Poznejte SELECTS Hockey

Kvalitní hokejové projekty je třeba podporovat. V levém sidebaru proto nově přibylo tlačítko SELECTS Hockey. Na CS Hockey tak můžete sledovat oficiální i exkluzivní příspěvky o činnosti jedné z nejznámějších amerických sportovních agentur věnujících se mimo jiné i hokejové mládeži po celém světě.

 

Pro všechny, kdo ještě SELECTS Hockey neznají nebo nemají dokonalý přehled ve vazbách Legacy Global Sports -> SELECTS Sports -> SELECTS Hockey -> CZECH Selects, SLOVAKIA Selects -> Worlds Selects Invite -> SELECTS Hockey Development, přinášíme pár užitečných informací.

 Legacy Global Sports  SELECTS Hockey Developmnet  World Selects Invite
Selects-Hockey-Academy-logo_429x457 SHD_logo

Program SELECTS Hockey vznikl v rámci aktivit SELECTS Sports americké agentury Legacy Global Sports v roce 2003 se záměrem poskytnout mladým sportovcům příležitost soutěžit, rozvíjet se, hrát hokej s nejlepšími týmy a hráči na světě a zároveň obohatit jejich mladé životy prostřednictvím kombinace kvalitní sportovní přípravy a životních zkušeností. Legacy Global Sports se prezentuje jako profesionální sportovní organizace se závazkem práce s talentovanými mladými hráči z celého světa. Působí v nejlepším zájmu hráčů a jejich rodin. Hráči jsou motivováni a odměňováni za úsilí, charakter a samotné výkony.

Selects Hockey Boys Teams 2014-10-22 22-42-08

Přes poměrně krátkou dobu působení se SELECTS Hockey může pochlubit impozantním seznamem absolventů, kteří se uplatňují v NHL, CHL , World Juniors a D -1 College Hockey. Hráči mají možnost využít programů LGS po celém světě. LGS nabízí mimo jiné hokejové kempykvalitně obsazené turnaje (vč. WSI – World Selects Invite) nebo např. i možnost studia spojujícího kvalitní školní výuku s hokejovou přípravou v USA.

CZECH a SLOVAKIA Selects

 CZECH Selects   SLOVAKIA Selects
czech_selects  SlovakiaSelects_logo3
IMG_3643

V rámci České a Slovenské republiky vznikají pod vedením evropského zástupce Legacy Global Sports Lukáše Havlíčka ročníkové týmy v kategoriích U12, U13, U14 a U15, jejichž nejvyšší metou je příprava a účast na nejkvalitněji obsazeném mládežnickém turnaji v Evropě World Selects Invite – WSI. Více informací o WSI a sestavování týmů najdete v dřívějším příspěvku Jak se hraje World Selects Invite.

Poslední dobou s nárůstem aktivit pod vedením Lukáše Havlíčka není ani u nás účast na WSI jediným cílem SELECTS Hockey. V rámci možností a v návaznosti na klubové povinnosti hráčů se snaží realizační týmy sestavené pro jednotlivé ročníky nabídnout hráčům podobně jako za mořem i další příležitosti, kde si mohou vyzkoušet prostředí výkonnostního hokeje. Na akcích SELECTS Sports v podobě jednodenních nebo vícedenních kempů, tryoutů, účastí na domácích turnajích či přátelských utkáních se tak potkává mnohem více hráčů, než jen jeden tým určený pro turnaj WSI. Nově vzniklý program SELECTS Hockey Development je navíc zaměřený i na hráče v mladším věku, než jsou vypsány kategorie pro WSI.

Projekt SELECTS Hockey není v Čechách ani na Slovensku bohužel stejně jako jiné podobné aktivity, které nejsou řízeny ČSLH, nijak dotován z veřejných peněz a hráči si veškeré akce musí sami platit. Za své peníze však dostávají velmi kvalitní servis a mimořádné příležitosti konfrontace ve vysoce konkurenčním prostředí.

Snahou SELECTS Hockey je také otevřená spolupráce s dalšími kvalitními českými a slovenskými hokejovými subjekty, která přináší potřebnou výměnu zkušeností a vzájemné obohacení posouvající všechny zúčastněné neustále vpřed. Jejím výsledkem je participace celé řady významných českých a slovenských trenérů, současných či bývalých profesionálních hráčů a předních soukromých hokejových škol na programech SELECTS Hockey.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *