Pokud do Švédska, tak s Vikingama!

Začíná se zdárně naplňovat poslání mladé české hokejové školy se skandinávským nádechem Czech Vikings.

logo_head_format

První pořádný výlet přes Balt zavedl mladé Vikingy ročníku 2003 a 2004 na výborně obsazený Lions Cup do Stockholmu. A jak to dopadlo? No jak jinak, pokud tým vedou bývalí vynikající reprezentanti, kteří navíc prokazují potřebné vlohy i pro výchovu hokejové mládeže Martin Chabada a Michal Broš.

Více už přímo z příspěvku na webu Czech Vikings. K tomu jen v návaznosti na předchozí příspěvek o mimoklubových aktivitách dodám, že spolupráce Czech Vikings a hokejového klubu s jednou z největších návštěvností na mužském hokeji v ČR HC Buldoci Neratovice  je dalším zářným příkladem prospěšnosti klubového a mimoklubového soužití.

Z Webu Czech Vikings

Czech Vikings vyhráli Lions Cup 2015!!

Výběr Českých Vikingů ročníků 2003 a 2004 minulý týden skvěle reprezentoval naši republiku, když opanoval 37. ročník prestižního mezinárodního turnaje Lions Cup ve švédském Huddinge na předměstí Stockholmu!

V konkurenci 14 silných týmů z různých koutů světa jsme po počátečním rozkoukávání a hledání nejvhodnějšího složení sestavy obsadili 3. místo v naší skupině, což znamenalo postup do čtvrtfinále proti druhému týmu opačné skupiny, a to výběru USA. Motorové myši ze Severní Ameriky nám zle zatápěly celý zápas, a nutno podotknout, že s výraznou podporou rozhodčích, ale díky vynikajícímu výkonu gólmana a neskutečné soudržnosti dotáhli kluci zápas až do samostatných nájezdů, ve kterých projevili větší šikovnost a vyhráli. V semifinále naši borci v euforii přejeli soupeře z MODO, jedné z nejslavnějších švédských akademií, ve které mimo jiné vyrostla slavná trojka Peter Forsberg, Markus Näslund, Niklas Sundström, a ve finále náš válec nezastavili ani na turnaji doposud neporažení suveréni ze Zemgale, jedné ze tří největších akademií v Lotyšsku.

Kompletní seznam týmů, zápasů, statistik atd. najdete na stránkách Lions Cupu 2015.

Triumfem na tomto turnaji a vůbec celkovým fair play vystupováním se Czech Vikings nesmazatelně zapsali do mezinárodního mládežnického povědomí a získali tím důležitou pozici při obsazování budoucích prestižních evropských turnajů.

Zkrátka být Českým Vikingem už něco znamená!

User Rating: 5.0 (2 votes)
Sending

2 Responses

  1. Jaromir napsal:

    Tak mi to něco přípomnělo……..uvidíme,kde budou tihle Vikingové třeba za deset let.
    http://www.odchovancilitomeric.estranky.cz/clanky/sezona-2004—2005/turnaj-svedsko.html

  2. HonzA napsal:

    Jo, jo ……. byla to parádní jízda 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *