Setkání Czech Selects 2004 v Ostravě

Blíží se první setkání Czech Selects 2004, které se uskuteční 17. listopadu na zimním stadionu v Ostravě – Porubě pod vedením trenérů Tomáše Sršně a Luďka Krayzla. Setkání Czech Selects 2004 tak proběhne s více než ročním předstihem před World Selects Invite pro tuto kategorii s hlavním cílem hráče především poznat a postupně je připravit na náročný mezinárodní program Czech Selects pro sezónu 2015/2016.

Máte-li doma šikovného hráče ročníku 2004 a chcete-li si vyzkoušet silné konkurenční prostředí, přihlaste se na

REGISTRACE NA CZECH SELECTS 2004 – OSTRAVA, 17.11.2014

POZVÁNKA A PROGRAM

Pro ty, kteří jste si nepřečetli článek Poznejte Selects Hockey, přinášíme ještě několik informací k turnaji WSI a realizačnímu týmu.

Výběry Czech Selects se zúčastňují jako jediný český zástupce turnajů World Selects Invitational (WSI) a zároveň se v domácích podmínkách snaží co nejlépe připravit na tento vrchol sezóny. Ať už to je prostřednictvím denních nebo víkendových kempů, účastí na kvalitních domácích turnajích hraných obvykle ještě o kategorii výše nebo přípravnými zápasy se silnými soupeři.

Každý ročník Czech Selects se účastní turnajů WSI čtyři roky po sobě, proto je i projekt Czech Selects 4-letým programem. U ročníku 2004 se bude jednat dokonce o program 5-ti letý. A proč ten rok navíc? Jelikož za sebou máme hodně zkušeností s fungováním turnajů a účastí týmů, rozhodli jsme se, že začneme s tvorbou týmu Czech Selects 2004 již o rok dříve. WSI je totiž hráčským obsazením v daných ročnících nejkvalitnější mládežnickou akcí v Evropě. Turnaj je tak náročný, že v prvním roce se naše celky většinou pouze rozkoukávají. Proto jsme se rozhodli, že trenéři budou pracovat s hráči už rok dopředu, zúčastníme se domácích turnajů, kde nastoupíme v kategorii 2003, aby si kluci zvykli na rychlejší a náročnejší soupeře. Výsledkem by potom měla být daleko větší připravenost na prvním turnaji WSI v roce 2016.

Turnaj se hraje ve čtyřech věkových kategoriích, v roce 2015 to budou dle ročníků tyto turnaje: WSI 2003 (Bolzano), WSI 2002 (Riga), WSI 2001 (Bratislava) a WSI 2000 (Philadelphia). Turnaj se hraje také v dívčí kategorii. V roce 2015 to budou tři turnaje a to U14, U16 a U18, všechny turnaje se odehrajou v Bolzanu.

Turnaje se účastní výběry Selects ze Švédska, Finska, Norska, Lotyšska, Německa, Rakouska, Švýcarska, Slovenska, Maďarska, Itálie a Ukrajiny. Evropské výběry doplňují severoamerické Selects výběry, které jsou nazvány podle oblasti, ze které jsou chlapci a dívky vybíráni, a to West Coast (WCS), East Coast (Quebec), East Coast (Ontario) a Western Canada (WCAN). K již vzpomínaným celkům se dále připojují top ruské klubové celky jako například CSKA Moskva, Dinamo Moskva, Spartak Moskva, AK Bars Kazan, Leningrad Selects, Silver Lions atd.

Počet týmů je na každém turnaji od 18 do 22. Každý celek odehraje v základní části turnaje 5 zápasů. Potom následuje play-off nebo zápas o umístění.

Co se týká úspěchů českých výběrů, jediným celkem, kterému se turnaj WSI  podařilo vyhrát, byl ročník 1997 s hráči jako Pavel Zacha nebo David Kaše.

Realizační tým Czech Selects 2004 je skvělý, Tomáš Sršeň i Rudolf Lehký už při celku Czech Selects působili a to u ročníku 1998. Tomáš Sršeň byl jako hráč mimořádně úspěšný. Kromě NHL hrál ve Švédsku, Norsku, Dánsku, Německu i Itálii. Válel i na domácích kluzištích a všem, kdo sledují  hokejovou scénu, nemusí být proto nijak dlouze představován. Rudolf Lehký, který byl u zrodu letňanského klubu bratrů Kučerů, momentálně organizuje mládežnické mistrovství České republiky klubů a krajských výběrů. Druhý trenér, Luděk Krayzel, je pořád ještě aktivním hráčem, většinu své kariéry strávil ve Vítkovicích, ale hrál třeba i na Slovensku a ve Francii. Po návratu z posledního zahraničního angažmá ve Francii v roce 2011 se začal v Ostravě věnovat právě mládežnickému hokeji a je vítanou posilou do našich řad.

Cílem prvního srazu je účast co nejvíce dětí, aby si trenéři mohli hráče v ročníku zmapovat a udělali si obrázek o jednotlivých hráčích, jejich dovednostech a jejich přednostech.

Lukáš Havlíček – European Hockey Operations – Legacy Global Sports

14 Responses

  1. Tom napsal:

    Dobrý den , přečetl jsem si článek resp. stanovisko právní kanceláře k přestupnímu řádu a nezletilých dětí a jem z toho vcelku zděšen co u nás není protiprávní a protiústavní! Mám 11ti letého hokejistu a přestupoval již 2x. Po prvé před 2,5lety kdy se ještě přestupovat nesmělo vůbec….přestoupili jsme…zaplatili ,,výchovné 30tis….a nyní šel zpět do klubu odkud odešel a důvodem byl trener jeho ročníku kterého dostali a který je pro něj obrovskou autoritou a motivací a ještě jiné soukromé důvody. Ten kluk v podstatě neměnil klub, ale trenéra a kdyby to byly byť jen 2-3roky které budou dobře tak to budu vnímat jako pozitivum. To kam jsme museli zajít s vedením klubu při řešení přetupu nyní bylo skoro na úrovni mafiánských praktik, klub chtěl ,,výchovné´´ 50tis + DPH. To mne hodně ,,pobavilo´´ havně to že chtěli duplicitně platit již jednou zaplacené výchovné(tabulkové hodnota hráče r.2004 je 50tis, ale náš syn r.2004 by měl hodnotu 80tis. + DPH už nyní! A pak to DPH…ihned jsem chtěl po klubu ať mi vystaví faktury za dva roky co jsem platil příspěvky, soustředění, klubové oblečení atd. Většina byla hrazena hotově takže slušné černé peníze při objemu dětí v jaké se klub pohbuje. Asi námět pro finanční úřady a pana Babiše kde také hledat peníze. A pak je dobré také něco vědět a zjistit na nejvyšší vedení klubu, věci které by určitým lidem hodně ublížily v jejich veřejném životě protože to nejsou věci které by chtěli aby se dodtaly do médií a ejhle najednout to jde….přestup hotov pod zástěrkou výměny a peníze nechtěli žádné. Bohužel u drtivé vetšiny rodičů panují strach a oprávněné obavy aby pak klub se nemstil jejich dětem, jako že to funguje, a nezařizl jim ,,hokejovou kariéru´´ a smutné je že tento systém je díky tomuto zaříznout i maga talent a jej jim to zcela jedno. Hlavně plaťtě rodiče poplatky, dostávejte za to špatné a nekvalitní služby, pak když tak přispějte ,,výchovný´´ určitým lidem, nechte se šikanovat a buzerovat a budtě zticha! Takhle funguje mládežnický hokej v ČR. A ta zmíněná dobrovolnost….rodiče vůbec neví o těchto věcech…nikdo jim nedá tyhle stanovy k nahlédnutí a neseznámí je s tím před podpisem registrace….

  2. cshockey napsal:

    Pane Karle, vase zprava patri komu? Pokud CS Hockey, pak jste si asi neprecetl prispevky CS Hockey pozorne. Pridam uryvek z jednoho z nich viz nize

    …. To je realita současného trhu komerční mimoklubové přípravy a je na jeho aktérech, zda nabídnou tak kvalitní program, aby jej jejich zákazníci byli ochotni zaplatit. Vše mimo kluby a dotace je tedy věcí nabídky a poptávky a není co kritizovat či závidět. ….

    V zadnem pripade tedy nekritizuji mimoklubovou scenu, v nekterych clancich najdete jasne vyjadreni, ze ji povazuji za jeden z motoru, ktery drzi soucasnou hokejovou mladez nad vodou. Bohuzel, nebot co se mi nezda prilis rozumne, je skutecnost, ze v rade pripadu mimoklubova scena bohuzel supluje tu klubovou a deti pak opravdu nemaji jinou moznost, chteji-li si udrzet jakztakz vykonnost, nez travit po zimacich spousty casu. Daleko vice nez by bylo treba, kdyby se kvalitne trenovalo predevsim v klubech.

  3. Karel napsal:

    Tím že kritizujete vlastní řady z prostředí mimo klub, moc díru do světa neuděláte. Každý kdo má hokejovou školu má právo si cenu stanovit jakou chce, zaleží na jiných jestli to zaplatí. Každý má právo trénovat systémem jaký chce, takže psát jiným že nesouhlasí s jeho tréninkovým systémem mi připadá spíš trošku divné.

    Pokud to takto budete dělat dál, budete mít tady hráče jen z HC PSARTA.

  4. Honza napsal:

    O.K. V pohodě. A najdu tu někde kontakt na p. Jonaka, nebo Havlíčka? Potřeboval bych se zeptat na něco ohledně ročníku 2003. Diky H.

  5. cshockey napsal:

    Podrobne kalkulace ani jednoho z organizatoru neznam. Do nejakeho rozboru co je cim vykoupeno se poustet nechci. Za sebe mohu prohlasit, ze jak znam oba hlavni organizatory, tj. jak Petra Jonaka tak Lukase Havlicka, tak tyto akce zajistuji s maximalni vuli priblizit je co nejsirsimu zaberu deti. Obema jde hlavne o to privezt na prestizni turnaje co nejlepsi tymy, coz je ten nejlepsi motor podobnych akci.

  6. Honza napsal:

    Já to nemyslel nijak rejpavě. Skutečně by mě to porovnání zajímalo. Předpokládám, že náklady na ten tryout budou v obou případech zhruba stejné. Tak Knights mají sponzory a Select je nemají, nebo čím je způsoben ten rozdíl?
    Jinak samozřejmě princip nabídky a poptávky respektuji a 1000 Kč mi nepřijde zas tak moc, spíš těch 200 Kč málo 😉

  7. cm napsal:

    Chtěl jsem to nechat být, ale když jinak nedáte:-)…
    Jaké zkušenosti, luho, máte na mysli v souvislosti s tímto termínem? Led stojí cca 2000 na hodinu, moc bych se divil, kdyby to nebyli domácí porubští schopni vyboxovat jako pro svoje děti grátis nebo za polovinu. Když přijede 40 hráčů tak to je 40 000, náklady na led tak 5 tis, jaké trenéry máte na mysli? Tichonova? Nebo specialisty na suchou? Teď? Když není předmětem nějaký rozvoj, ale zjištění stavu, tudíž je necháte projet pár základních cvičení a pak je necháte hrát ať je vidíte ve hře? Máte to rozdělené na dvě grupy, na ledě ve dvou 2 trenérech v tomto věku v pohodě vyjdete. Trenéry máte místní, tudíž náklady na jejich dopravu jsou za nulu… Co tady chcete komu nakukat, neblázněte. Nebo vytváříte finanční rezervu na samotnou účast v Bolzanu a prachy vydělané v průběhu pak chcete použít na to, abyste třeba vzali dva nebo 3 superhráče, jejichž rodiče na to nemají prachy? Jestli takto, máte můj hluboký obdiv a jedu k Vám s klukem taky a vezmu s sebou i další 2, kteří všichni určitě patří mezi 30 nejlepších 04-ek v republice.
    Když jste to vystřelil do éteru, tak tedy veřejně rozkryjte kalkulace :-).

  8. cshockey napsal:

    Milí hokejoví přátelé,

    jako nezávislý pozorovatel komerčního mimoklubového prostředí, který na mládežnickém hokeji záměrně nikdy nevydělal ani korunu a naopak do něho dobrovolně poměrně dost prostředků nasypal z vlastní kapsy, si dovolím zasáhnout do této diskuze.

    Veškerá mimoklubová veřejnými prostředky nedotovaná činnost se řídí jen a pouze pravidly nabídky a poptávky. Jakékoliv polemiky nad tím, co, proč a kolik stojí, jsou proto zcela irelevantní. Nejde-li o veřejné prostředky, nechť si každý na straně nabídky dělá co chce a stejně tak každý na straně poptávky má naprosto svobodnou volbu nabídky reflektovat či ignorovat.

    Obecně mohou rozdíly v cenách podobných projektů vytvářet mnohé okolnosti, namátkově:

    – počet účastníků
    – technické a materiální zabezpečení (cena ledu, použité prostředky, strava apod.)
    – personální zabezpečení (počet a kvalita trenérů, asistenti, rozhodčí, časomíra, zdravotní dozor apod.)
    – schopnost a ochota zajistit sponzorské příspěvky ať již nezištné nebo zištné (např. výměnou za účast)
    – apod.

    A i kdyby tou jedinou položkou, která činí rozdíl, byl nakrásně jen zisk, nezáviďme, nepomlouvejme a naopak, máme-li vlastní schopnosti a chuť, raději v takto podnikatelsky zajímavém prostředí realizujme své vlastní projekty. Rostoucí konkurence, jak známo, ovlivňuje výši tržních cen ve prospěch spotřebitelů a tedy snižuje zisky nabídkové strany. Každý tak má možnost místo remcání přiložit ruku k dílu a sebrat vítr z plachet vykořisťujícím kapitalistům s nekřesťanskými zisky.

    Na CS Hockey dávám prozatím prostor pouze projektům, které považuji za zajímavé a přínosné. Prostor, který zde dostávají, je zcela zdarma. Oba viditelně prezentované a srovnávané projekty, tedy jak Czech Knights tak Czech Selects považuji za velmi zajímavé a přínosné a rád bych prostřednictvím CS Hockey přispěl k jejich bezproblémovému, souběžnému a nejlépe kooperativnímu fungování.

    Prosím tedy, abyste to respektovali, řídili se zdravým rozumem a pravidlem svobodné volby. Na místě je také oživení motta dříve dlouho známého z Goool.cz – BER NEBO NECH BÝT!

    Sportu zdar!

  9. Honza napsal:

    Jen faktická otázka. V čem je rozdíl, že některý tryout stojí 200,- Kč a některý 1.000,- Kč?

  10. luha napsal:

    Dobrý večer pán CM, ďakujem za Váš názor, kiež by ja alebo tréneri ktorí sa podielajú na chode Czech Selects sme si rozdelovali 50 až 70 tisíc, to by bol super život 🙂 Váš odhadovaný počet účastnikov nie je 60, rozpočet je robený pri 40 účastnikoch, neviem aké je Vaše zameranie ale keď čítate tieto stránky predpokladám, že hokej sledujete. Preto nie je ťažké si spočítať prenájom Ľadovej plochy, obed, prenájom telocvične alebo iných priestorov, náklady na trénerov – strava, výplata, cestovné ( upozorňujem, že sú na ľade v počte 4 až 5), trénera na suchú prípravu a jeho náklady, obed hráčov, pitný režim a malý snack. A to najpodstatnejšie, keď po vyplatení všetkých nákladov zostanú financie naviac, sú použité na ďalší zraz. Za roky ktoré som pri výberoch SLovakia a Czech Selects sme nemali jediný problém s cenou za naše campy a tryouty, lebo ludia vidia kam ich peniaze idú a nemáme problém odkryť na čo sú financie použité. Ale samozrejme, máte svoj názor, na ktorý máte právo aj keď je bez osobnej skúsenosti. Ja Vám ho nezoberiem a so svojim čistým svedomím budem pokračovať v tom čo pre deti robíme. LH

  11. cshockey napsal:

    🙂 Informaci předám, i když ta vaše čísla jsou hodně vzdálená skutečnosti. Jen ročník 2001 má to štěstí, že všechna podobná setkání měl prozatím jen za náklady. To už ale zase hraničí spíš s naivní hloupostí 🙂

  12. cm napsal:

    Nemám nic proti komerčním aktivitám. A ani proti lidem, kteří si je kupují. A zrovna tak nikdo nemůže mít nic proti tomu, když se proti nenažranosti někdo ohradí. Když porovnám ceny – 200Kč za osobu na try outu v Třemošné a Litomyšli pořádané pp Zachou a Jonákem a teď tady toto… takk ať jde celej Havlíček i s WSI do kopru… Tady a i v jiných podobných „projektech“ nikomu až na výjimky nejde o děti nebo postavení nejlepšího týmu, ale o to vytáhnout z toho co nejvíc peněz z kapes rodičů. Nejsem naiva, který by si myslel, že někdo bude něco dělat zadarmo, ale vyvařit z toho za den 50-70 000 na rozdělení mezi pár lidí mi přijde jako nenažranost.

  13. cshockey napsal:

    Rozumím tomu rozhořčení. Je však třeba se na to podívat očima současné reality. Když kdysi přišla jako první HTA s tzv. individuálními lekcemi za velmi vysokou cenu, říkal jsem si, tohle nemůže přeci v kolektivním sportu fungovat, kdo by chtěl trénovat hokej individuálně, to hráče ani toho trenéra nemůže bavit, natož, aby za to byl někdo ochoten dát takové peníze. A ejhle, dnes je u nás naprosto běžné, že jsou rodiče ve velkém ochotni utrácet pravidelně třeba 1000 Kč za hodinu výuky mimo klub. Přijeďte se po sezóně mrknout do Prahy na některé hokejové kempy – až 42 hráčů na ledě plus golmani v běžném tréninku přivydělávajících si klubových trenérů na špatném brzo rozježděném ledě za cenu přes 2000 za dva dny (4 ledy), viz napr. http://www.bukachockey.com/cs/camps/registration. To je realita současného trhu komerční mimoklubové přípravy a je na jeho aktérech, zda nabídnou tak kvalitní program, aby jej jejich zákazníci byli ochotni zaplatit. Vše mimo kluby a dotace je tedy věcí nabídky a poptávky a není co kritizovat či závidět. Nemusí se nám to líbit, ale 1000 Kč za dobrý jednodenní program je v tomto světle běžná cena a každý má volbu ji uhradit a zúčastnit se či nikoliv. Jakákoliv platba však bohužel diskvalifikuje určité procento šikovných hráčů, kteří tak z podobných projektů vypadávají. Já problém vidím někde úplně jinde, ve veřejnými prostředky často hojně dotované činnosti svazu a klubů, které neodvádějí takovou práci, aby hlad po podobných mimoklubových a mimosvazových projektech byl co nejmenší.

  14. cm napsal:

    To je sakra rozdíl v přístupu. Kolik tam může přijet hráčů 60? Tak 10 000 za led, jídlo 100,-. Moc slušnej byznys. Kolik bude stát to Bolzano? 50?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *