Od Bricku po Draft NHL

Statistiky na cestě od dětské zábavy po profesionální sport jsou neúprosné. Jen pár promile ze všech malých borců, kteří brázdí zimáky a rybníky po celém světě, se výrazněji prosadí do profesionálního hokeje.

V návaznosti na chomutovský Picaroon Cup pro ročníky 2006 jsem si pro vás připravil zase po čase malý výlet do minulosti a další díl do oblíbené Retrospektivy.

Picaroon Cup byl jednou z největších akcí letošní sezóny pro hráče ročníku 2006 (4. třída) u nás. Tou celosvětově největší akcí pro čtvrťáky je bezpochyby edmontonský turnaj The Brick Invitational Hockey Tournament.

Důkazem budiž i skutečnost, že se Bricku ve čtvrté třídě zúčastnila více než polovina hráčů z TOP15 loňského draftu. Pořadatelé Bricku při příležitosti loňského draftu NHL také připravili zajímavé sestřihy, kde se můžete podívat, jak ti nejlepší z nejlepších z loňského draftu do NHL vypadali ve čtvrté třídě. Už tehdy to byli výrazní borci, ale k draftu jim zbývala ještě spousta práce. Přitom i draft je jenom slibný začátek, ale žádná pevná záruka.

Podívejte se na Noaha Hanifina, Dylana Stromea, Mitchella Marnera, Zachari Warenskiho a další borce v jejich sladkých deseti letech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *