Pár uvolněných míst na kempu s Petrem Jonákem (Sports Connect) v Praze

Last minute zájezdy a pár nemocí uvolnily ještě několik míst na pražském kempu s Petrem Jonákem (Sports Connect) pořádaném na ZS Hvězdy Praha.

Zájemci ročníku 2000 – 2007 se tak mohou přihlásit u Michaela Grima na odkazu

ZDE

4 Responses

  1. senior napsal:

    To Ivo. Máte pravdu že se nic nedějě. Jen jsem si to tak trochu víc přál než je realita. Moje zkušenosti z hokeje mého vnuka, to je rok a víc zpět jsou dost otřesné a nechci së k tomu moc vracet. Není to moc hrdinské, ale už mi toho života moc nezbívá a chtěl bych ho prožít s optimismem.

  2. IvoHolešovský napsal:

    To senior: dovolím si trošičku polemizovat 🙂 .
    Předně, ani omylem se nechci vládní garnitury jakkoliv zastávat, ale musím reagovat tak, že problém o odstupném nezpůsobila vláda (?špatným rozhodnutím o dotacích a odebrání povinnosti firem přispívat na sport…?). Předně, výsledkem takového argumentu je právě a přesně to, co tvrdí svaz: že problémy u mládeže a nutnost odstupného je z důvodu, kdy je sport dětí podfinancovaný, tvrdíc, že pokud stát přidá sem tam pár miliard, že se problémy vyřeší (???).
    Já tvrdím a stojím si za tím, že nevyřeší. Je to jen populistický argument, se kterým se nedá bez pregnantní znalosti problematiky jakkoliv bojovat. Podle mne (nikomu to nenutím) je celý problém zcela někde jinde. Podle mne NENÍ sport dětí a mládeže podfinancovaný. Otázkou však je, jak se s prostředky dole ve spolcích nakládá, resp. co se s nimi děle než dolů do spolků doputují. Co je ale velmi nebezpečné je spojování dvou různých problémů do jednoho a tvrdit, že další a další miliardy to vyřeší… Financování mládeže je jedna oblast, tedy čistě pragmatická, až jednoduchá matematika má dáti – dal…. Odstupné, ač to na první pohled tak nevypadá, je druhá oblast problému, a to spíše morální a právní, s faktickým financováním mládeže ve skutečnosti nemá pranic společného. Ale v tom je právě ten problém = dokud se na odstupné budou všichni dívat jako na problém zdrojů, financování mládeže, pak se nikdy nikam neposuneme. Ale to je na hodiny diskuzí… Tak snad ještě pár faktických:

    a) aniž bych se chtěl zastávat státu, jediné zásadní rozhodnutí k financování sportu dětí a mládeže vzniklo v době, kdy se v podstatě rozpadl ČSTV (Sazka) a kdy najednou byl problém, jak vlastně financovat mládež dál… Osobně naopak tvrdím, že v tu chvíli stát udělal nejméně špatné ze všech špatných rozhodnutí,a to že přímou finanční podporu sportu dětí a mládeže decentralizoval (neměl partnera pro „tok“ prostředků) a přesunul tyto prostředky, povinnost financování co nejvíce dolů, na kraje, města, obce…. A také jim na to „přepustil“ zdroje, prostředky (výnosy z her a hazardu + změna v rozpočtových daní…). V důsledku, pominu-li počáteční porodní období, jde v důsledku do sportu dětí a mládeže daleko nejvíc prostředků, kdy do sportu šlo. Akorát to není tak viditelné, protože tu není jeden prezentovaný balík peněz. Je spíše chybou státu, že tuto skutečnost „neumí“ mediálně prodat, je chybou měst a obcí, že neumí svého skutečného významu v rovnici stát-města,obce-spolky-rodiny s dětmi využít. Zatím se města a obce chovají většinou tak, že jen „financují“ a skoro vůbec se neptají…. Tedy, uzavřu: peněz do mládeže jde dost, peníze nejsou tím skutečným problémem naší mládeže.
    No a k těm firmám… nějak jsem asi nepochopil, jak jste to myslel… Pokud si vezmu daňový řád třeba od roku 1993 dosud, nějak nevidím nikde významné zhoršení či dokonce odebrání možností jak by mohli firmy přispívat na sport – spíše naopak. A pokud jste to myslel tak, že dříve bylo povinností firem působících v hazardu povinně přispívat na veřejně prospěšné účely (sport, kulturu),…. pak Vám mohu ujistit, že chvála bohu za to, že se to změnilo tak, jak je to nyní = nyní tyto firmy takové prostředky odevzdávají minicipálu a ten následně tyto prostředky skutečně do sportu ale i jiných prospěšných cílů vkládá. Víte, v praxi v naprosté většině to nebylo tak, že skutečně tyto prostředky do sportu byly vkládány, možná tak na papíře… Jen nakousnu: je veřejným tajemstvím, jak se tyto prostředky cedili přes různé nadace a VPS… jak s podivem, že je současně vlastní a ovládají ti samí lidé, ty samé firmy a společnosti…. 🙂 Ale to se teď dostáváme na tenký led… No a hodně s tím také souvisí fakt, že mnoho spolků s mládeží ve skutečnosti nejsou samostatné subjekty na firmách, které provozují seniorské kluby…

    Stejně jako Vy si také nemyslím, že máme „hloupé“ lidi, ale bohužel asi nejsou ti správní na těch správných místech. Však ten problém není jenom o hokeji, o mládeži, je to o celé naší společnosti, o morálce. Bohužel však oproti Vám nejsem si jist, že už se dějí pozitivní změny, podle mě se zatím nic k lepšímu nepohnulo, spíše naopak. Jen ty důsledky nejsou ještě tak vidět, vše se projeví až po nějakém čase a už dneska se dá vytušit, co bude příčinou: jak jinak než to oblíbené „podfinancování“…. 🙂

    Pěkný letní tropický den od ledu I.H.

  3. senior napsal:

    To Ivo . Máte pravdu v tom , že politika do sportu nepatří v právním státě a demokrativké společnost , kde zákony nejsou zneužívány. Myslím ty spravedlivé, ne ty podvodné. Debata o odstupném musela vyústit až k hlavě. Nebýt špatných rozhodnutí vlády o dotacích a odebrání povinosti firmám, kteří povinně přispívali na sport, tak by byl klid. Hokejový svaz/spolek/ by fungoval jinak. Snad se k tomu jednou zase propracují tak, jak je běžné v ostatních vyspělích hokejových státech. Dovolte mi ještě jednu poznámku. Podle mě a ne jen podle mě, vše bylo ůmyslně zincenováno, protože já nevěřím že máme tak hloupé lidi. /Češi nestrkejte hlavu do písku, nemáte ji tak špatnou!!!/ Jinak vidím určité pozitivní změny, ale dokud budou určité lidi pořád u moci , nic se nezmění. Tak jak mi to řekl jeden známý z Kanady. U nás už by takový lidi byli dávno u ledu. Třeba jako ledaři.

  4. Škoda že to nebylo v jiný termín, neboť jsem dal přednost raději hokejové sprše severoamerckého kolektivního hokeje U11. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *