Šéftrenérova logika

Absurdno má smysl jen potud, pokud se s ním člověk nesmíří. A. Camus

Ač to nikam nevede a stokrát jsem si říkal, že nemá smysl plýtvat energií na kritiku jednání současného pancéřovaného hokejového vedení, tak od včerejška mi v hlavě pořád rezonuje vystoupení šéftrenéra hokejového svazu.

„Já se musím usmívat korupci, poněvadž jestliže tady máme dneska pana Palaščáka, který JEDNOZNAČNĚ složil peníze na to, aby jeho kluk hrál, tak prostě podle mě by tu takovej člověk ani neměl bejt.“

Tahle slova vypustil hokejový šéftrenér! Člověk, který by měl být mozkem a tahounem koncepce výchovy hokejové mládeže a strážcem dodržování pravidel. Nemůžu si pomoct, ale je to jen další střípek do mozaiky, která silně naznačuje, že pan Lener bohužel není člověkem na svém místě. Pokud bychom totiž použili stejnou logiku i na druhou stranu, tedy že Vladimír Růžička JEDNOZNAČNĚ peníze přijal na to, aby kluk hrál, máme tu minimálně jednoho za osmnáct a druhého bez dvou za dvacet.

Co je na však zdaleka nejhorší, je právě jasný náznak, jakým způsobem hodlá s podobnými kauzami pan šéftrenér nakládat. V diskuzi, jestli se nemýlím, také zmínil, že dostává spousty e-mailů upozorňujících na korupci, ale žádné důkazy. Po čtvrteční debatě může věřit, že mu ubyde tahle otravná práce se čtením elektronické pošty. Můžeme si o postupu starého Palaščáka myslet cokoliv, ale lepší důkaz, že někdo někde dává a bere penize výměnou za místo v kádru, těžko kdy někdo dodá.

Nevíme tedy, jaké důkazy si pan Lener představuje, ale je už celkem jasné, jak k případným důkazním materiálům hodlá přistupovat!

P.S. Dnes jsem si přečetl další rozhovor (ZDE). Opět jen mdlý kolovrátek. „Přede mnou tady výchova hokejové mládeže neexistovala, já jí nastartoval a jsem v té a té fázi. Nástrojem mojí koncepce jsou především peníze.“ Ale o těch to zdaleka není, to se marně snažil panu Lenerovi říct i Luděk Bukač.

Já si také myslím, že naše mládež se zlepšuje, ale tvrdím, že podíl práce pana Lenera a jeho parťáků na této skutečnosti vnímám jako trapně mizivý. Je to především neskutečné nadšení celého národa pro hokej. Ať už ho potvrzuje proběhlé MS nebo obětavost hokejových rodičů, kteří do hokejové výchovy mládežníků věnují spoustu času i peněz a rozvíjejí je z významné části mimo oficiální Lenerovu koncepci (klubovou cestu), často i s potřebnou dávkou disidenstkých praktik, neboť četní zastánci Lenerovy koncepce mají tendence tyhle snahy stále tvrdě potírat, aniž by jim docházelo, že je v podstatě drží ještě aspoň nosem nad vodou.

Kdepak, pane Lenere, nikoliv prachy, ale jedině NEKORUPČNÍ, NEPROTEKČNÍ a FÉROVÉ prostředí může ozdravit náš hokej, tak jak pravil doktor Luděk Bukač! Pro jeho vytvoření jste ale zatím bohužel nehnuli prstem! Spíš naopak!

4 Responses

  1. Jehlička napsal:

    Pokud Panu Leneru a jeho nadřízenému nestačí video, kde se trenér repre přiznal k převzetí 500.000,-Kč bez dokladu a poskytnuté výhodě v podobě tréninku na Slávce a pak ke hře v 1. lize Berouně a Mostu, tak mi je z toho smutno.

    Pak se nedívím, že jim chodí na svaz udání a nikdo je neřeší, neboť to jsou pro ně jen tlachy. Když nestačí ani videozáznam :-). Ale třeba to je konspirace, kterou by jinak nezvládla ani SIA a FBA :-). To video prostě okecat nejde :-)-

  2. Jaromir napsal:

    Asi tak nějak,jak to napsal Tomáš Seidl na FB……………..Toto překračuje všechny meze.Naprosto nechápu novináře p.Bártu, jak může dělat rozhovor s tímto člověkem.Vrcholem byl jeho smích v tv pořadu p.Jílkové, kdy se smál při tom, když zoufalý,ambiciozní p.Palaščák,otec juniora, předal finanční obnos (reprezentačnímu) trenérovi p.Růžičkovi, za pochybným účelem, snad protekce v mužstvu, snad trénování s mužstvem.Tento finanční obnos si trenér převzal.P. Lener, jako šéftrener mládeže, placený z veřejných peněz,se těmto skutečnostem VEŘEJNĚ smějě!!!Jaký ještě větší skandál se může stát? ČSLH funkcionář, vrcholně zastřešující a zodpovědný za prostředí mládežnického hokeje, zřejmě prolezlého korupcí, se baví! Podezření z korupce, veřejně diskutované v tv, před zraky tisíců daňových poplatníků, před očima ministra a předsedy OV, sponzorů hokeje, firem, které s hokejem spojují svoje jméno, jako Prazdroj, ČEZ, Škoda MB, atd. a tento funkcionář se tomu chechtá!!! Naprosto pominu jeho lživé a zcestné prezentování stavu našeho mládežnického hokeje, jemuž se evidentně věnuje velmi okrajově, ať už je to z důvodu nezájmu, či neschopnosti, ale jeho neochota řešit stěžejní problém svěřeného úseku mládeže, kterou nepřímo v pořadu přiznal,(denně dostává řadu e-mailů od rodičů) dává snad dostatečný impuls ministerstvu a vedení hokeje, k personálnímu řešení !! Nebo je zase vše OK ?? Potom ,,pardóóón soudruzi,,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *