Belle Tier vs. Victory Honda (U14, R2001, S2014/2015)

Pro ty, kdo sledují zápasy žákovské ligy 8. tříd přinášíme jedno zajímavé srovnání. Krátkou ukázkou několika nesestříhaných střídání zámořského zápasu ve stejné kategorii Belle Tier vs. Victory Honda (aktuálně hráči ročníku narození 2001) nám pro zajímavost přímo od ledu ze svého iPhonu v Detroitu poslal Petr Jonák.

Pokusí se někdo do komentářů přidat stručné srovnávací poznatky s naší soutěží?

User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

4 Responses

  1. cshockey napsal:

    Josef: Pane Josefe, dovolim si Vam oponovat. Jsem nazorove zcela na strane PetraM. Take peclive celou sezonu sleduji nasi kategorii 8T totoznou s videem z USA i Vami zminene tymy, z nichz jeden ZL 8T zcela dominuje. Pro Vasi lepsi videopredstavu Vam sem pridam odkaz na par nahodne behem chvile (tedy podobne jako je tomu na videu z USA) natocenych stridani a zkuste prosim jeste jednou porovnat – 1) Nasazeni a POHYB hracu 2) Pocet strel na branku 3) Forchecking 4) Backchecking 5) Pocinani obrancu na utocne modre a cokoliv dalsiho. Obavam se, ze s tim Vasim odhadem vysledku pripadne konfontace americkych a ceskych tymu z videa by to nedopadlo moc dobre.
    https://www.dropbox.com/s/hgvseey2ti4vkwj/ceske_nasazeni_a_pohyb_8T.mp4?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/9bo6jfqns2bbl51/typicka_prace_obrance.mp4?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/ixty43wyrva0vlp/cele_stridani.mp4?dl=0

  2. Josef napsal:

    Dobrý den. Souhlasím s Jaranem !!
    Možná jste si všiml, že pár kluků tam opravdu umí bruslit – první tři kroky, start na puk – ale to u nás uvidíte taky. Tlaku do brány jsem si tam opravdu moc nevšiml, pokud nemyslíte nahazování puku směrem na bránu a pokus o střelu odraženého puku. Útočí celá 5tka ?? Vždyť se ti černí nedostali z pásma.. To mají tedy útočit jen ve třech ?? 🙂 Nevím jak VY, ale já sleduji 8. třídu pravidelně a mohu s klidným svědomím říci, že pokud jeden nebo druhý tým by nastoupil proti Spartě, Litvínovu, K. Varům a i jiným z ostatních skupin, odvezli by si dvouciferný příděl !! Skupina 8. tříd je u nás poměrně kvalitní, když opomenu hybrid ČSLH spojeného ročníku 2001 – 2002. Hlavně když nastoupíte proti mužstvu kde jsou pouze 3x 2001 a zbytek 2002 s výškovým průměrem 156 cm. To opravdu nedá nikomu nic !!

  3. Jaran napsal:

    to je snad sranda ty vaše poznámky, obránci jako u nás spíše neohrabaný, útok sólistů? Co je na tom tak zvláštního? Když vynechám, že to je v tempu???

  4. PetrM napsal:

    Většina(všichni?) kluků umí bruslit
    Brání i útočí celá pětka
    Přímočařejší tlak do brány a nekličkování třetinou, nepředržování puků
    Využívání obránců v útočné třetině (nejsou to kopyta jako většinou u nás)
    Rozehra od obrany do útoku je kvalitní
    Rychlé přechody z obrany do útoku, bez tahání za bránu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *