The Brick Invitational Hockey Tournament

Nehrajeme na výsledky, kombinace nejsou pro ten správný vývoj malého hokejisty dobré, všem stejně příležitostí ať se snaží nebo ne, intenzivní tréninky a zápasy s nasazením děti unaví a odradí od hokeje!

Zkuste s těmito a podobnými moudrostmi vyrazit do kanadského West Edmonton Mallu mezi návštěvníky The Brick Invitational Hockey Tournament. Budou na vás koukat jako na mimozemšťana. Rok co rok už 25 let se schází američtí a kanadští čtvrťáci (U10, 9-10 let) v Edmontonu, aby si užili nejlepší hokejovou šou pro hráče v tomto věku na světě.

Pozvánky dostávají výhradně prověřené sezónní týmy nejvyšší výkonností kategorie, pro které je účast velmi prestižní záležitostí a týmy sestavují i s ohledem na Brick z těch nejlepších hráčů, které se dostaví na tryouty. Zahrát si na Bricku je pro malé prcky v zámoří tou největší odměnou za usilí a pracovitost, které svému sportu věnují.

Za 25 let prošlo turnajem více než 200 hráčů, kteří dnes hrají NHL, dalších 200 bylo do NHL draftováno a spousta dalších absolventů našla uplatnění v KHL a jiných špičkových profesionálních soutěžích v USA, Kanadě nebo Evropě.

Brick drtí na prach všechny našinské teorie o škodlivosti předčasného soutěžení a zákonitosti vyhasínání „dětských hvězd“. Ukazuje pravou podstatu sportu – nadšené dětské zápolení, radost z vítězství a sladkou sklizeň ovoce vynaloženého úsilí. Naplno odhaluje rozdíl mezi přístupem k mládeži u nás a v hokejovém ráji kolébky ledního hokeje.

Máte-li trochu nakoukané U10 u nás, můžete si udělat i malé srovnání podle videosestřihů z Bricku 2005. A věřte, že mládežnický hokej v zámoří nelení a vyvíjí se stále dál.

Program Bricku 2014 vč. velmi zajímavého seznamu absolventů a jejich současného hokejové uplatnění v dospělosti na ukázku ZDE.

 

User Rating: 5.0 (2 votes)
Sending

10 Responses

  1. HonzA napsal:

    Proboha, kdo je PAVEL???

  2. cshockey napsal:

    S tímhle souhlasím 🙂 Jen to nikdy se mi nelíbí, přál bych si, aby tomu někdy bylo jinak.

  3. Noname napsal:

    https://m.youtube.com/watch?v=ijHjJrfU9Z0

    Ale jo já znám i 2006, co umí držet krok.

  4. Noname napsal:

    Super video, které se tady nikdy nenatočí, neboť nikdy nebudeme mít tolik dobrých hráčů. Systém co omezuje to ani teoretický neumožňuje. Díky obcházení systému tu vznikne pár Top hráčů a na nich to sotva stojí.

  5. cshockey napsal:

    U nás se to vždycky blbě nedělalo a je tu celá řada lidí, kteří to blbě dělat nechtějí ani dnes, tak proč se s tím smiřovat?

  6. Pavel napsal:

    pane Hesi, podstatou sdělení vašeho článku je: v Kanadě to dělají dobře, u nás se to dělá blbě.
    Podstatou mého sdělení je: Smiřte se s tím, že v Kanadě se to vždycky dělalo ´dobře´ a u nás se to vždycky dělalo ´blbě´.

  7. cshockey napsal:

    Pane Pavle, vy v každém svém příspěvku naprosto ignorujete podstatu sdělení. Příspěvek nenabízí srovnání Kanady a Ameriky s Českem, co se týče úspěchů dospělých národních týmů.Přibližuje a nabízí srovnání kanadského a amerického přístupu k výchově hokejové mládeže v porovnání s tím českým. A pokud návrhy, které mají podporovat hokej pouze v Praze, Brně či Ostravě, máte na mysli předložená řešení HR I. a II., pak jste z nich vůbec nich nepochopil a doporučuji si je ještě jednou a pozorněji přečíst.

  8. cm napsal:

    A proč bychom nemohli s těmi pár dětmi kvalitně pracovat a dohnat to vyšší efektivitou práce s těmi pár talenty? Toto vždycky byla česká cesta. Málo dětí, ale efektivní a kvalitní práce. Málo dětí zůstalo a tréninkové metody často, a tím se nechci nikoho dotknout, také. K tomu když se přidá organizace soutěží nezajišťující vysoce kvalitní utkání a český úderný mix je na světě.

  9. Pavel napsal:

    Vy furt porovnáváte hrušky s jabkama. Snad nechcete srovnávat Kanadu a Ameriku s Českem? Jistěže při té obrovské základně jsou jejich prcci někde jinde než ti naši. Co to furt srovnáváte? Myslíte, že před Naganem byla situace jiná a u nás byla základna mnohem větší nebo alespoň srovnatelná s Kanadou, Amerikou, Ruskem? Asi těžko. A přesto jsme vyhráli. Smiřte se prostě s tím, že my jim nemůžeme konkurovat. To je jak srovnávat španělskou výchovu malých fotbalistů s tou naší. Prostě nebe a dudy. A co? Česká republika NIKDY nebude hokejovou velmocí a nikdy NEBYLA.
    My musíme pracovat s tím co tady máme a pokud možno vytvářet co nejširší základnu. To co vy navrhujete je pohledem pražáka na zbytek republiky. S vašimi návrhy se bude hrát hokej tak akorát v Prase, Brně a Otravě.

  10. cm napsal:

    Vynikající. Skoro neznám hráče ročníku 2003, který by s nimi stačil. Tady je jednooký mezi slepými král… dál si hrajem žákovské soutěže, kde jedni dostávají průměrně 20 branek za zápas a nic se neděje. Nikoho to nezajímá…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *