Vyladit formu, začíná play-off!

Základní část Player Development League skončila o víkendu posledními zápasy, které rozhodly o složení semifinálových dvojic jednotlivých divizí. Nadcházející víkend tak rozhodne o postupujících do finálového turnaje, který se koná v pátek 12. 6. 2015 v Třemošné. Podrobnosti k finálovému turnaji jsou ZDE.

Třetí víkend přinesl v Original divizi neuvěřitelné drama. Po pěti kolech měly dokonce všechny kluby šanci umístit se na 1. místě po základní části. 3 ze 4 zápasů neskončily o více než dva góly. O celkovém pořadí nakonec rozhodl až poslední zápas, kdy Boston vyhrál nejtěsnějším možným způsobem (3:2) nad Torontem a tím vlastně potvrdil, že tento zápas byla generálka pro Play off, ve kterém se utká opět s tímto kanadským celkem. Ve druhé dvojici na sebe narazí nezadržitelný Montreal se čtyřzápasovou vítěznou šňůrou v zádech proti Rangers, kteří se budou moci opět spolehnout na famózní výkony brankáře Jaroslava Šrouba. Tak nás zde čekají neuvěřitelně napínavé boje bez jasného favorita.

Do posledního hracího dne základní části Centrální divize vstupovali v nejlepší pozici Predátoři z Nashvillu. Dva body jim zajistily vítězství v základní části. Úvodní zápas však prohráli s Minnesotou, za kterou vychytal svůj druhý shutout Adam Pavlíček a první pozice Predátorů byla ohrožena. Vítězství v divizi si Predátoři zajistili ve svém druhém zápase s Chicagem, které po tuhém boji porazili 4:3 i díky osobnímu trestu nejlepšího hráče Blackhawks Matyáše Boráka, který v klíčových momentech Chicagu citelně chyběl. A protože v posledním zápase základní části dokázali St. Louis Blues především díky úderné první lajně v čele s Tomášem Trundou (v zápase 2+1) přehrát Minnesotu, zbyla na Chicago až čtvrtá příčka. V play-off se tak utkají týmy, které spolu hrály poslední kolo. Vzhledem k vyrovnanosti obou posledních zápasů se máme i v Nymburku na co těšit.

I v Pacifické divizi nebylo o vítězi jasno až do posledních zápasů. V předposledním zápase porazili Králové z LA o gól Kačery z Anaheimu, což jim nakonec stačilo k vítězství. A to díky prvním bodům Olejářů. Edmonton si v pěti zápasech základní části nepřipsal ani bod, aby v posledním překazil plány Canucks na vítězství v divizi.

Metropolitní divizi ovládli Tučňáci, za celou základní část ztratili pouze 1 bod. Na paty jim šlapali NY Islanders, naopak ani bod nezískali hráči Washingtonu Capitals. Uvidíme, zda si nenechali všechny trumfy na play-off.

Stejný počet bodů jako Tučňáci v Metropolitní divizi, získaly Blesky z Tampy Bay v Atlantické divizi. Zajímavý bude určitě souboj Floridy a Ottavy v play-off, v základní části získaly tyto týmy stejně bodů.

Semifinálové dvojice play-off jednotlivých divizí: Original divize: Boston – Toronto, Montreal – NY Rangers, Centrální divize: Nashville – Chicago, Minnesota – St. Louis, Pacifická divize: LA – Edmonton, Anaheim – Vancouver, Metropolitní divize: Pittsburgh – Washington, NY Islanders – Philadelphia, Atlantická divize: Tampa Bay – Detroit, Florida – Ottawa.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *