HC Letci Letňany (U8 – 2. třída, R2001, S2008/2009)

V dalším příspěvku Retrospektivy se podíváme do konce roku 2008. Tehdy se 2. třída letňanských Letců narozených v roce 2001 vydala na svůj první turnaj ve své věkové kategorii. Do té doby hráli Letci 2001 turnaje výhradně se staršími soupeři. Hráči připravovaní a vedení Mírou Hesem předváděli parádní týmová představení plná skvělých individuálních dovedností i na danou kategorii mimořádně vyspělé kombinační hry.

Děti jsou všude přibližně stejné, dobrá práce trenéra se pozná podle toho, jaká je úroveň všech hráčů v týmu (jak hraje i ta poslední lajna), nikoliv podle jednoho mimořádného jednotlivce. A tohle byla sakra dobrá práce. Později také pěkně po česku po zásluze potrestaná 🙂

User Rating: 5.0 (2 votes)
Sending

23 Responses

  1. Pavel napsal:

    Pane Hesi, už mnohokrát jste se zmínil o špatném tréninkovém procesu v mnoha klubech v českém mládežnickém hokeji. Tvrdíte, že je lepší trénovat 3x týdně pořádně než 6x týdně blbě. V tomto s vámi naprosto souhlasím. Ale jak toto chcete uvést do současné praxe? Vždyť spousta trenérů těch nejmenších jsou tatíci co sotva stojí na bruslích a to nemluvím o rodičích-trenérech, kteří jsou nesoudní a nepokrytě protlačují své potomky na úkor těch druhých. Proč asi rodiče trénují se svými dětmi navíc. Těch důvodů je hned několik:
    1.) Hráč se přihlásí do hokeje v 6 letech, na některé ztrácí i 4 roky. Dohnat ostatní může pouze indi tréninkama.
    2.) Hráč je talentovaný, ale jako otec-bývalý hokejista to bohužel vidíte jenom vy. Trenér a někteří rodiče (kamarádi trenéra) to vidí jinak, proto musí otec se synkem trénovat navíc, aby synek nebyl jenom lepší, ale aby byl 3x lepší. Potom má šanci.
    3.) Hráč je fyzicky slabý, ale talentovaný. V osobních soubojích nestačí na fyzicky urychlené kluky. Trenér preferuje kluky silnější , slabší hráč musí trénovat navíc.

    Jak chcete zařídit, aby fungovala perfektní příprava, aby všechny kluby měly možnost hrát kvalitní turnaje anebo kvalitní zápasy. Obávám se, že to v této době není možné. A to jak z důvodů finančních, tak hlavně z důvodů personálních a lidských.

  2. Martin Zdrazil napsal:

    Moc hezké, jak individuální průniky tak i kombinace. Blahopřeji.

  3. cshockey napsal:

    Zacha + Vrána. Tady ničemu neoponujete. Já nezavrhuji individuální přípravu a jak vidno dnes, je to bohužel jediná cesta dostat se tam, kde jsou ti dva dnes. Individuální příprava je každého věc a hokejové školy mimo kluby spolu s několika málo nadšenci v klubech dnes táhnou úroveň mládežnického hokeje. Ale daleko více by se mi líbilo, kdyby se na úroveň Zachy s Vránou dostávalo více hráčů díky systémové klubové přípravě.

    Konkrétně pak Pavla považuji za produkt extrémní výchovy a přeju mu, aby mu to za to úsilí vyšlo, nicméně nikomu dalšímu bych tuto cestu nedoporučil, mohu jí respektovat, ale obecně s ní nemůžu souhlasit. Kubu Vránu jsem měl možnost pozorovat podrobněji a to je kluk, který se narodil s mimořádným talentem, mimořádnou chutí, mimořádnou láskou k hokeji a měl mimořádné štěstí, že narazil na pana Zavadila a ten ho vedl celých 7-8 let klubové žákovské přípravy! Kvalitní gró jeho přípravy se tak mohlo odehrávat pod panem Zavadilem v rámci klubu. Poté po chvíli v kategorii MLD, kdy ho p. Zavadil dotrénovával soukromě, odešel do Švédska. Jeho cestu na darft jsem tu už popisoval podrobněji – http://www.cshockey.cz/blog/cesta-na-draft/

  4. Noname napsal:

    Pak tedy budu oponovat případem Zacha, Vrána. Dva hráči u kterých zásadní úlohu hrál individuální přístup přípravy. Není teda nefér ignorovat tento trend přípravy?

  5. cshockey napsal:

    Tak ještě jednou! Do ledna 2010, tj. půlky sezóny 3. třídy, dokdy trénoval Letce můj bratr Míra, jsem se synem NIKDY NEBYL NIKDE JINDE TRÉNOVAT než na tréninku Letců! Stejně na tom byli i ostatní hráči z videa. To je fakt, který nevidím důvod jakkoliv popírat či zkreslovat! Kdybych to bylo jinak, píšu všude, trénoval jsem mimo klub tak a tak, tady máte videa, trénujte také. Viz videa na http://vimeo.com/jahe11/videos , kde máte historicky ukládána všechna natočená hokejová videa (ještě nějaká starší výhradně letecká mám jen na disku) – je jich tam přes 250!!! Najdete tam i téměř všechny akce mimo klub, ale jsou výhradně pozdějšího data!!! Přičemž zodpovědně uvádím, že pozdější dotrénovávání mimo klub bez pořádné přípravy v klubu už bylo bohužel málo účinné. Pokud trénujete a hrajete 6x týdně na prd, 1 trénink za 14 dní vás nemá šanci zachránit, akorát jste ze všeho unavení! Co se týče konce jednoho z malých Hesů, jen malé upřesnění, nebyl to můj syn, ale bratrův a tento magazín píšu také bez jeho účasti, neboť se rozhodl v životě věnovat příjemnějším věcem, než poslouchat výmysly a pomluvy a rozčilovat se nad hokejovým prostředím. Můj syn ještě hraje, zatím, výkonnostně šel stejně jako ostatní hráči z videa (až na jednu výjimku, která fyzickými parametry, individuálním přístupem, pravidelnou dlouhodobou přípravou v Kanadě a značnou kvalitní mimoklubovou přípravou v ČR výrazně vyniká v celém ročníku) průměrným českým klubovým tréninkem posledních tří let mezi průměrné české hráče. Smutné, ale nic divného. Ještě byste si mohl všimnout jedné věci, nikde jsem nezveřejňoval videa Hes+Hes, ale všude jen týmové či kolektivní sestřihy. Nemluvím a nepíšu o svém synovi, ale případně o týmu, ve kterém kdy působil, protože jsem se kolem něj pohyboval. X let opakuji, že se synem nemám profesionální hokejové ambice, neboť je mi dobře známo, jak ošemetná a riskantní je tato cesta a umím soudně odhadnout, zda je či není reálně schůdná. Ale nevidím důvod, proč když dělám hokej, nesnažit se ho dělat pořádně, ať už ty děti jednou skončí po práci na večerní rekreačce nebo 1 z 5.000 v NHL. Snažím se mluvit a psát otevřeně, jak to vidím. Chápu, že se to řadě lidí nelíbí a řeči jako „Tomu už kluka nikam nevezmou.“ beru jako přirozenou daň.

  6. Noname napsal:

    Pane Hes, nemá cenu se přesvědčovat. Já jen uvedl co sem nakoupil na stadionech od jiných. Jen jsem reagoval, co mi prostě nekoresponduje s ohlasy venku a tím co jste tady napsal. Ono je také rozdíl pokud děti hrají hokej od 3, 4 let, kdy v řadé klubů jsou děti čo začínají v 1 a 2 třídě. Pak 30:0 není težké uhrát.

  7. Noname napsal:

    Jinak jsou Vaše stránky super, jen mě mrzí že popíráte systém vaší přípravy mimo rámec klubu. To že Váš syn skončil určitě nebylo zpúsobeno tréninkem, neboť prostě zdravotní stav je z významné části geneticky daný a né každý má to štěstí být zdráv celý život. Prostě to ne vždy výjde

  8. cshockey napsal:

    Kdo to prosím říká? Říkáte každý, kdo nás zná. Ti kluci v tu dobu trénovali 3x hodinu týdně!!! Na to jsou záznamy. Kdo vám řekl, že nejlepší byly děti trenérů a vedoucích, to není pravda. Podívejte se na video ještě jednou a určete nejlepší děti podle čísel!!! Schválně 🙂 Já vám pak řeknu, co to je za děti. Každopádně si myslím, že ty nejlepší na videu budete mít velikánský problém určit, máte jich tam 12 jednoho jako druhého. To je celá podstata, výborně jsou na tom VŠICHNI!!!

  9. cshockey napsal:

    Pojďte se vsadit o co chcete, že hráči z videa v té době nikam mimo klub dobruslovat nechodili! Každý, kdo se kolem nich motal, to moc dobře ví.

  10. Noname napsal:

    Proč jsou v klubech nejlepší zpravidla děti trenérů a vedoucích? Když platí rovnostářská pravidla pro tréninky. Určitě to nebude o zděděném talentu!

    Proč každý kdo Vás zná říká, že u dětí Hesů to bylo z tréninku do tréninku. Já nevím, většina rodičů takovou pověst nemá.

  11. Noname napsal:

    Já jsem psal, krásné video. Ovšem také jsem dodal, že řada dětí už i v té době dobruslovalo soukromě. Doufám, že nechcete tvrdit že u Vás to tak nebylo! Pokud se sejde více dětí co trénují navíc, samozřejmě že klub kde to je zakázáno nebo se jim jen nechce nemá šanci. I dnes lze najít mládežnické kluby kde je rozdíl v zápasech 30:0 až do 50:0. Vždyť i dnes jsou plné hokejové školy na dobruslování, plné soukromé hodiny s trenéry, děti mají doma střelnice, atd… Stačí se podívat na tabulky a zjistíte, že kluby nejsou dobré jako celek, že výsledky zahrají jen vybrané ročníky, kde většinou rodič trenér vytvořil pro své dítě takz. Stát ve státě „klub v klubu“, kde platí jiná pravidla a kde se selektují hráči vyšší výkonnosti.

  12. cshockey napsal:

    Milý pane Noname, já už nic netvrdím. Kdo u toho byl, ten ví dobře, že tyhle děti (a ještě jen některé z nich) si šly poprvé mimo klub zatrénovat v lednu 2010, tedy více než rok po natočení videa U8 (prosinec 2008). A ví i proč. Tady máte dokonce video onoho prvního mimoklubového tréninku, který jsme uspořádali i pro další děti z jiných klubů – http://vimeo.com/8980603 Když se pozorně podíváte na účet Vimeo, kde videa jsou, všechna videa staršího data jsou jenom o klubových aktivitách. Vidokanál Vimeo Jahe11 také podrobně mapuje celou historii, kterou si může každý projít.

    Proti „pražským povídačkám“ a zaručeným informacím typu „každý ví“ Nonamů, Anonymů, jedna pražská maminka a jiných zaručených zdrojů není šance bojovat. A už ani nechci. Jsme v Česku. Prozatím, ale nutno říct, že už mě to tady skutečně moc nebaví 🙂 Zatímco komentáře z venku jsou ve smyslu „pěkné, jak jste trénovali? co jste trénovali?“ apod. u nás jsou komentáře podobné těm Vašim – každý zaručeně ví, co bylo špatně, protože to někdo někde povídal. Je to fakt už jen smutně úsměvné, ale naprosto charakteristické tomu, co se tady všude děje. Nejen v hokeji. Bohužel.

    Škoda, že podobné informace nikdy nepřinese nikdo konkrétní, kdo by něčemu, co je s takovou jistotou tvrzeno, byl sám přítomen a přinesl i nějaká konkrétní fakta.

  13. Noname napsal:

    Oprava: dril

  14. Noname napsal:

    Pane Hes, video nádherné, ale také jste zapoměl napsat, že to byl výkon dětí, které trénují nad rámec klubových tréninků. Hlavně netvrďte, že tomu tak není. Vždyť Váš tréninkový drink dětí je pověstný napříč Pražským hokejem.

  15. cshockey napsal:

    Opět typická česká klasika 🙂 Jedna paní povídala. Zkuste prosím zjistit od velmi aktivního rodiče z Letňan a napište nám, jak ti chlapci trénovali fyzičku ve 2. třídě 🙂 Pokud měl velmi aktivní rodič z Letňan na mysli skutečnost, že ty 3 hodiny tréninku týdně byly vždy intenzivní a nikdo nepostával dlouhé minuty ve frontách, pak ano 🙂 Ale to asi aktivní rodič z Letňan na mysli neměl. Co se týče přípravy před sezónou, nikdo z těch chlapců v té době neznal pojem jako letní hokejový kemp a všichni si užívali prázdnin do posledního srpnového týdne, kdy nastupovali na soustředění. Asi budu muset poprosit Míru, aby nám zpřístupnil starý web z té doby 🙂 Pražskou maminku je také třeba pochválit za poctivé roznášení drbů. Ano, Adam s hokejem skončil kvůli zdravotním potížím, ty však měly zcela jiný než popisovaný charakter (tedy raději ještě srozumitelněji, neměly vůbec nic společného s klouby ani pohybovým aparátem) a jejich příčinou rozhodně nebyl sport, ale zjištěné vrozené dispozice. Je moc hezké, že lidem leží osud Hesových svěřenců na srdci i po pěti letech, co je Hes přestal trénovat a mají potřebu vymýšlet nové a nové zaručeně pravdivé historky 🙂 Musím říct, že už jsem jich slyšel tolik, že mě jen těžko nějaká překvapí, ale zkuste to, pište dál! Máte možnost zeptat se přímo a nečerpat u různých velmi aktivních lidí od zdroje či jedna maminka z Prahy mi povídala. Mohli bychom z toho udělat zajímavý seriál 🙂 Navíc máme tu výhodu, že máme k argumentaci spoustu dokumentace, ať už jde o videa či dobové weby. Není nad typické české chování, někdo něco dělá dobře a vyčnívá nám z davu? Místo abychom se třeba něčím přiučili, pojďme rychle něco vymyslet, jak mu to zatrhnout nebo to zdrbat 🙂 Ideálně anonymně 🙂

  16. anonymous napsal:

    No, ja mam informace o tech Hesovych klucich primo od velmi aktivniho rodice z Letnan. Pred par lety, kdyz jich prechazelo najednou asi 10 na Spartu, tak rikal, ze trenovali fyzicku (treba taky pred sezonou) a ze to je v jejich veku prilis moc prilis brzy a ze jsou vsichni zvedavi, jak se to na nich projevi za par let. O tomto vikendu mi jedna prazska maminka rikala, ze Hesuv syn uz skoncil kvuli kloubum (je rocnik 2001). Moc by mne zajimalo, co je na jeho zdravotnich problemech pravda.

  17. cshockey napsal:

    To je v pořádku a já s vaším posledním sdělením o potřebě multisportovního vývoje také všude ve svých příspěvcích jen souhlasím! Jenom nějak nerozumím zmínkám o nějakém urychlování. To nejste jen vy, podobné komentáře vedli i jiní, aniž by kdo znal režim a podmínky, za kterých ti kluci trénovali. Místo toho, aby se lidé ptali, jak trénujete, tak u nás přesně všichni hledali všemožné prapodivné důvody, proč tito kluci vynikají nad ostatními a proč je to tak špatně. Všichni to podobně jako vy házeli na přetrénovávání a jakési nesmysly o šablonovém hraní. Ti kluci, jak jsem uvedl, trénovali 3x týdně hodinu!!!, jen podle mého názoru dobře a intenzivně. V tom bylo celé jejich „urychlení“ a rozdíl od ostatních! Nikdo z nich nechodil nikam na led dotrénovávat a netrávil na stadionech násobně více času, jako se to děje dnes. Všichni dělali také jiné sporty, měli spoustu času na jiné aktivity. V žádném případě nešlo ani o mimořádné talenty a můžete si všimnout, že jsou na tom stejně jeden jak druhý, celé 3 hrající čtyřky. To se také potvrzuje dnes, kdy po pár letech po vysazení do „standardního“ českého režimu borci pro mě až překvapivě velmi rychle zvadli do šedi lehkého nadprůměru a v osmé třídě se jim o hokejovosti z videa může jen zdát, 3x bohužel!!!
    A ještě přidám jednu zajímavost. Taky jsme si mysleli, jak je to mimořádné a jaká je to paráda. Přesně do té doby, než jsme je o pár měsíců po natočení tohoto videa vyjeli na zkušenou za moře. A světe div, tam najednou byli soupeři stejně dobří a lepší! V ten moment jsme si poprvé uvědomili, že nejde o nic mimořádného, ale jen o nadvládu jednookého nad slepými.
    Znovu tedy opakuji, že nejsem žádným zastáncem přetrénovávání, naopak, strašně mi vadí naddimenzovaný časový fond, který se u nás hokeji věnuje, ale bohužel naprosto bezúčelně. Pokud jsou děti odpoledne 3 hodiny na zimáku, ale trénink nestojí za nic, je to jen ztráta času. Rozhodně také nepovažuji za jediný cíl mládežnického hokeje profesionální kariéru. Jsem zastánce intenzivního využití tréninku, tradičních sportovních hodnot jako je soutěživost, chuť vyhrávat a týmové pojetí kolektivního sportu.

  18. Pavel napsal:

    Chtěl jsem pouze poukázat na skutečnost, že někdy je lepší dělat méně než více. Takto malé děti můžou být v pohybu i 3 hodiny denně a jenom je to posílí. Otázka je jaký pohyb je pro tyto děti dobrý. Kdysi jsme hrávali na rybníku i před barákem nekompromisní mače každý den od rána do večera. Nikdo nebyl unavený. Ale hru jsme si řídili sami. pár větších kluků a malých prcků. Žádní rodiče nám do toho nekecali a neříkali nám kdo je talent a kdo bude vydělávat milióny v NHL. Dnes rodiče blázní s dětmi už od 2(!) let a ve 4 už malý prcek hraje po turnajích. Má toto smysl? Potom se podívám na vaše video a vidím přesně tyhle urychlené kluky, kteří to nandávají klukům co sotva stojí na bruslích. Toto nikam nevede. A je dobře, že o tom Lener mluví. Copak si myslíte, že je nutné, aby hráč který chce hrát světový hokej uměl to co vaši kluci na videu? Někteří z těch megahvězd dneška ani v 6 letech nestáli na bruslích a jací to jsou plejeři. Holt u nás musí být všechno jaksi papežštější. Vnímám vaše stránky jako velmi podařené, ale mám na některé věci jiný názor.

  19. cshockey napsal:

    Pavle, teď jste kápl na to nejdůležitější! Hráči na videu trénovali přesně 3x týdně hodinu!!! Plus ano, hráli hodně zápasů o víkendu. K tomu jich většina hrála i tenis, fotbal a jiné sporty! Nikdo nikam nepotřeboval chodit dotrénovávat! Dnes jezdí stejně staří hráči ještě ve výstroji z klubového tréninku rovnou na soukromý a přes výrazně vyšší „ice-time“ zdaleka nedosahují stejné úrovně. A O TO JDE!
    Pokud jde o uvolněnost a hravost, měl byste se zeptat na jejich chuť do hokeje trenérů, kteří je přebírali 🙂 Řekli by Vám své. Bohužel musím přiznat, že dnes celkem po 5-ti letech především po 3-posledních letech je všechno jinak, ten pravý hravý systém je spolehlivě semlel!

  20. Pavel napsal:

    Podívejte nikdo z nás nemá patent na rozum. Ani já, ani vy. Jenom říkám svůj vlastní názor k přiloženém videu. Pokud mám rozvinout úvahy širším směrem napsal bych vám toto:
    Sám jsem zažil jako dítě podobné tréninky a předváděnou hru, kterou nabízíte jako ukázku na videu. Nikoliv v 7, ale ve 12-14 letech jsme neměli v žákovské kategorii konkurenci. Přihrávky, pohyb, hra 1na1 to všechno bylo úplně někde jinde než naše konkurence. Už jako kluk jsem si všímal jak ostatní týmy si více hrají a jejich hra je jakoby uvolněnější a mnohem hravější. A o to pane Hesi jde. Děti jsou děti a hokej není hra pro děti. To je hra vymyšlená dospělými, pro dospělé. Učit hrát 7-leté děti dospělý hokej je z mého pohledu úplně k ničemu.
    Kolik práce a úsilí stojí naučit 7 leté kluky hrát to co předvádějí na vašem videu. Asi hodně. Není lepší se v tomto věku věnovat více gymnastice, koordinačním cvičením a i jiným hrám než je hokej? Nic tím neztratíte, ale naopak získáte. Asi nebudete dávat ostatním 33:0, ale v dospělém hokeji se vašim svěřencům nestane to co jejich kolegům v současné repre. Že totiž hrát hokej umějí, ale v pohybu, rychlosti a koordinaci jsou na úrovni Maďarska a Polska.

  21. cshockey napsal:

    Milý pane Pavle, podobné reakce jako ta Vaše, tak nějak přesně zapadají do našeho současného mládežnického hokejového koloritu. Slýchával jsem je zejména od některých trenérů, kteří odcházeli ze zápasu s debaklem a měli potřebu jej nějak okomentovat. Jsem rád, že jste se ozval. Při pohledu na video Vám bohužel vůbec nedochází, že tam můžete vidět spoustu pohybu, celou řadu individuálních dovedností (bruslení, práci s holí, přechod 1-1, střelbu,. přihrávky) a k tomu navíc i hokejové myšlení na daný věk velmi vyspělé, přirozené a živelné. Je jasné, že bruslení, kličku, zvednutou hlavu, přihrávku či střelu mají kluci naučené z tréninku, odkud odjinud? 🙂 Pokud však považujete za nějakou šablonu rozestavění dvou útočníků vpředu a dvou obránců vzadu a různé přihrávky mezi nimi, tak to jen dokládá, že bohužel asi nejste schopen nic jiného na videu vidět. Kdo se kolem tohoto týmu pohyboval, moc dobře ví, že kluci v tréninku žádné kombinace netrénovali, v tréninku dokonce ani nikdy nehráli na dvě, pilovali jen a jen dovednosti. Hráli výhradně v zápasech, kterých měli díky ochotě a nadšení lidí kolem i samotných rodičů hodně. Ano, bylo jim při hře vštěpováno, že si mají přihrávat, že se mají pohybovat jak s pukem, tak bez puku, ukazovat se na přihrávku, uvolnit se přes hráče a navzájem komunikovat.
    Možná by bylo zajímavé, kdybyste napsal, jak by podle Vás měl hokej v dané kategorii vypadat. Doporučil bych také vyzkoušet si vzít si na starost skupinu dětí nebo dle Vás třeba i cvičených opic a naučit je to, co jste viděl na videu.
    Video jsem pověsil i na mezinárodní diskuzní fórum trenérů Hockey Coaches and Drills. Myslíte si, že v něm někdo odjinud než od nás z Čech hledal nějaké naučené šablony? Zklamu Vás, nikdo takový se nenašel, všichni si všímali především dovedností hráčů a mezi ně řadili právě i schopnost přihrát spoluhráči. Oceňováno bylo i týmové pojetí hry! A PRÁVĚ V TOMHLE VIDÍM U NÁS VELIKÝ ROZDÍL! U nás bezmezně obdivujeme a pěstujeme především skvělá individuální představení jednotlivců a týmová hra nás příliš nezajímá. Omezujeme se na soudy, tenhle a tenhle to nikam nedotáhne a soustředíme se na hýčkání aktuálně viditelných talentů. Jako pro mě otřesný příklad si pamatuji pravidelná setkání tehdy s Nymburkem 2000, kde hrával trenérův syn s číslem 12. Bezpochyby talentovaný hráč, ale hra celé jeho lajny byla cíleně postavena na tom, že hráč s č. 12 se rozjede za vlastní brankou a tři jeho spoluhráči měli na ledě jeden jediný úkol, odstavit mu z cesty co nejvíce soupeřových hráčů. A tak to bylo stále dokola. A bohužel tohle je cesta, která je u nás mnohem více obdivována než týmové pojetí. „Hele ta dvanáctka, to je šikovnej kluk, z toho jednou něco bude, a kolik má prostoru pro živelnost a kreativitu 🙂
    A že Vám nekecám, přikládám dva typické mimočeské komentáře trenérů z opravdu vyspělého hokejového světa:
    Lev Voslinsky: these kids obviously know what they do – passing the puck around, one man on the net, get the shot and rebound, etc. but they also out-skill the other team in 1-on-1 in any component (skating, shooting, passing etc.). I would say it is the combination of skills and team coaching and team play spirit. Good job for coaching these guys to play as a team.
    Ted Suihkonen: This is a great example of the blended skills both tactically and individually. Given the fact that these kids or 7 years old is remarkable, with how they aren’t just chasing the puck, but instead getting open and playing the puck! Like Lev mentioned, the 1 on 1 or the puck protection areas show that they know what they are doing! Great work and keep it up!

  22. Pavel napsal:

    To si pane Hesi opravdu myslíte, že takto naučíte hrát kluky hokej? V 8 letech pěkně do šablon a jedem do kombinace jako dorostenci. Kde je nějaká živelnost, přirozenost…nic, jenom naučené pohyby z tréninku. Toto naučíte i cvičené opice a můžete společně vystupovat v cirkuse. A dělat z lidí blbce jak je to vlastně normální. Ale jinak nic ve zlém, každý na to máme prostě jiný pohled.

  23. Dvořák David napsal:

    Výborná práce!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *