Jarní Player Development League pro ročníky 2004/2005

Máte doma hráče ročníku 2004, 2005 (dívky i ročník 2003) případně mladšího, který může konkurovat starším klukům?

Chcete si vyzkoušet jarní hokejovou zábavu po americkém vzoru s inspirací NHL?

Agentura Sports Connect Petra Jonáka ve spolupráci s předními hokejovými školami pořádá jarní PLAYER DEVELOPMENT LEAGUE 2015 pro hráče ročníku 2004, 2005 a mladší (dívky i 2003). Soutěž, která přináší radost ze hry a dostatečný zápasový prostor pro všechny zúčastněné hráče.

logo spinave1

Kdy se hraje

Každý víkend od 15. května do 15. června 2015.
Hraje se vždy pouze jeden den o víkendu, aby měli hráči dostatek volného víkendového času i na jiné aktivity.

Jak se hraje

Každý hráč má garantováno 8 zápasů.
Nejdříve se odehrají zápasy v 5 divizích Praha – Plzeň – Ostrava – České Budějovice – Bratislava.
V každé divizi jsou 4 týmy, které odehrají zápasy do tabulky 2. kolově každý s každým (6 zápasů) + play off o vítěze divize (2 zápasy).
Vítězové divizí nakonec odehrají ještě závěrečný turnaj o PDL Stanley Cup.
Hráčům budou zapůjčeny zápasové dresy.

Kdo hraje

Soutěž je vypsána pro hráče ročníku 2004/2005 a zdatné mladší (povoleny dívky ročníku 2003).
Přihlásit se mohou jednotlivci nebo celé týmy. Předpokládáme souboje týmů předních hokejových škol, privátních týmů i klubových týmů. Z přihlášených jednotlivců bude poskládán jeden nebo více týmů pořadatele.
Hráčům bude poskytnut dostatečný herní prostor, proto je povoleno 10 – max. 13 hráčů a jeden brankář.

Kolik to stojí

Cena za jednoho hráče je 2.950 Kč.
Členové Klubu CS Hockey mohou uplatnit slevu 10%.

Přijďte se pobavit jarním hokejem, zahrát si do sytosti, poznat nové spoluhráče i soupeře

 Přihlásit se můžete ZDE:

logo spinave1

User Rating: 4.7 (3 votes)
Sending

17 Responses

  1. Martin napsal:

    Pane Holešovský,mým záměrem nebylo Vás v žádném případě „vyštvat“ z této diskuze! Ba naopak si myslím,že máte obrovský dar slova a byla by velká škoda kdyby jste přerušil práci na odstranění nešvarů v našem mládežnickém hokeji. Měl jsem jen pocit,že reagujete dost nepřiměřeně a povýšeně k někomu kdo má jiný názor na věc.

  2. ivo (I.H.) napsal:

    to George: Ač jsem slíbil, že už nebudu, než jsem nadatloval odpověď, tak si dovolím alespoň krátkou reakci, vesměs k Vám, a zkrátím to o odpovědi, který jsem už napsal níže:
    Celá tahle pinpong diskuze a moje reakce byla vyvolána pouze a jedině tím, že p.Jehlička vytkl organizátorům soukromého projektu uplatnění pravidla o nasazování starších holek. NIc víc, nic míň.
    I já sám si pamatuju ne jednoho, ale desítky jiných kluků, kteří byli systémem donuceni s hokejem skončit nadobro, jiné kteří se s tím museli sakra poprat aby se tak nestalo, ale to z nich nedělá, nezlobte se, příklady vhodné k následování.

    „Pamatuji si, že jeho dítě nemohlo skoro rok hrát svazové zápasy, takže to jak to má teď udpořádané bylo o jeho odhodlání bojovat za práva svého kluka.“
    = Nemám dojem že bych kdy mu toto vytkl. Ano, dokonce jsem mu poblahopřál :). Ale taky jsem napsal, že mluvit o tomto řešení jako náledování hodném, je trochu mimo. Proč, už jsem psal několikrát a nebudu se opakovat, snad jen že zvolený způsob ani omylem nemůže být řešením. Můj názor, necpu Vám ho, Vy si můžete myslet a být přesvědčený o své pravdě, já také. Ale radši ještě jednou, aby nedošlo k omylu: „gratuluji p.Jehličkovi“ že si své věci uspořádal tak, že může být nyní velmi spokojen s výsledkem“ 🙂 .

    „Upřímně toho dokázal více v hokejovém prostředí než Vaše osoba. On ukázal, že právo na svobodu je cenější, než samotný hokej a byl ochoten s hokejem skončit, pokud ho kluby odmítnou.“
    = Na to že mě neznáte, ani nakolik jsem působil či působím v hokejovém prostředí, velmi odvážné, ale budiž. Nemám potřebu se prsit, ani o to nestojím.
    = ale nějak nechápu, jakože co měl dokázat p.Jehlička v hokejovém prostředí? Poprosím Vás, aby jste mi tedy otevřel oči, a ještě naposledy mi napsal, prosím však věcně, co konkrétně p.Jehlička pro mládežnický hokej vykonal tak významného. Nevím, tak se ptám. A ptám se slušně, pragmaticky.
    = a co ti jiní, kteří hold neměli takové možnosti, kteří s hokejem v důsledku museli skončit.

    Pane Ivo, zatím co Vy tady na něj útočíte mimo téma hokej s anonymem, on se vždy pod svůj názor podepsal, netajil jak trénují a nikdy nikomu nalezl do zadku. Pamatuji, že na HTA říkal, že než aby jeho dítě bylo otrokem, tak raději s hokejem skončí. Pokud by byl každý jako on, tak tabulky již neexistují.
    = ah ano, jakože já tedy lezu do zadku? Komu? Víte, v důsledku tohle poslouchám okolo sebe dobrých 15-20 let, stále stejné, stále se stejným výsledkem. Ale já Vás, resp. Vaši výtku chápu, jen nechápu co tím chcete říct :). Abych toto slyšel, nemusím jezdit k p.Pytlíkovi, skutečně ne 🙂 .
    = a klidně si rýpnu – kdyby byly všichni jako p.Jehlička, tak už tabulky neexistují? A není to tak, že jediné co v důsledku p.Jehlička udělal, že se vyplatil? Jako to nakonec bylo donuceno udělat stovky jiných, a kteří nemohli, tak skončili nebo si to nějak dotrpěli? Nějak mi tu uniká smysl této diskuze, ale když už jsme tak daleko, tak mi prosím otevřete oči a řekněte mi, čím tak významným počinem p.Jehličky pro ostatní (cca 22000 dětí) rodiče je, že by znamenali zánik tabulek?

    Asi jste nepochopil moji pozici, nebo jsem to nenapsal zřetelně a jasně, tedy:
    a) z principu odstupné odmítám, jako legalizovaný „obchod s dětmi“
    b) odmítám vázání dětí do spolků hokeje, aniž by mohli svobodně odejít a hrát tam, kde chtějí a svobodně hodlají hrát hokej, což je zřetelně v rozporu se zákony naší země
    c) odmítám přistoupit na hru vytloukání problému jiným, uměle vytvořeným, „jakože“ problémem
    d) proti řešení p.Jedničky z principu nic nemám, protože v rovině jednotlivce je to každého věc, jak se postará, ale systémově řešení takto zvolené ničemu nepomůže a nikomu neprospěje.
    e) nemám nic proti tomu, aby nastupovali holky proti klukům mladším
    f) ani omylem nestojím na straně svazu a klubů
    g) ani omylem nestojím na straně p.Zachy
    A vždyť mě už je to v podstatě jedno, za 1-2 roky si přečtu zase v podstatě to samé, co čtu dnes, co jsem četl před 2 roky, 4, 6,…. Tedy, pokud jsem se snad někoho dotkl, urazil, omlouvám se, jinak přeju hodně úspěchů 🙂 I.Holešovský

  3. ivo (I.H.) napsal:

    to Martin, Max: zjednoduším, zobecním: celá moje reakce vznikla jen a pouze k tomu, že si pan Jehlička postěžoval nad tím, proč je v pravidlech tohoto konkrétního projektu umožněno startovat dívkám o dva roky starších. Nic víc, nic méně. A následná reakce už byla pouze na reakci… Že se zase „uteklo jinam“ jsem nevyprovokoval. Tedy abych byl konkrétní, k věci:

    „Vůbec nechápu proč útočíte na ty co jen presentují názor na hokejový systém“
    =jistě myslíte tu výtku, proč je umožněno v tomto projektu nastupovat holkám o 2 roky starších? Předně si nemyslím, že moje odpověď byla „útočná“. Byla věcná, byla ostřejší, to možná ano, kdybych chtěl být útočný, rovnou bych mu vpálil, že mu je s prominutím h…. do toho, jaké pravidla si organizátoři pro svůj projekt zvolili… No a následně, když se pak všechno stočilo zase jinam, třeba do roviny že „hodně lidí s tím nesouhlasí“ tak ano, to už mi začíná vadit, protože to je právě krásná ukázka toho, jak dosud komunikuje i svaz… Na konkrétní otázku nebo informaci reagovat neurčitě a odvést význam diskuze ke konkrétní věci jinam.

    „Akorát degradujete celé tyto stránky.“
    = dobře, toto bude můj poslední příspěvek, nehodlám nikomu nic degradovat. Ale jen se zeptám „obecně“, čím že jsem vlastně degradoval tyto stránky? Tím, že jsem reagoval na zřejmou výtku směrem k organizátorům soutěže, že umožnili startovat dívkám, ve svém projektu, starším až o 2 roky? No, asi tedy ano…

    „Vy i já používáte noname nick, pokud někdo ne … tak právě tito lidi mají sílu hokejový svět pomoci změnit. Takto se na nás akorát vy….., neboť ti co mají možnost ztratit někdo slovo za nás, si vždy pro své děti najdou cestu bez výrazných překážek.“
    = okolo mládeže se pohybuju už nějaký ten rok (cca 20 let, nebudu-li počítat svoje hráčské roky), v různých úrovních, a nikdy jsem neměl potřebu schovávat se za „noname nick“, i v době, kdy to bylo daleko výbušnější a daleko problematičtější než v dnešní době. Však taky svou totožnost netajím, kdo chce a má skutečně zájem, kontakt mít může.
    = Jak souvisí tato otázka s tím článkem mi nějak uniká, na druhou stranu, když už jste to nakousl, když považujete pana Jehličku jako člověka, který má sílu pomoci hokejový svět změnit, pak se ptám tedy kd je jeho síla (pan Jehlička doufám promine)? Nějak jsem si nevšiml, že by se snažil cokliv ve prospěch celého mládežnického hokeje změnit. Jak může pan Jehlička (opět doufám promine), ztratit svovo u koho a za co, když sám dal najevo, že se v podstatě systému zcela jednoznačně podvolil a syna radši vyplatil (to jsou jím napsaná fakta)?
    = Ano s tím souhlasím, však jsem panu Jehličkovi slušně a srdečně poblahopřál, že si našel cestu jak ze systému se svým klukem vystoupit. Ale také jsem napsal, že ten způsob který zvolil, není ani omylem řešením pro naprostou většinu ostatních rodičů s dětmi v hokeji. Sám jsem měl tento problém a nyní moji příbuzní taky mají vyřešený tak, že v důsledku mi může být nějaký systém tabulek a omezování zcela ukradený, ovšem je to způsob, který nemůže použít ve větší míře nikdo další, tak hold o tom nebudu tvrdit, že to je správná cesta…

    „musím se pousmát, nad Vašimi rozumy, kterými tady peskujete pana Jehličku jako nějaký učitel neposlušného žáka, který nechce poslouchat to co mu učitel povídá.“
    = peskuju… To myslíte to, jak jsem na výtku pana Jehličky zareagoval tak, že jsem napsal, že řeší něco co není ve skutečnosti žádný problém? Že toto pravidlo tu je už nějakou dobu pár desítek let a dosud nikdo se nad ním nepozastavil, neslyšel jsem v posledních 20 letech, že na tomto pravidle je něco špatného, že by se mělo změnit?

    „Já si osobně také myslím a je dokázáno, že dívky všeobecně, jak fyzicky tak mentálně dospívají mnohem dříve než chlapci.“
    = však jsem nikde nenapal opak, s tím souhlasím. Stejně ale tak i ročníkově stejně staří kluci můžou být na dalece rozdílné úrovni mentální i fyzické. Všeobecně pak platí, že až na pár výjimek je přirozené, že fyzické možnosti dívek vůči chlapcům jsou nižší, tedy celkem je v pořádku pravidlo, o možnosti nastupovat s chlapci mladšími až o 2 roky. V tomto se snad shodneme, nebo mi vytýkáte něco jiného? Když už tedy chceme na toto téma diskutovat, jak by jste pak tedy chtěl zohlednit velmi zásadně rozdílné fyzické možnosti stejně starých děvčat a chlapců?

    „Nikde jsem si v příspěvcích pana Jehličky nevšiml, že by si ale na to stěžoval. Jen se nad tím podivoval a chtěl více informací ohledně tohoto pravidla.“
    = Pak ale se nějak rozcházíme v pochopení hned první věty p.Jehličky. „Podivovat se“ nad něčím si představuju trochu v jiné formě, než zvolené.
    Šlo o konstatování holého faktu pravidla, který byl u projektu dán, s dovětkem o tom, že pokud toto pravidlo v uvedeném projektu bude skutečně použito, mohla by to být pro mnohé kluky, kteří se v projektu zapojí „malá sebevražda“. Takto ta věta vyznívá a má takový smysl. Na význam této věty jsem slušně reagoval, nejprve vysvětlil stručně a tečka. Další reakce spíše následovala na další, pravda s tímto článkem už nesouvisející.

    „Já osobně bych za ně byl také moc rád. Neustále píšete, že provozovatel vaší identitu zná. Slušností je ale psát příspěvky pod celým jménem.“
    = viz.výše… , ve zkratce tedy „Ivo Holešovský“… pokud chcete i kontakty, nemám s tím problém, ovšem předpokládám že Vám asi k ničemu nebudou 🙂

    „Myslím, že pan Jehlička nemá zapotřebí se na vás dotazovat třetí osoby.“
    = pak jenom dobře, pak ale proč tak stále a dokola když dojdou argumenty vytahuje nicky?

    „Také si nemyslím, že pan Jehlička sleduje jen své osobní zájmy.“
    = viz.jiná diskuze zde na www, jen si dovolím reagovat tak, ne vše tak vypadá. Můžu se mýlit, můžu se plést, nemám problém uznat že tomu tak není. Na druhou stranu, každý něco děláme z nějakého zájmu. Zatím zájem pana Jehličky jako veřejný necítím, pak tedy je v rovině osobního. Přímo to i deklaroval, tedy nevidím zde důvod se nad tímto tématem přít.

    „Četl jsem spousty jeho příspěvků jak na těchto tak na stránkách pana Zachy, kde dal spousty návodů pro širokou veřejnost jak se vyvázat z otrokářských smluv v klubech.“
    =Ano? No já také a ne jen posledních pár měsíců… Asi už hodně senilním, můžete mi prosím připomenout alespoň jeden jediný návod, který skutečně lze použít, aniž by v důsledku neznamenal se podvolit? Nebo ještě jinak: tím návodem máte to, že se radši vyplatíte a pak budete trnout hrůzou, zda v budoucnu po vás náhodou nebude nový klub chtít zase výpalný?
    = p.Zacha dal skutečně hodně rad k nezaplacení ostatním rodičům jak se ze systému vyvázal a pravda, šel sám svým vlastním příkladem. Stejně jako dokázal „zblbnout“ hromadu lidí do asociace rodičů, aby je pak, slušně řečeno „hodil přes palubu“ Zatím, v předchozích 5-6 letech, je výsledek práce pro hokejovou mládež p.Zachy skutečně přínosný…. Víte, nebudu radši pokračovat, protože koukám že se dostáváme do začarovaného kruhu. Pro Vás možná je nyní toto téma nové, pro mě už bohužel ohraná písnička, ob dva roky stále stejná a stále dokola se stejným průběhem. Na závěr, snad jen podívejte se trochu víc do minulosti, ne jen pár měsíců či 1 – 2 roky. Budu pak celkem zvědav na Váš osobní náhled na věc. A to myslím vážně, bez ironie.

    „Připadá mi spíše jako by jste mu záviděl, že on to má a vy ( nejspíše ) ne. “
    =Tím myslíte to, že vyplatil syna z jednoho klubu a do jiného šel s tím, že bude doufat, že nový klub splní slib a nebude chtít při následným odchodu platit odstupné, by´t takový slib jde nad rámec zákona a je dokonce nevynutitelný, když na to přijde? Tak to skutečně mu nezávidím. Současně Vás můžu ubezpečit, že už nejsem v situaci ani pozici, že by mě kdy vůbec nějaké odstupné a přestupy trápili. Ani mne, ani mé kluky.
    =Naopak je mi smutno z toho, jak se vše opakuje, jak stále dokola víc a víc lidí na tyhle sprosté praktiky naráží a nejsou ochotni se použit. Stejně tak že nejsou ochotni skutečně a vážně tento problém mládeže řešit. Sice chápu, že teror strachu je tu obrovský fenomén, kterému paradoxně i torchu pomohl pan Zacha, ke kterému se obracíte jako k veličině ml.hokeje.
    =A štve mě, jak snadno se nechávají lidi vmanévrovat tam, kam činovníci svazu a klubů potřebují a nejsou schopni ani ochotni na to reagovat.

    „Na druhou stranu kvituji Vaši nezměrnou snahu a touhu něco s tímto problémem udělat. Samozřejmě budu jeden z prvních, kteří se postaví za případnou petici proti tomuto zlořádu.“
    =To nemusíte, já už to tak nějak vzdal… Ty nekončící boje v posledních 10-ti letech mě už unavují natolik, že to co teď dělám a že vůbec jsem se ještě aktivně zapojoval do diskuzí, to už je jenom ze setrvačnosti. Můžu Vám všem jenom popřát, aby jste se posunuli zase o nějaký kus dál, a neskončilo to stejně jako v posledních 10 letech na tom, že se v podstatě sami rodiče mezi sebou „uštěkali“ na bezvýznamnými a zcela zbytečnými problémy, které ve skutečnosti problémy nejsou. Odstupné není tím problémem, jenom prostým důsledkem daleko hlubšího problému u mládeže, který pochází už od podstaty ČSLH – spolkových stanov a řádů. Ale asi t o tak má být….
    =petic výzev už tu bylo celkem dost, v důsledku ničeho nedocílíte a spíše se ak dostanete do situace, ve které Vás primárně chtějí mít. Podobně, do jaké situace se dostali všichni, kteří se nechali zblbnout p.Zachou. Ale to berte jako můj nepodstatný názor, s vědomím, že až by došlo tuhý na tuhý, skoro nikdo Vám žádnou legitimní petici nepodepíše…

    Mám čerstvě pětiletého kluka a nejspíš dle Vašeho hodnocení pana Jehličky budu také patřit k těm ambiciozním rodičům. Prosím neberte tento komentář nějak osobně, jen se mi z lidského hlediska nelíbí Vaše nepřiměřená agrese a povyšování nad panem Jehličkou.
    =Ale já proboha nemám nic proti ambiciózním rodičům, v podstatě je mi to úplně jedno. Ať si každý dělá co chce, každého boj, každý má jiné priority, jiné cíle. Ale i toto má své dvě strany mince, tak jako všechno okolo nás. Svobodně se pohybovat můžu jen potud, pokud nezmenším svobodu druhého.
    =Možná jsem někdy víc uštěpačný, ostřejší, ale agresivní, to asi ne :). Anebo třeba z Vašeho pohledu jsem, těžko říct. Za tech předchozích 10 let diskuzí a výsledku, který to všechno přineslo, jsem už spíš unavený a podrážděný. Podrážděný na to, když sotva, jen náznakem ucítím komunikaci, která záměrně vede diskuzi k nějakému problému či ke konkrétní věci jinam.
    Stejně tak jakou taktiku zvolil svaz a kluby které svaz ovládají při řešení tohoto problému, který dneska asi už po 10 je na stole. A bohužel je to taktika jak se ukazuje velmi účelná. Skutečný problém neřešit, smyšlenými argumenty či mlhavým vyzobáním polopravd převést jinam, na „jakože“ problém, který ale všichni dotčení vědí, problémem není. A na vyřešením „neproblému“ odvařit skutečný průser. Ten pak v tichosti „usne“ věčným spánkem, než zase za 2-3 roky „dorostou“ další, a tak stále dokola a dokola…

    No uzavřu to, jako svůj poslední post (slibuju že splním co jsem slíbil 🙂 ) tím, že Vám všem můžu jenom popřát tolik, aby jste alespoň dosáhli nějakých „kosmetických“ změn. Na víc to nevidím, protože v reálu ani žádná „objednávka“ tu vlastně od nikoho není. I.Holešovský

  4. George napsal:

    Ivo: Pane Ivo, Vaše drzost je nekonečná. Já osobně jsem rád, že se pod své názory někteří rodiče podepíší, neboť dávají jiným odvahu se ozvat. Co vlastně pan Jehlička řekl? Nic, než svůj názor pod který se uměl podepsat. Pamatuji si, že jeho dítě nemohlo skoro rok hrát svazové zápasy, takže to jak to má teď udpořádané bylo o jeho odhodlání bojovat za práva svého kluka. Upřímně toho dokázal více v hokejovém prostředí než Vaše osoba. On ukázal, že právo na svobodu je cenější, než samotný hokej a byl ochoten s hokejem skončit, pokud ho kluby odmítnou. Pane Ivo, zatím co Vy tady na něj útočíte mimo téma hokej s anonymem, on se vždy pod svůj názor podepsal, netajil jak trénují a nikdy nikomu nalezl do zadku. Pamatuji, že na HTA říkal, že než aby jeho dítě bylo otrokem, tak raději s hokejem skončí. Pokud by byl každý jako on, tak tabulky již neexistují.

  5. MAX napsal:

    IH: Vůbec nechápu proč útočíte na ty co jen presentují názor na hokejový systém. Akorát degradujete celé tyto stránky. Vy i já používáte noname nick, pokud někdo ne … tak právě tito lidi mají sílu hokejový svět pomoci změnit. Takto se na nás akorát vy….., neboť ti co mají možnost ztratit někdo slovo za nás, si vždy pro své děti najdou cestu bez výrazných překážek.

  6. Martin napsal:

    To:Ivo; Jehlička

    Pane Ivo, musím se pousmát, nad Vašimi rozumy, kterými tady peskujete pana Jehličku jako nějaký učitel neposlušného žáka, který nechce poslouchat to co mu učitel povídá. Já si osobně také myslím a je dokázáno, že dívky všeobecně, jak fyzicky tak mentálně dospívají mnohem dříve než chlapci. Nikde jsem si v příspěvcích pana Jehličky nevšiml, že by si ale na to stěžoval. Jen se nad tím podivoval a chtěl více informací ohledně tohoto pravidla. Já osobně bych za ně byl také moc rád. Neustále píšete, že provozovatel vaší identitu zná. Slušností je ale psát příspěvky pod celým jménem. Myslím, že pan Jehlička nemá zapotřebí se na vás dotazovat třetí osoby. Také si nemyslím, že pan Jehlička sleduje jen své osobní zájmy. Četl jsem spousty jeho příspěvků jak na těchto tak na stránkách pana Zachy, kde dal spousty návodů pro širokou veřejnost jak se vyvázat z otrokářských smluv v klubech.Připadá mi spíše jako by jste mu záviděl, že on to má a vy ( nejspíše ) ne. Na druhou stranu kvituji Vaši nezměrnou snahu a touhu něco s tímto problémem udělat. Samozřejmě budu jeden z prvních, kteří se postaví za případnou petici proti tomuto zlořádu. Mám čerstvě pětiletého kluka a nejspíš dle Vašeho hodnocení pana Jehličky budu také patřit k těm ambiciozním rodičům. Prosím neberte tento komentář nějak osobně, jen se mi z lidského hlediska nelíbí Vaše nepřiměřená agrese a povyšování nad panem Jehličkou.

  7. ivo (I.H.) napsal:

    to Jehlička:
    a) mou totožnost provozovatel těchto stránek zná, už několikrát jsem zde také napsal, že nemám problém s tím, abych na sebe dal telefon či e-mail, pane Jehličko. Ovšem 99% lidí se tu schovává za anonymitu právě z důvodu, že se bojí odplaty, chápete toto vůbec?
    Ano, asi nechápete, jak by jste mohl, když jak jste psal sám, Vy jste unikát v tom, že jste natolik schopný oproti všem ostatním, stádu, a syna si ošetřil jinak, že… Způsobem, který pro naprostou, ne-li veškerou základnu ml.hokeje je nedostupný.
    Hold každý neměl tu možnost vyšvihnout se, podnikat, či jinak se dostat do horních ekonomických pater, aby se mohl následně obdobně podle toho chovat. Kážete vodu, ale sám pijete víno…
    A mohu Vás ubezpečit, že moje totožnost Vám nic neřekne, naštěstí nejsem v situaci, že by jste mohl o mě či mých rodinných příslušnících vést záznamy v CERDu.

    A tu poslední větu jsem tam napsal schválně, tušíte vůbec proč?
    Odpovím Vám rád: protože otevíráte problém tam kde není, napadáte pravidla hry, které v mezích možnostech, které tu jsou, fungují již několik desítek let.Vyčítáte lidem (ano, umím mezi řádky číst) jimi stanovená pravidla, kteří ale na rozdíl od Vás v mezích možností něco pro mládež dělají a snaží se držet i obvyklých zvyklostí.
    Vážený pane Jehličko, nemístnou narážku jste měl především Vy sám, já už jen ve stejném duchu reagoval. Ono když řeknete A), měl by jste říct B)….

    Ale nejprve zkritizovat vyhlášená pravidla, a pak dokonce napsat, že až podle toho které týmy se vytvoří, tak podle toho přihlásíte svého „talenta“ do týmu, pro Vás vhodně vyhodnoceného selektu, je docela úsměvné…

    Okolo hokeje se pane Jehličko pohybuju různou mírou nějakých 35 let, posledních 20 let přímo okolo mládežnického hokeje… Z Vašich příspěvků a mé zkušenosti zcala očividně vychází, že přehled o ml.hokeji máte minimální, velmi úzce zaměřený na svého „talenta“. V pořádku, každý dělá co může, ale kritizovat něco, či vstupovat do čehokoliv čemu ani nerozumíte, nebo s čím jste se setkal tak nějak z rychlíku, už je docela unfér… A protože předpokládám že mě budete chtít chytit za slovo, tak vězte že teď už reaguju v obecné rovině nejen k Vašemu příspěvku, ale všem předchozím na těchto stránkách, a třeba i na fb, který jste založil a kde se zabýváte věcmi týkající se ml.hokeje, ačkoliv toho moc o prostředí, o skutečném dění nevíte…
    Na závěr tedy, než někoho či něco budete kritizovat, bylo by záhodno zjistit si alespoň základní informace. I.H.

    P.S.: já nemám potřebu znát vaši totožnost, mě stačí to, co jste dosud vyjádřil, obrázek jsem si udělal sám… A pochybuju, že když Vy budete znát mou totožnost, že se vám nějak uleví. Nebo mě zveřejníte na černé listině? Jako úhlavního nepřítele koho že? 🙂

  8. Jehlička napsal:

    Ivo: Jaké své osobní zájmy? By mě docela zajímalo.

  9. Jehlička napsal:

    Ivo: nechcete se představit, když už tady plodíte ty rozumy a nemístné narážky 🙂

  10. ivo (I.H.) napsal:

    to Jehlička:
    možnost nasazovat holčiny s o rok mladšími, či s o dva roky mladšími kluky mělo, má význam čistě z fyziologického důvodu… Můžeme se přít, jestli rok nebo dva, ale primárně většina holčin svou konstrukcí těla, výbušností a možnostmi za kluky pokulhává. Pokulhává váhou, výškou, svalovou hmotou. A to platí obecně v naprosté většině případů.
    Ano, jsou výjimky, najdou se holky které se výškou a váhou utrhnou, ale to najde i u kluků… Osobně znám sotva 13 leté kluky, kteří mají přes 180cm a k tomu adekvátní váhu.

    Většina rozumných trenérů v prvních třídách (školka až třeba 4-5 třída) nasazuje holky většinou ve stejné věkové kategorii, až postupem do vyšších ročníků hrají s mladšími a ještě mladšími.
    Je jen pár, velmi málo holek, které třeba v soutěžích MŽ absolutně přejíždějí svou výkoností kluky o rok, dva mladších… A jestli jste pozorně četl, psal jsem o tom, že většinou ten rozdíl až takový nikdy není… Dám příklad jedný hodně šikovný holčiny, je ročník 00 a hraje LSŽ (2001-2002). Byla jistou dobu výjimečná, přes to ji kluci stíhali v pohodě, a teď už nijak nedominuje, byť je r.99 a hraje proti klukům 01/02.
    Proč? Protože ani u ní ten rozdíl 2 let ve skutečnosti není, je narozená prosinec 00, tedy k r.01 to má sotva i jen jeden měsíc rozdílu, ale taky maximální ropětí k r.02 může být 24 měsíců, pokud je tam klučina, která se narodil v prosinci 02…

    Tedy, určitá volnost v nasazování holek směrem dolů je v pořádku, holky které by „narostli“ a „nakynuly“ do obrovských rozměrů ke klukům o rok, max.dva mladším, je absolutní minimum. Naopak, převažují drobné holčiny s muší váhou…

    Když tedy se chcete na tento „problém“ zaměřit, měl by jste si zjistit fakta napříč celému mládežnickému hokeji, a pak se oprávněně třeba můžete podivovat. Ale silně pochybuju, že až na jednotlivce budete mít vůbec důvod. Ono nestačí jenom vycházet z jednoho či dvou případů.

    To bychom za chvilku mohli zavést regule, že do soutěží budou nasazováni hráči podle roku narození, příslušnosti ke třídě u ZŠ, podle jejich váhy, výšky, velikosti dioptrií, …
    Tedy, uzavřu, nějak Váš brekot nechápu a už vůbec v tom co popisujete, žádný významný problém nevidím. Nevyrábějte problémy tam, kde nejsou.

    Něco jiného by bylo, kdyby jste nadhodil otázku, zda je systémově výhodnější stavět soupiky na principu pouze dne narození, tedy 1.1.-31.12. v roce, nebo podle ZŠ, tedy 1.9.-31.8. v roce. Třeba proto, aby se víc přiblížili jednotlivé týmy školním třídám, aby více odpovídali týmy klubu školní třídě a tedy lépe fungovala spolupráce mezi kluby a ZŠ (dnes velký problém, právě proto, že co jedna třída ZŠ, to dvě velké různé skupiny hráčů, protože patří do dvou různých kategorií). Jasně, nahrál jsem Vám na případy „odkladů“, ale to lze řešit v jejich případě příslušností k týmu podle věku a rozhodně by v rámci školní třídy takových „problémů“ bylo méně, než v situaci, kdy máte jednu třídu a jsou tam minimálně 3 skupiny různé příslušnosti k týmu v hokeji…

    Mimochodem, hokejová školní třída je docela síla, když učitelé málo kdy dosáhnou toho, aby měli třídu na výuku pohromadě, většinou chybí půlka, ne-li třetina třídy (různé časy tréninků, u starších i zápasů)… Proto taky většina ZŠ nechce sportovní třídy hokeje držet, nebo proto i tak, že je tu spolupráce mezi kluby a ZŠ, většinou na tréninky musí kluci chodit brzo ráno nebo až odpoledne, tak aby hokej minimálně zasahoval do školní výuky. To třeba já chápu jako jeden z problémů, které by se mohli řešit, diskutovat…

    Ono pokud se chcete bavit o hokejové mládeži, nemůžete zaslepeně sledovat pouze svoje osobní zájmy.

  11. Jehlička napsal:

    Jinak akce vypadá lákavě, na Jonáka mám jen dobré reference. Je to ale ještě hodně daleko pro mě na závaznou objednávku. Možná se přidáme k nějakému Select týmu, až bude jasné které se tam hlásí.

  12. Jehlička napsal:

    Ivo: Tabulky tu taky jsou 20 let a dost lidí s tím nesouhlasí. Já jen uvedl, že fyziologicky starší dívky dávat o mínus dva roky moc nechapu. Nenašel jsem nikde argument proč to je takto nastavené. Jediné co jsem viděl, že řada týmu si tak pomáhá k lepšímu výsledku do starších žáků. Pokud bych dal dceru na hokej, do 13 let by si žádný kluk neškrtl proti ní. Jen jsem otevřel téma, proč tomu tak je a z čeho se vycházelo při určení tohoto pravidla? Docela by mě to zajímalo.

  13. ivo (I.H.) napsal:

    Koukám že se zase vyrábí téma tam kde není. Pravidlo, že slečny můžou nastupovat s až o rok či dva roky mladšími kluky tu je moře let, je to podle regulí a nikdy si myslím to až takový problém není.

    Stejně tak jako hrají v ŽL kluci, kdy je mezi nimi rozdíl jednoho roku.
    Stejně tak jako když hrají kluci soutěže např.starších žáků a běžně na sebe můžou narazit kluci, kde je rozdíl 2 let věku (leden 2002 – prosinec 2001)

    Se divím, že tohle vůbec může někoho vzrušovat. Aha, už chápu, on to bude ten největší problém mládežnického hokeje, že…. 🙂

  14. HonzA napsal:

    Nevím jak jinde, jen říkám, že v zápasech HC Sparta, ročníky 2002 a 2003, nikdy problém v zápasech proti starším děvčatům nebyl 🙂

  15. Jehlička napsal:

    Honzo: Já v tom logiku moc nevidím, neboť dívky dříve dospívají jak mentálně tak fyzicky a pokud dívka trénuje stejně, rozhodně kluk není obratnější a rychlejší.

  16. HonzA napsal:

    V KPP i v žákovské lize vždy (myslím posledních pár let, dál do minulosti nevidím) mohly hrát dívky o 2 roky starší a nikdy jsem žádný zásadní problém nezaznamenal. Ti menší kluci zase byli rychlejší, obratnější…..

  17. Jehlička napsal:

    Dívky ročníku 2003 …. Už jsem viděl na hokeji dívky ročníku 2003, co byly defakto dospělé s vahou 60kg. Promnohé kluky to byla taková malá sebevražda :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *