Dvě vítězství posunula Chicago do čela

Hráči pražské divize měli o uplynulém víkendu napilno. V sobotu měli možnost se zdarma zúčastnit tréninku Hokej – hra mozku (Hockey – brain game), který pořádal spoluzakladatel Player Development League Lukáš Zdrha. Kdo přišel, určitě nelitoval. Trénink byl zaměřen na multitasking (řešení více na sobě nezávislých činností) a rychlosti rozhodování se. Účastníci absolvovali jednu tréninkovou jednotku off-ice a jednu na ledě.
V neděli pokračoval hokejový víkend čtyřmi zápasy PDL. V tom úvodním se střetli dosavadní lídři St. Louis Blues s Divočáky z Minnesoty. Wild se dostali do vedení gólem Radka Janaty, na začátku druhé části hry vyrovnal individuální akcí obránce Marek Maštalíř. Do konce zápasu už žádný gól nepadl, přestože k němu oba týmy neměly daleko. Adam Tittlbach jel dokonce v posledních vteřinách sám na brankáře Minnesoty Michael Hrabala, zakončit však nestačil. Výsledkem byla spravedlivá remíza 1:1.
Druhý zápas měl jednoznačný průběh. Jestřábi z Chicaga vletěli do zápasu s nashvillskými Predátory jako uragán a po gólech Dominika Hasmana z dorážky a Richarda Žemličky vedli v páté minutě 2:0. Do konce první části se ještě trefil po chybě brankářky Daniely Novákové chicagský Alim Bažev a účet završil Adam Jehlička z dorážky. V druhé části se hra vyrovnala a protože již další gól nepadl, zvítězili hráči Chicaga Blackhawks hladce 4:0.
Po úpravě ledu nastoupili v souboji o první místo pražské divize St. Louis Blues a Chicago Blackhawks. Duel to byl bojovný a vyrovnaný. První gól padl až tři minuty před koncem poté, co Adam Jehlička dobruslil zdánlivě pouze vyhozený puk a důrazným zakončení z bezprostřední blízkosti poslal Jestřábi do vedení. O minuty později však bylo vyrovnáno. Adam Titlbach převzal na červené čáře přihrávku od Marka Maštalíře, projel obranou Chicaga jako nůž máslem a suverénně zakončil blafákem do forhendu. Ani radost Bluesmenů netrvala dlouho. Minutu před koncem zápasu zavezl puk do útočné třetiny Jakub Štancl, předložil puk před bránu Adamu Jehličkovi, který utkání ve prospěch Chicaga rozhodl. Sice někteří z rodičů na tribuně avizovali postavení hráče v brankovišti, rozhodčí branku uznal. V závěru utkání už si hráči Chicaga vítězství pohlídali a dostali se do čela pražské divize s dvoubrankovým náskokem na svého posledního soupeře.
Ve čtvrtém (nikoli posledním) utkání dne dokázali hráči Nashvillu Predators ukořistit své první vítězství v letošním ročníku PDL. Vzali si ponaučení z prvního svého utkání a tentokrát byli naopak oni, kdo na začátku zápasu zaskočil svého soupeře dvěma góly. Jejich soupeři z Minnesoty však zbraně nesklonili, postupně vyrovnali hru a po gólech Jiřího Felcmana a Sebastiena Crosbyho vyrovnali i skóre. Vítěznou branku však pár minut po vyrovnání vstřelil Lukáš Sochor a prázdnou bránu skoro přes celé hřiště trefil minutu před koncem Daniel Dunda. Vítězstvím se Predátoři na Minnesotu bodově dotáhli a pražská divize je tak zatím nejvyrovnanější ze všech šesti divizí.
V čele kanadského bodování je řízný bek z Chicaga František Brož s pěti body (2+3), pronásledovaný pěticí čtyřbodových vlčáků – Sláma, Janata, Felcman (všichni Minnesota), Jehlička (Chicago) a Dunda (Nashville).
Inspirováni try-outem, zorganizovali pořadatelé pražské divize utkání hráčů ročníku 2005. Přestože měli hráči v nohách již dvě utkání, měl poslední zápas vynikající tempo a za předvedenou hru sklidili hráči obou týmů na konci zápasu zasloužený aplaus od přihlížejících diváků.
Horečně probíhají jednání manažerů jednotlivých týmů. Vypadá to, že v nejbližších hodinách mohou být oznámeny trejdy mezi jednotlivými týmy. Koho si týmy mezi sebou vymění? Budou to brankáři, tahouni jednotlivých týmů, důrazní obránci, nebo hráči odvádějící černou práci? Nechme se překvapit!
Kompletní výsledky, tabulky, kanadské bodování naleznete ZDE.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *