YOUNG-TALENTS – hokejová škola Martina Táborského

Na podzim loňského roku mě v pražské Incheba aréně zaujal zápas mezi 4. třídou (ročník 2005) Sparty Praha a Jaroměří. Přestože klub z malého města na východě Čech měl v kádru celou řadu o rok mladších hráčů, na ledě zcela dominoval a renomovanému soupeři nadělil bez okolků desítku. A především, malí východočeši hráli moc pěkný bruslivý, aktivní a kolektivní hokej.

Jaroměřský „zázrak“ potvrzuje známé pravidlo, že je u nás úplně jedno, jakého věhlasu dosahuje klub, ale důležité je, kdo trénuje konkrétní tým. Pídil jsem se tehdy proto po tom, kdo je lodivodem těch šikovných jaroměřských borců a vypídil, že je to Martin Táborský.

Kromě klubové scény v Jaroměři se Martin věnuje také úspěšné hokejové škole Young-Talents, kterou vám představujeme v druhém dílu seriálu o hokejových školách.

Tak tady máte představení dalšího, poměrně mladého mimoklubového projektu, který stojí za to poznat.

Web YOUNG-TALENTS

logo_Young_talents

Vzhledem k absenci podobného projektu ve Východních Čechách, se na jaře roku 2014 rozhodl Martin Táborský k založení hokejové školy. Jelikož Martin žije v Hradci Králové a trénuje malé hokejisty v týmu HCM Jaroměř, tvoří základ jeho „žáků“ hokejisté z okolí. Ale cestu na jeho hokejové tréninky si našli i hráči z Prahy, Českých Budějovic, Mladé Boleslavi, Pardubic, Hradce Králové nebo Jindřichova Hradce. Obecně se program Young Talents zaměřuje zejména na rozvoj talentu jednotlivce, vede hráče k disciplíně a fair play chování. Jelikož Martin Táborský upřednostňuje jednoznačně kvalitu nad kvantitou, jeho hokejové tréninky jsou určeny pro předem daný maximální počet hráčů tak, aby se malé skupince  (max.4-5 hráčů) věnoval 1 trenér.
 
Co vše tedy nabízí program Young Talents? Jednotlivé tréninky na ledě i na suchu, jednodenní hokejové kempy (led + off-ice), přátelské zápasy a turnaje. Na léto 2015 připravil Martin Táborský Letní hokejový kempu – týdenní intenzivní kempy. Toto vše na zimních stadionech v Jaroměři, Nymburce a Náchodě.
 
A čím je Young Talents výjimečný? Hlavní trenér Martin Táborský je otevřený novým trendům, nebojí se přizvat ke spolupráci trenéry – specialisty, naslouchá názorům odborníků z různých oblastí sportu. Ale hlavně je Martin je velice náročný na své svěřence, vyžaduje maximální nasazení a disciplínu. A to jak na ledě tak mimo něj. A jeho výchova nese své ovoce. S týmy Young Talents se v letošní sezóně zúčastnil několika turnajů a vždy zanechal vynikající dojem. Kluci se pod jeho vedením prezentují agresivním hokejem, plným bruslení a hlavně tlaku do brány.
 
Více informací o Young Talents se dozvíte na www.young-talents.cz.

 

User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

1 Response

  1. cshockey napsal:

    Linky opraveny. V článku o Young-Talents od včerejška nefungovaly odkazy. Vše je napraveno, takže můžete klikat a dostanete se na ty správné informace 🙂 Sorry!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *