CZECH Selects 2001 v sezóně 2014/2015

Dvatisícejedničky jsou letos nejstarším týmem CZECH Selects. Řada kluků už hraje ve svých klubech za mladší dorost a tak zbývá této kategorii nejméně prostoru pro mimoklubové aktivity. Hlavní program se proto bude odehrávat především na sklonku klubové sezóny.

IMG_9747

Koho a co můžete očekávat?

Pro World Selects Invite 2015 se znovu podařilo dohodnout na pozici Head Coache Petra Jonáka z detroitských Little Caesars.  Svůj podíl práce odvede také jako obvykle evropský zástupce Legacy Global Sports Lukáš Havlíček. Do kempů, tryoutů a přípravy se budeme snažit zapojit i další zajímavé osobnosti.

První akcí bude úvodní potkávací kemp naplánovaný předběžně na 15. prosinec 2014.

Následně v rámci možností proběhne po novém roce několik tryoutů pro výběr hráčů do týmu na WSI.

Na sklonku klubové sezóny a po jejím skončení bychom pak rádi naplánovali opět skvělé development kempy pod vedením Petra Jonáka, v jejichž rámci bude probíhat i příprava týmu pro WSI.

Oproti loňsku uvažujeme podle zájmu o sestavení ještě jednoho týmu vedle týmu pro WSI, který by absolvoval širší přípravu jako sparingpartner týmu WSI a případně i nějaký kvalitní turnaj v domácím prostředí. Nabízí se účast obou týmu na českobudějovickém WTT (World TalentsTournament), který se už dva ročníky po sobě při nasazení týmu do starší kategorie osvědčil jako velmi kvalitní příprava, případně uspořádání vlastního miniturnaje za účasti dvou zmiňovaných týmů CZECH Selects, slovenského SLOVAKIA Selects 2001 a ještě jednoho kvalitního týmu.

Samotné WSI se letos hraje v Bratislavě v termínu 21. – 25. 4. 2015. Jde tak o nebližší a nejlevnější turnaj v rámci čtyřletého cyklu WSI. Cena pro hráče bude cca 500 EUR.

Plány jsou tedy smělé a představují velmi kvalitní příležitosti pro širší spektrum hráčů ročníku 2001.

Pár slov k týmu pro WSI

Víte, že jsem vždy zastáncem otevřené komunikace, proto i letos jako týmový manažer zveřejním jasně záměry pro WSI. Oproti loňskému roku, kde bylo dopředu avizováno, že tým pro WSI bude sestaven především z hráčů, kteří se dlouhodobě osvědčovali a společně delší dobu pracovali v rámci development programu GooolTeam, bude letos tým pro WSI sestaven z hráčů, kteří prokáží nejlepší aktuální formu na tryoutech i v soutěžích klubové sezóny a neodpustím si upozornit i na mnou preferovanou vlastnost, kterou je herní charakter. Rozuměj, hráč může přejít třeba přes 3 soupeře najednou, ale jakmile po ztrátě puku začne kroutit hlavou a nenastartuje okamžitě backcheck, bude mít v kolonce herní charakter velké minus! Stejně jako v zámoří 🙂 Hráči jsou v období puberty, kdy jeden se fyzicky vyvíjí rychleji druhý trochu pomaleji, někteří hráči budou v sezóně prověřováni již soutěží extraligy mladšího dorostu a nemalý podíl na aktuální formě bude mít také kvalita klubové přípravy. Dané období je proto trochu jako přesýpací hodiny, nicméně jak bylo uvedeno výše, ani ti, kteří se nedostanou na WSI, nemusí vůbec smutnit, příležitostí k rozvoji v rámci programu CZECH Selects 2001 budou mít dost.

Registrace

Na závěr prosím všechny zájemce ročníku 2001 o projekt CZECH Selects 2001 v sezóně 2014/2015, nechť se zaregistrují po kliknutí na tlačítko níže. Následně budete kromě příspěvků na CS Hockey informováni o dění v CZECH Selects 2001 rovněž e-mailem na zaregistrovanou adresu.

Hezký den!

Jan Hes

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *