším hráčem Daliborem Dvorským 3:0. Vítězství si připsali i Letci z Philadelphie.

St. Louis Blues – Philadelphia Flyers 2:3
STL: 0:30 Sláma Matyáš (Spěváček Vojtěch), 9:25 Kolda Lukáš (Tittlbach Adam)
PHI: 16:04 Florýk Daniel (Zielinski Aleš), 20:49 Florýk Daniel (Kalužík Tadeáš), 27:00 Zielinski Aleš (Florýk Daniel, Kubík Lukáš).

K úvodnímu utkání finálového turnaje Player Development League nastoupili vítězové pražské a ostravské divize – St. Louis Blues a Philadelphia Flyers. Vstup do utkání lépe zvládli Bluesmeni, hned v první minutě se trefil vítěz kanadského bodování v Praze Matyáš Sláma, po deseti minutách navýšil vedení Lukáš Kolda. Letci se probudili po přestávce, kdy se po přihrávce Zielinskiho trefil Daniel Florýk. Stejný hráč dokázal o pár minut později dorazit střelu Tadeáše Kalužíka a obrat v utkání dokonal tři minuty před koncem krásnou střelou Aleš Zielinski. Přes snahu se již Bluesmenům nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku a první vítězství a dva body do tabulky si připsali hráči Philadelphie Flyers.

Jan Slánský (St. Louis): Do utkání jsme vstoupili výborně, s jasným cílem vyhrát. Vedli jsme 2:0, měli jsme spoustu šancí, ale bohužel jsme je nevyužili a Philadelphia nás potrestala. Tým hrál dobře, věřím, že se budeme ještě zlepšovat.

Marek Kalužík (Philadelphia Flyers): Vůbec se nám nepovedl začátek zápasu, hráli jsme ospale, soupeř lépe bruslil a dostal se do dvoubrankového vedení. Do druhé části jsme šli s tím, že chceme za každou vyrovnat, začali jsme lépe bruslit a zvýšili jsme tlak do brány. To se nám vyplatilo a dvě góly z předbrankového prostoru jsme vyrovnali. Pak už to bylo kdo z koho, štěstí se přiklonilo na naší stranu. Chválím tým za druhou část. Líbil se mi i výkon soupeře, celkově to byl pěkný zápas. Těšíme se na další zápasy.

Toronto Maple Leafs – Calgary Flames 3:3
TOR: 3:23 Schmiedt Robert (Čihař Vojtěch), 7:55 Schmiedt Robert (Čihař Vojtěch), 9:26 Mazanec Aleš (Ibl Radim)
CGY: 0:27 Mišík Matúš (Sabadka Adam), 16:35 Ročák Marek (Brejčák Marek), 25:20 Masnica Patrik

I v druhém utkání finálového turnaje padl gól hned v úvodu zápasu. Střelou z voleje po zemi k tyči se prosadil Matúš Mišík a dostal Plameny do vedení. Ještě v první části však dokázalo Toronto otočil vývoj zápasu. Dvakrát se po střelách Vojty Čihaře prosadil Robert Schmiedt, třetí branku dotlačil za záda brankáře Botk Laeš Mazanec. Calgary v druhé části hry zvýšili útočné snahy a Marka Ročáka a Patrika Masnici ze skrumáže před brankou vyrovnali na 3:3. Přes snahu obou týmů a šance na obou stranách již gól nepadl a zrodila se první remíza finálového turnaje.

Jaroslav Takáč (Toronto): Ze začátku jsme trochu zaspali, nenapadali jsme a dostali rychle gól. Po gólu jsme zabrali, hra se vyrovnala a nás se povedlo vývoj skóre otočit. Škoda druhého gólu v naší síti, který jsme se srazili do brány sami. Nepovedlo se nám rozhodnout a znervózněli jsme a dovolili soupeři vyrovnat. Škoda, měli jsme na vítězství, kluky chválím za předvedenou hru.

Martin Sojka (Calgary):Byl to náš první zápas na turnaji a byli jsme nervózní. První část zápasu byla z naší strany bez pohybu a nasazení, výsledkem byly obdržené branky. V druhé části jsme zvýšili nasazení a houževnatým výkonem se nám podařilo vyrovnat. Myslím, že jsme si za bojovnost bod zasloužili. Hráče jsem pochválil, věřím, že naše výkony se budou zápas od zápasu zlepšovat.

Ottawa Senators – Anaheim Ducks 0:3
ANA: 6:32 Eremiáš Marek, 25:28 Eremiáš Marek, 27:27 Kubík Lukáš

V posledním zápase prvního kola skupiny finálového turnaje se představili vítězové divize Bratislava (Ottawa Senators) a České Budějovice (Anaheim Ducks). Přestože po většinu zápasu měli mírně navrch Senátoři, góly padaly pouze do jejich branky. První vstřelil krásnou střelou nad lapačku Marek Eremiáš, stejný hráč dostal Kačery do dvoubrankového vedení dorážkou vlastní střely. Vítězství Kačerů potvrdil třetím gólem Lukáš Kubík.

Matúš Kadraba (Ottawa): Naši hráči byli zbytečně nervózní, naší hře chyběla jednoduchost. Přesto si myslím, že jsme měli více ze hry, více střel, ale nepodařilo se nám je přeměnit v góly. Soupeřům výborně zachytal brankář a měli více štěstí v koncovce. Výsledek nebereme tragicky, byl to první zápas, určitě se zvedneme.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *