Co přineslo domácí MS 2015 mimo led?

Dlouho očekávaný domácí mistrák máme za sebou, tak se pojďme podívat, co nám přinesl i mimo ledovou plochu.

Organizačně byl šampionát zvládnutý výborně. Až na tradiční šmelinu s lístky, kdy některé toky proudily zjevně i z oficiálních svazových míst a napojení šmelináři se nijak nestyděli oblepit si rádobyoficiálně auta samolepkami k mistrovství, jako třeba hnědý VW Multivan pohybující se velmi často u zimáku v pražských Letňanech, bylo mistrovství připraveno mistrovsky!

Svaz si na organizaci najal profíky a ti to zvládli skvěle. Uvidíme, kdo nyní po organizačním úspěchu bude lízat smetanu, ale mělo by zaznít především jméno právničky Markéty Štěrbové (článek např. ZDE) a celé řady jejích doteď pro hokejové prostředí no name spolupracovníků, najatých právě na uspořádání MS 2015 (organizazační výbor MS 2015).

Metál by zasloužil i ten, z jehož nápadu povstali maskoti Bob a Bobek. Nepamatuji, že by kdy zaujali a pobavili na nějaké akci maskoti víc než Jiránkovi kralíci z klobouku. Skvělé byly i skeče, které doprovázely jednotlivé prohřešky a vyloučení hráčů na kostce nad ledem.

Praha je krásné a pro hokejový dýchánek geograficky vhodně založené město a když se přidá pěkné počasí, je o zábavu zahraničním fanouškům postaráno.

Všechno výše uvedené je moc hezké a chválihodné. Skutečným fenoménem mistrovství světa však byli domácí diváci. V průměru přes 11.500 hlav na zápas, skvělá atmosféra na stadionech i v ulicích, férové fandění, radost a zábava. Jasně, že největším lákadlem byl bůh českého hokeje a domácího facebooku Jarda Jágr, kasatrhákem i kanadské hvězdy, ale největší podíl na úspěchu domácího MS patří jednoznačně lidem napříč republikou.

Mistrovství ukázalo, že hokej je v česku skutečně národním stříbrem, lidé ho milují a jsou ochotni pro něj leccos podstoupit. Je to výzva především hokejovým kormidelníkům, aby tenhle obrovský potenciál využili a zajistili, aby podobná radost a nadšení u nás vzplály kdykoliv se u nás i v budocnu bude pořádat další podobný hokejový svátek.

Podle mého teď není jen vhodná příležitost využít euforie a podojit, co se dá, ale je třeba především věnovat veškeré návazné bonusy do výchovy Jágrových následovníků, vyčistit Augiášův chlév a nastavit důstojné, svobodné a zdravě konkurenční prostředí, které maximálně využije potenciál, který proběhlé mistrovství nade vší pochybnost naznačilo!

Doufejme proto, že skončí ochranná doba hájení a hokejové vedení se pustí do práce minimálně se stejnou vervou, jako čeští diváci do fandění. A začít se může třeba i trochu z vesela.

ruza_a_syn

User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

1 Response

  1. Honza napsal:

    No ty vado, husty video 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *