Blesky z Tampy si zajistily vítězství v Atlantické divizi

O víkendu byl na pěti zimních stadionech odehrán druhý díl základní části Player Development League. Výsledky již napověděly, z jakých pozic budou jednotlivé týmy postupovat do play-off.

V Pacifické divizi v Českých Budějovicích zatím ztrácí Olejáři z Edmontonu. Přestože tým odehrál vyrovnané zápasy, doplácí na neproměňování vyložených šancí a nezískal zatím ani bod. Zbylé týmy Pacifické divize jsou seřazeny na prvních třech místech v rozmezí dvou bodů, proto se dají příští víkend očekávat velice zajímavé zápasy.

V podobné pozici jako Olejáři jsou v ostravské Metropolitní divizi Caps, kteří však mají odehráno o zápas méně. Metropolitní divize je ještě vyrovnanější – první tři týmy dělí pouze bod.

To v Atlantické divizi je již znám vítěz základní části. Hráči Tampy Bay dokázali vyhrát všechny čtyři úvodní zápasy, a protože nad druhými Pantery z Floridy dvakrát zvítězili, nikdo je již nemůže předstihnout. Nejhorší výchozí pozici před posledním dnem základní části mají Red Wings, kteří však určitě budou chtít zabojovat alespoň na třetí místo, aby se v play-off vyhnuli Tampě.

Blízko k vítězství v základní části mají v Centrální divizi Predátoři z Nashvillu. Bod ztratili až ve svém čtvrtém zápase se St. Louis, v kterém dokázali vyrovnat z nepříznivého stavu 1:3. Teoreticky je tak mohou o prvenství připravit hráči Minnesoty Wild, zvlášť pokud výborné výkony brankáře Pavlíčka ještě více podpoří hráči v poli. Statečně v Nymburku bojují hráči St. Louis Blues. Přestože mají z týmů Centrální divize nejmenšího brankáře, drží zatím třetí místo a v zápasech rozhodně nehrají druhé housle. Pomalý rozjezd mají chicagští Black Hawks, kteří dokázali skórovat až v druhé části čtvrtého zápasu, zato hned třikrát, a získali tak dva body. Některými původně favorizovaný tým tak není daleko od druhé příčky. I v Nymburku bude poslední hrací den zajímavý. Týmy Centrální divize hrají poctivě dozadu, což ruku v ruce s výbornými výkony všech čtyř brankářů znamená nejmenší počet vstřelených branek ze všech divizí.

Naopak nejvíce branek zatím padá v Original divizi v Třemošné. V čele Original divize jsou i po druhém hracím dnu obhájci titulu bostonští Medvědi s dvoubodovým náskokem na Canadiens a Rangers. O ofenzivním pojetí hry v Třemošné vypovídá i průběžný stav kanadského bodování – v první pětce jsou hned tři hráči Original divize – Jezdci Dolhý a Krasanovský, které doplňuje bostonský Slavíček. Nejlepším střelcem je zatím Filip Petrásek z Vancouveru. Nejnižší průměr obdržených gólů drží Michal Malovecký z Tampy Bay, který zatím dokázal svůj průměr udržet pod jedním gólem na zápas.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *