Trenérské sympózium v Las Vegas 2014

V srpnu se v Las Vegas konalo velké trenérské sympózium pod hlavičkou USA Hockey.

National_coaches_symposium

Zprávy z trenérského sympózia a podcasty s přednáškami zajímavých hokejových osobností najdete v angličtině na webu USA Hockey.

Český report ze sympózia věnovaný mládeži zpracoval Jan Procházka a dostupný je na webu ČSLH.

S jeho poznatky, které jsou v reportu tlumočeny v obecné rovině, lze jen souhlasit. Čili nakročeno k dobrým myšlenkám bychom měli, co však žalostně chybí, je jejich realizace v domácí praxi. K tomu však musíte nejdříve vytvořit odpovídající prostředí (volně soutěživé, motivační), podporovat správné lidi (snaživé a učenlivé trenéry), dát jim do ruky informace (vhodné metodické materiály) a odměňovat poctivě jejich úsilí (neznamená nutně finančně, stačilo by třeba jen tím, že na trenéra, který má u mládeže prokazatelné úspěchy, nebude pohlíženo jako na černou ovci, která děti moc honí a vyhrává, ale bude naopak inspirací pro ostatní).

Měli bychom si i u nás uvědomit, že chceme-li děti hokejem bavit, pak mnohem zábavnější jsou pro ně vítězství než porážky, radost mají, když se něco naučí, ne když nic neumí. Tedy i zábavnějším trenérem pro ně bude spíš ten, který je něco naučí a s nímž se jim daří vítězit než ten, se kterým jdou od porážky k porážce a nikam se neposouvají. Můžeme si připomenout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *