Další díl seriálu Bez obalu – Hrdina s Tichým

Asi jste už všichni četli, ale pro názorovou úplnost přidávám odkaz na další zajímavý příspěvek do diskuze o hokejové mládeži. Pokud potkáte skauta nebo kohokoliv, kdo se pohybuje za mládeží po celém světě a nebojí se rozházet si místní prostředí, tak od něho nejspíš uslyšíte podobné názory na současnou úroveň naší hokejové mládeže.

Oba hráli v reprezentaci i NHL. Pracují pro zámořské kluby jako hledači talentů. Cestují po českých zimních stadionech i po zahraničních arénách. Jiří Hrdina a Milan Tichý jsou v domácím prostředí v podstatě nezávislí, nepotřebují se někomu zavděčovat a cosi zastírat. Proto s nimi MF DNES zkusila rozebrat úpadek českého hokeje a nešvary, které tíží žáky i dospělé, kluby i reprezentaci.

„Kdyby se na mistrovství vyhrála medaile, mohlo to vypadat, že tady všechno funguje. Jenže to není pravda. Pokud se něco nezmění, budeme za chvíli běžně prohrávat s Běloruskem,“ shodují se ti dva.

CELÝ ČLÁNEK NA IDNES.CZ

3 Responses

  1. fanda napsal:

    To trenér. Já budu víc konkrétnější. Je to můj názor a sdílejí ho se mnou hodně dalších. SD Liberce měl letos opět dobře našlápnuto na mistra. Trenér Vozák/jinak repretrenér našich žen/ zpočátku všechny top hráče rozdělil do všech útoků. Vypadalo to že to zvládnou, ale ke konci začali ztrácet dech. Trenér nedokázal zmobilizovat síly na závěr a najednou to vypadalo, že o titul nemají zájem.Nejvíc však se nám zdálo podivné, že trenér nedával k sobě hráče, kteří si rozumějí. Po sezoně jsem s několika hráči mluvil. Byli z toho , že nevyhráli mistra hodně zklamaný.

  2. IvoHolešovský napsal:

    To Trenér: Souhlas, ale také od mne jedno malé, bezvýznamné poděkování pro Vás za to, že jste doslova napsal, cituji: „Těch nedostatků a problémů je víc. Nejsem spisovatel. Znova musím potvrdit slova, který pronesl pan Bukač. MLADÝ HOKEJISTI JSOU ZAJATCI SVÉHO KLUBU. /A není to jen o odstupném./“

    „A není to jen o odstupném“…. jsem rád, že jste to napsal, bohužel jste jen jeden z mála, který to také z tohoto úhlu pohledu vidí… I.H.

  3. trenér napsal:

    K seriálu bez obalu. Hrdina a Tichý jsou bývalí hokejisti, kteří mají právo do toho mluvit, jak se říká. Zaujala mě zmínka o tom, že v hokeji chybí víc talentů. To je fakt, který svaz moc nezajímá. Kdyby ano, tak by určitě tu situaci řešil. Rodiče dají svého kluka většinou proto, že se jim hokej líbí a sami ho v mládí obdivovali. Když zjistí jaká je realita, jsou hodně zklamaný i ti, kteří mají talentovanýho kluka. Trenéři bývají často bývalí hráči, kteří sice hráli hokej, ale na nižší úrovni. Hodně z nich záviděli svým spoluhráčům, že to dotáhli výš než oni a mají s tím problém. V jejich práci s mládeží se to projeví hodně negativně. Třeba v tom, když mají 3-4 špičkové hráče v mužstvu, rozředí jejich výkony do 4 pětek. Vůbec si neuvědomují co tím způsobí. Špičkový hráči jsou otrávení a ti ostatní se na ně spoléhají a nepodají lepší výkon. V první pětce mají vždy hrát ti nejlepší, ne prominenti. Když se prohraje, tak to zase odnesou jen ti špičkový hráči. Klub to neřeší a nechájí trenéra si dělat co chce.Když se někdo z těch špičkových hráčů ozve, tak má smůlu. Mluvím prosím stále o mládeži. Těch nedostatků a problémů je víc. Nejsem spisovatel. Znova musím potvrdit slova, který pronesl pan Bukač. MLADÝ HOKEJISTI JSOU ZAJATCI SVÉHO KLUBU. /Aa není to jen o odstupném./

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *