Bluesmeni vedou pražskou divizi

Hned úvodní zápas pražské divize mezi St. Louis a Chicagem byl klíčovým pro určení lídra po prvním hracím dnu. Hráči St. Louis dokázali uhlídat tahouny první úderné lajny Jestřábů v čele s Kubou Štanclem a Adamem Jehličkou a po dvou slepených gólech Vojty Spěváčka a Matěje Vojáčka na konci první poloviny utkání otočili zápas ve svůj prospěch. Protože v druhé části již gól nepadl, porazili trochu překvapivě Bluesmeni favorizované Chicago 2:1.
V druhém utkání si hladce poradili Divočáci z Minnesoty s nashvillskými Predátory 5:0. O výsledku utkání rozhodla dvojice Radek Janata a Matyáš Sláma, kterou trenér překvapivě schoval do druhé lajny, kde dominovali. Většina gólů padla po důrazu v předbrankovém prostoru z druhé nebo dokonce třetí dorážky.
Minnesota nastoupila v dalším duelu proti Chicagu a dlouho tahala za delší konec. Opět se prosadila dvojice Janata, Sláma, gól přidal i Jiří Felcman. Chicago dostal zpátky do zápasu Richard Žemlička, který dvěma góly potvrdil pověst kanonýra. Na 3:3 pak vyrovnala asi největší hvězda pražské divize Kuba Štancl, rozhodující branku vstřelil necelých pět minut do konce utkání obránce Chicaga František Brož. Minnesota, která hrála druhé utkání v řadě už síly na vyrovnání nenašla a favorizované Chicago tak získalo první dva body do tabulky.
Vyrovnané utkání na závěr prvního hracího dne odehráli St. Louis s Nashvillem. Hráči St. Louis třikrát vedli, první útok Nashvillu však dokázal pokaždé vyrovnat. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 3:3. Bod stačil St. Louis Blues, aby se vyhoupli do čela pražské divize.
Trenéři týmů jsou zatím spojeni se složením svých družstev a nenavrhli žádné výměny. V neděli tak nastoupí týmy beze změn, v týmu St. Louis by se měl již představit uzdravený bombarďák Alex Pírs, dále Alex Sojka a dodatečně draftovaný Adam Titlbach.
Vzhledem k plánované absenci brankářky Nashvillu Daniely Novákové v termínu play-off, byla do týmu dodatečně doplněna další brankářka nashvillské farmy (pražské Sparty) Míša Hesová.

Kompletní výsledky, tabulky a kanadské bodování pražské divize najdete ZDE.

Print Friendly

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *