Flyers kousíček od jistoty semifinále

Druhé vítězství posunulo hráče Philadelphie Flyers do čela tabulky po neúplném druhém kole a jsou blízko přímému postupu do semifinále, kam se kvalifikují týmy na prvních dvou místech tabulky. Naději na postup si vybojovali po úvodní porážce od Philadelphie hráči St. Louis Blues vítězstvím nad Calgary Flames v nervózním utkání plném soubojů a šarvátek.

St. Louis Blues – Calgary Flames 2:0
STL: 10:02 Spěváček Vojtěch (Lukáš Novák), 26:11 Port Vojtěch (Spěváček Vojtěch)

V prvním zápase druhého kola na sebe narazili vítězové pražské divize St. Louis Blues a divize trenčínské Calgary Flames. Utkání bylo chudé na branky, o to bohatší bylo na souboje a rvačky. Bluesmeni se dostali do vedení po deseti minutách. Lukáš Novák vybruslil zpoza vlastní branky, nahrál do jízdy Vojtovi Spěváčkovi, který byl sice vytlačen za bránu, ale po jejím objetí zasunul puk do brány pod přesouvajícím se brankářem Botkou do brány. Na nervozitě utkání to neubralo, spíše přidalo. Ani jeden tým však nedokázal využít nabídnuté přesilovky. Definitivní rozhodnutí padlo 4 minuty před koncem, obránce Vojta Port si vyměnil puk s Vojtou Spěváčkem, přebruslil obranu soupeře, natlačil se před branku a střelou mezi nohy posunul Bluesmeny do dvoubrankového vedení. To i přes snahu Plamenů o zkorigování skóre byla poslední branka utkání.

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 4:6
OTT: 9:03 Dočekal David, 13:29 Tóth Dominik (Dvorský Dalibor), 23:06 Dvorský Dalibor (Tóth Dominik), 25:49 Tóth Dominik (Dvorský Dalibor)
PHI: 2:26 Galvas Tomáš (Kalužík Tadeáš, Barna Danny), 11:33 Csabi Adam (Galvas Tomáš), 14:29 Pavič David, 25:33 Csabi Adam (Kalužík Tadeáš), 26:22 Veselý Matyáš, 27:32 Csabi Adam

Utkání mezi Senátory a Letci bylo vyvrcholením dosavadního proběhu finálového turnaje Player Development League. V utkání bohatém na branky se dostali Letci pětkrát do vedení, Senátoři čtyřikrát srovnali. Až šestá branka zlomila odpor Senátorů a znamenala vítězství Philadelphie 6:4. Ottawa v úvodním utkání branku nevstřelila, o to větší střelecké chutě její hráči měli. Střelecky se dvakrát prosadil Dominik Tóth, jednou nejlepší střelec bojů v divizích (27 branek v osmi zápasech) Dalibor Dvorský. Oba hráči si navzájem nahráli na své branky a dostali se do popředí kanadského bodování.
V dresu Philadelphie se na začátku utkání prosadil Tomáš Galvas. Nejdřív dorážkou ve třetí minutě zahájil gólový účet zápasu, o devět minut později pak projel po levém křídle a nádhernou přihrávkou našel Adama Csabiho, který si v klidu zpracoval puk a zakončil akci střelou pod břevno. Na obě branky dokázali Senátoři odpovědět, nejdříve David Dočekal, na druhou Dominik Tóth. Do konce první části chyběla půlminuta, když se při přesilovce napřáhl od modré čáry David Pavič a jeho pumelice skončila ve vinglu branky brankáře Vilhana.
Pravé střelecké hody vypukly ve 24. minutě. Nejprve srovnal Dalibor Dvorský na 3:3. Misku vah na stranu Philadelphie přiklonil o dvě minuty později svým druhým gólem Adam Csabi, který zakončil brejk povedeným forhendovým blafákem. Jen 16 vteřin trvalo Senátorům čtvrté vyrovnání, trefil se Dominik Tóth. O půl minuty později však opět vedli Flyers po brance Matyáše Veselého. Definitivním zlomem utkání byla o minutu později třetí branka Adama Csabiho, který individuálně projel obranou Ottawy, najížděl zleva k brance Vilhana, naznačil bekhendový blafák, nechal gólmana Senátorů přesunout se ke středu a střelou k bližší tyči skóroval. Tímto gólem nejen, že zkompletoval hattrick , ale posunul se do čela průběžného kanadského bodování finálového turnaje.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *