Bruins rázně vykročili za obhajobou

O uplynulém víkendu proběhla první kola všech divizí Player Development League. Ještě než vypukly boje na ledě, proběhl v každém pořádajícím městě draft jednotlivých hráčů.

V Original divizi v Třemošné zatím vládne Boston, ale jako jediný byl v kompletní sestavě. Nejvíce bude na následující týden posílen především Montreal, takže nás čekají opravdu skvělé a vyrovnané bitvy. V zápasech Original divize padalo hodně gólů, hned dva hráči NY Rangers – Krasanovský (5+2) a Dolhý (2+5) si připsali 7 bodů a okupují první dvě příčky průběžného pořadí kanadského bodování.

V Centrální divizi (Nymburk) dokázal dvakrát zvítězit Nashville i díky výkonům brankáře Lukáše Malanta, který se usadil na dělené první příčce pořadí brankářů. Po jedné výhře si připsali hráči Minnesoty a St. Louis. O nadcházejícím víkendu se mohou zájemci těšit na videoanalýzu zápasu od kouče Chicaga Blackhawks Martina Štrby.

Dvě vítězství 5:2 posunuly do čela Pacifické divize (ČB) tým LA Kings. Krále táhnul k vítězství pěti body (4+1) Jan Vavřík. Čtyři góly ve dvou zápasech si připsal i Filip Petrásek, jehož Vancouver si stejně jako Anaheim připsal jedno vítězství.

Z technických důvodů (kolize se zápasem české reprezentace na MS v Praze) se neodehrál jeden zápas Metropolitní divize v Ostravě. Po neúplných dvou kolech jsou v čele Islanders se třemi body. Ostrovanům pomohla bodová produkce Matyáše Dědka (5+1), který se usídlil na průběžném třetím místě kanadského bodování.

Již v sobotu byly odehrány zápasy Atlantické divize v Bratislavě. Do čela tabulky se po víkendu dostaly blesky z Tampy. Čtyřmi vstřelenými góly k tomu přispěl Maxo Mamonov, pouze dvěma obdrženými brankář Michal Malovecký.

Další zápasy se hrají už o víkendu.

 

V průběhu týdne byly postupně aktualizovány výsledky, tabulky, soupisky, statistiky hráčů, fotogalerie, …

Pokud máte nějaké pěkné fotografie z PDL ke zveřejnění, pošlete mi je, nebo mi pošlete odkaz. Děkuji.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *