ISS Hockey v Praze! Šance pro mladé hráče. (výhody pro členy klubu CS Hockey)

HockeyTech je světový leader v poskytování technologií, analytických a informačních systémů pro lední hokej. Mezi hlavní produkty HockeyTech patří RinkNet, ISS Hockey, LeagueStat a NEXT Testing.

Mezi uživatele HockeyTech patří:

  • všechny týmy NHL
  • AHL
  • ECHL
  • Hockey Canada
  • USA Hockey
  • CHL (QMJHL, OHL a WHL) a všechny týmy
  • USHL a všechny týmy
  • 43+ hokejové týmy univerzitní NCAA
  • Hokej CIS (Canadian meziuniverzitní Sport)
  • Profesionální evropské týmy
  • Tier II juniorské týmy a ligy
  • Prep školy
  • Hráčské agentury
  • Media (Rogers Sportsnet, TSN, THN, Yahoo!, HockeyNow, Hockey’s Future ad.)
  • Rink Operators (Canlan Ice Sports)
  • Ringette Kanada

ISS Hockey

ISS Hockey (International Scouting Services) je přední nezávislý systém pro skauting mladých hráčů ledního hokeje. ISS Hockey eviduje, hodnotí a analyzuje hráče z celého světa pro potřeby skautů a trenérů z významných hokejových soutěží a organizací. Využívá jej více než 3.500 skautů a trenérů z profesionálních, juniorských i univerzitních hokejových soutěží.

Systém ISS Hockey je široce uznáván nejen jako návodný průvodce na cestě až k draftu NHL, ale také jako nejlepší a nejkomplexnější referenční zdroj pro veškerý hokejový skauting vč. skautingu univerzitního hokeje.

Scouting Combines

Jedním z nástrojů skautingu je speciální jednodenní hráčský test ISS Hockey Scouting Combines skládající se testů na ledě a testů mimo led. Mladým hráčům nabízí vyzkoušet si testování jako profesionální hráči.

Hráčský profil ISS Hockey

Na základě účasti na Scouting Combines je hráči vytvořen jeho vlastní profil (hokejový životopis) v systému ISS Hockey, který mají online k dispozici všichni výše uvedení uživatelé HockeyTech, tj. mimo jiné skauti a trenéři profesionálních, juniorských i univerzitních týmů.

On Ice Testování

Prostřednictvím patentovaného Scouting Combines jsou na základě 14 testů na ledě, při kterých se provádí 70 různých měření, rozebrány fyzické předpoklady a dovednosti hráče – bruslení, ovládání kotouče, reakční doba atp.

Off-Ice Testování

Představuje 3 testy různých úrovní svalového potenciálu hráče.

Diskuze s rodiči

Součástí testovacího dne je rovněž diskuzní setkání se zástupci HockeyTech s rodiči, jehož předmětem jsou témata jako trénink, výživa, skauting nebo jiná dle zájmu rodičů.

Component Video

Každý hráč obdrží video z vlastního testování s vyhodnocením a doporučením pro vylepšení slabých stránek.

Speciální brankářské testy

V rámci Scouting Combines jsou připraveny i speciální testy pro hokejové brankáře.

Scouting Combines v Praze

A teď pecka na závěr. Na duben 2015 se připravuje výjezd zástupců ISS Hockey s testem Scouting Combines do Evropy! Celou akci bude mít na starosti Petr Jonák.

CS Hockey bude rovněž přitom a vzhledem k omezené kapacitě získají členové klubu CS Hockey možnost přednostního přihlášení na volná místa Scouting Combines v Praze.

Cena jednodenního testování je za mořem velmi vysoká (350 USD) viz pozvánka na testování v Detroitu.

Pokud vše klapne a Scouting Combines se dostane i do Prahy, organizátor by se rád dostal s cenou pro české hráče na výrazně zvýhodněných cca 150 USD.

ISS Hockey Scouting Combines bude v Praze určen pro hráče ročníků 1997, 1998, 1999, 2000 a 2001.

Pokud máte zájem o Scouting Combines v Praze v dubnu 2015, zapište se nezávazně do následujícího formuláře.

Členové klubu CS Hockey budou zápisem automaticky zařazeni na přední místa pořadníku, ze kterého budou hráči přednostně vybíráni v případě převisu zájmu nad volnou kapacitou.

6 Responses

  1. muklik napsal:

    V otázce jisté originality, ale zároveň také uniformity v technice bruslení u jednotlivců s Vámi naprosto souhlasím. Pokusím se tedy pořídit video s maximální vypovídající hodnotou a pošlu odkaz. Opravdu moc děkuji.

  2. cshockey napsal:

    Já nevím, jak to video z tréninku vypadá 🙂 Nicméně, zkuste si sestříhat kluka ideálně jak v nějaké delší rovné jízdě, tak v nějaké obratnosti, pověste si to někam na youtube či vimeo, klidně zaheslujte a pošlete mi odkaz. Zkusím ho předat dál lidem, kterým bych v pilování techniky sám věřil a uvidíme. Podle mého názoru je technika bruslení u jednotlivých hráčů téma na diplomovou práci. Hráči mají různě stavěná těla, v průběhu růstu se jim přesouvá různě těžiště atp., proto si nemyslím, že všichni můžou bruslit úplně stejně. Na druhou stranu, když vidím ty prcky za mořem, tak tam jistá značná uniformita v bruslení, která se u nás rohodně nevidí, bezesporu je – http://www.cshockey.cz/blog/dukaz-videem-bruslarsky-styl/

  3. muklik napsal:

    Teda pánové, tak akční přístup jsem nečekal. Moc děkuji za všechny reakce a nabídky.
    to HonzaA: O panu Kucharčíkovi jsem slyšel mnoho pozitivního.
    to cshockey: Stačí Vám video z běžného tréninku, nebo potřebujete nějaké „speciální“?

  4. cshockey napsal:

    To muklik: Vidíte to, hned tu máte nabídku 🙂 Na úvod můžete kluka natočit na video a poslat. Přikládám odkaz na zajímavý článek http://www.kevinneeld.com/2012/3-keys-to-developing-optimal-skating-technique

    Plus řada lidí si chválí narovnání techniky na skatemillu http://www.cshockey.cz/blog/treninkove-centrum-se-skatemillem-v-brne/, ten je také v Chomutově a přímo v Brně.

  5. HonzA napsal:

    To muklik: pošlete mi Váš kontakt na honza@xerxes.eu. Dám Vám spojení na p. Kucharčíka, dělá velmi dobrý rozbor bruslení a funguje na Praze 9 na Proseku. Nechci tu jeho mobil házet do éteru 🙂

  6. muklik napsal:

    Jen drobná žádost o radu. Je někde nějaké centrum, kam bych mohl přivézt kluka (ročník 2004), tam by se na něj někdo erudovaný „mrkl“ a řekl mu, co dělá při bruslení špatně a jak to má zlepšit (případně kde to může zlepšit)? Já ty chyby vidím, ale jak už to u dětí bývá, potřebují to slyšet spíš od někoho cizího, než od vlastního fotra 🙂 Nijak zatím netoužím po skautech, jen si myslím, že odstranění chyb v relativním zárodku je jednodušší, než jejich pracné odstraňování v pozdějším věku. Vím, že už není „nejmladší“ a na eliminaci špatných návyků (spíše v drobnostech) už není na klubovém tréninku čas, ani prostor, ale můj názor je, že právě v detailech spočívají rozdíly mezi hráči. Předem děkuji za rady.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *