TRENEO NEWS 1/2016

Než se podaří provést slíbenou transformaci CS Hockey tak, aby na sebe web CS Hockey a TRENEO vhodně navazovaly, najdete na CS Hockey nově i pravidelná upozornění na novinky webu TRENEO.

Připomínám, že cílem nového webu TRENEO je soustředit na jednom místě zajímavé materiály o hokejovém tréninku a uspořádat je tak, aby se v nich dalo logicky dohledávat podle potřeby. S těmito materiály pak může kdokoliv libovolně pracovat a použít je ve svém vlastním budovaném trenérském know how.

Materiály na TRENEO jsou vybírány podle zajímavosti a způsobu zpracování. Upřednostňovány jsou materiály, které jsou jednoduše návodné, inspirativní a slouží k rozvoji vlastního tréninkového know how uživatelů. Na dnešním internetu najdete obrovské množství volně dostupných materiálů, ve kterých je složité se zorientovat. Hokejový trénink je zaplaven teoretickými materiály, se kterými je časově i jinak velmi náročné pracovat. Berte proto TRENEO jako přehlednou inspiraci, trénujte s nadšením a využívejte hojně především vlastní zdravý rozum.

Vedle volně šiřitelných materiálů najdete na TRENEO postupně i unikátní autorské příspěvky k hokejovému tréninku – více o TRENEO. Je mi ctí uvést, že nejčerstvějším přispěvatelem TRENEO je jedna z největších domácích trenérských kapacit a dvojnásobný trenérský mistr světa, PhDr. Luděk Bukač, na jehož další autorské články se můžete brzy těšit.

TRENEO NEWS

Co může ovlivnit někdejší náturu hráčství

První z příspěvků Luďka Bukače zveřejněný už dříve přímo na CS Hockey věnovaný tréninku a vedení hokejové mládeže. Srovnání současné výchovy s minulostí.

Mechanika pohybu při bruslení – Varsity Hockey

Zajímavé video s jednoduchým a přehledným rozborem mechaniky pohybu při bruslení (odraz, práce rukou) a ukázkami vhodných tréninkových cvičení na ledě i na suchu.

25 Off Ice Stickhandling Drills – Fast Hockey Hands

Ukázka 25 zajímavých stickhandlingových cvičení na suchu.

Brankářská Off Ice příprava Jeremie Duponta

7 a půl minuty ukázek off ice přípravy trenéra brankářů a syna bývalého hráče NHL Jeremie Duponta. Spousta zajímavé inspirace pro off ice trénink brankářů.

Pro Defense Camp 1 – Belfry Hockey

Ukázky ze specializovaného kempu Belfry Hockey pro obránce. Zajímavé ukázky cvičení pro trénink obránců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *