Draft NHL 2015 a cesta za zkušenou

Už za pár hodin vypukne v Čechách tentokrát hodně sledovaný draft NHL. Odhadů a předpovědí bylo všude dost. Stejně tak bude nepochybně následovat i příval komentářů a hodnocení.

Když jsem dneska zhlédl krátký videoprofil Pavla Zachy k draftu a podívám se k tomu na další kluky a holky, kteří odešli za hokejem či školou s hokejem někam ven, ať už jde o Kubu Vránu, Davida Pastrňáka, Davida Tomáška, Roberta Sovíka nebo třeba Noemi Neubauerovou, musím říct, že ze všech do jednoho cítím, jak jim jejich cesta za zkušenou do světa prospěla. A nemám na mysli jen hokejový posun, ale především viditelnou vyzrálost, samostatnost a jakýsi mix nadšení, optimismu a skromnosti. Myslím, že právě tohle je asi ta největší deviza, kterou jim zatím u nás příliš nabídnout neumíme. Možná i proto, že na výchovu mladých sportovců zatím na rozdíl od vyspělého světa nahlížíme jen tak nějak jednoúhlově. Malá inspirace ZDE.

Pavel Zacha Draft Profile

 

3 Responses

  1. Jaromír napsal:

    Ani jeden golman pod 6´1″,čím větší ,tím lepší.Hlavně,že se zmenšuje výstroj a vymýšlí se nesmysly aby padalo víc gólů.Viz prodloužení 3/3.Pro mě největší zklamání,že nebyl draftovaný Denis Godla.Kdyby ho Slováci na MS U20 neměli,neměli by medaili.Je s podivem,že se toto mistrovství konalo navíc za mořem.http://sport.aktuality.sk/c/189596/v-nhl-uz-na-godlu-zabudli-skauti-tvrdili-ze-som-nizky/

  2. Petr napsal:

    Z 11 draftovaných pouze 1 obránce

  3. Jitka napsal:

    Velká gratulace Pavlovi, Jakubovi, ale i Filipovi a dalším českým klukům, kteří uspěli v letošním draftu!! Všem moc držím palce s přáním ať se jim v následujícím roce daří co nejvíce dle jejich vlastních představ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *