Antonín a Kryštof Smolovi spolu nastupují za Montreal

Antonín a Kryštof Smolovi – talentovaná bratrská dvojice, která nastupuje za tým Montrealu. Starší Tonda již jako „zkušený“ brankář, který absolvuje již třetí sezonu a v té první dokonce zvedl nad hlavu slavný PDL Stanley cup v dresu Bostonu a o dva roky mladší Kryštof sbírající své první zkušenosti. Jak oni vidí aktuální průběh PDL a mnoho dalšího se dozvíte v aktuálním rozhovoru.
Po prvním neúspěšném víkendu jste zahráli skvělé zápasy s Rangers a poté vybojovali první bod s Torontem, v té době jasným lídrem tabulky. Jaká je tedy aktuální nálada v týmu a jak vidíte vaše šance v Plzeňské divizi?
Tonda: Nálada v týmu je výborná, trenéři Lukáš s Ondrou nás hodně povzbuzují a věří nám. Společně se chystáme vyhrát Stanley Cup.
Kryštof: To, že jsme remizovali s Torontem, nám udělalo ohromnou radost, vstřelili jsme první góly a věříme, že to takhle půjde dál.
NHL je snem snad každého mladého hráče. Jaké to je vyzkoušet si ji na vlastní kůži a co myslíte, že vám přinese do dalšího hokejového růstu?
Tonda: Hrát tady za Montreal je ohromný zážitek, atmosféra je úžasná, proto jsem tady už potřetí a moc mě mrzí, že naposled. Je zajímavé hrát pokaždé s jinými kluky než jsem zvyklý z klubu. Poznal jsem se tady se spoustou výborných hráčů a o to více jsem se snažil předvést vždy svůj co nejlepší výkon.
Kryštof: Já jsem hrozně rád, že jsem dostal šanci si tady vůbec zahrát protože jsem mladší než ostatní. Jsou to moje první zápasy na velké hřiště a když nastupujeme v dresech na led, připadám si jako v opravdové NHL. Akorát stadión je jiný 🙂
Starší Tonda zastavující puky a mladší Kryštof, který naopak branky střílí … Jak to probíhá u vás doma? Radíte si, probíráte zápasy?
Tonda: Radíme si, to je pravda. U Krýši to byly první zápasy na velké hřiště, tak jsem mu třeba radil, aby chodil včas střídat a také aby mi neclonil před bránou.
Kryštof: No, trochu si i radíme. Zápasy ale moc neprobíráme, spíše tréninky, kde spolu soupeříme. Vždy se snažím dát Tondovi gól.
Jaký je váš hokejový sen?
Tonda: Samozřejmě hrát v NHL. Chytat za Boston Bruins. Určitě bych také rád chytal za reprezentaci. Ale kdyby to nevyšlo, budu rád, když budu chytat i v extralize. Hokej mě strašně baví.
Kryštof: Já bych chtěl hrát za Pittsburgh Penguins spolu se Sidneym Crosbym, který je můj největší vzor. Rád bych se stal i mistrem světa. Klidně i s bráchou v bráně.
Děkujeme moc a přejeme hodně štěstí

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *