Letci z Philadelphie ubránili vítězství v Ostravě

Play-off Divize Ostrava mělo jasného favorita – New York Islanders vyhráli základní část poměrně přesvědčivě. I ostrované se však přesvědčili, že v play-off se začíná od nuly a pod stresem možnosti vyřazení se hraje úplně jinak, než v základní části.
V úvodním zápase se utkali týmy, které v základní části získaly po 4 bodech. V bojovném utkání byla Philadelphia o trochu leoší v pohybu na ledě a dvěma krásnými přihrávkami do gólové pozice rozhodla utkání.
V druhém utkání se představili suveréni základní části, NY Islanders, s Tučňáky z Pittsburghu. Tento zápas měl finálové parametry se vším, co k tomu patří. Hrál se rychlý hokej nahoru, dolu, oba brankáři prokazovali výbornou formu. Pittsburgh se dostal do vedení zásluhou Lukáše Hrocha po přihrávce Michala Činčaly, za Ostrovany odpověděl samostatnou akcí Tomáš Galvas. Vítězný gól zařídil Tadeáš Kalužík po nahrávce nejproduktivnějšího hráče divize Adama Csabiho. Tento zápas byl reklamou na mládežnický hokej.
V zápase o třetí místo se projevilo vyčerpání a zklamání Tučňáků ze semifinálové porážky, protože se zápas hrál bezprostředně po druhém semifinále. Capitals si spravili chuť a jednoznačně zvítězili.
Ve finálovém zápase o postup byla znát nervozita na hráčích obou týmů, všichni věděli, o co se v tomto zápase hraje. První gól Ostrovanů nebyl uznán, protože si rozhodčí nebyli jistí. Do vedení se tak dostala až ve druhé části hry Philadelphia, když po nahrávce Davida Paviče vystřelil na branku Aleš Zielinski. Gólman Martin Mareček střelu přes projíždějící hráče neviděl a ta prošla až do sítě. Odpovědí Ostrovanů byl tlak na branku Letců. Výsledkem však nebylo vyrovnání, ale branka z brejku philadelphského Matyáše Veselého. Tlak Islanders pokračoval a po přihrávce Jakuba Kalužíka snížil Adam Csabi. Pro newyorkské běžel čas strašně rychle. Philadelphia už rezignovala na útočení a pozorně bránila. I přes odvolání brankáře a drtivý závěrečný tlak Letci statečně odolali a vyhráli Divizi Ostrava v letošním ročníku Player Development League.
Gratulace hráčům Philadephie Flyers, kteří postoupili na finálový turnaj v Jihlavě. Věříme, že zabojují o vítězství a uhájí Stanley Cup po loňském vítězství Pittsburghu.
Poděkování patří všem rodičům i hráčům, kteří se zúčastnili letošního ročníku Player Development League Divize Ostrava.

Kompletní výsledky, tabulky, kanadské bodování, … naleznete ZDE.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *