Nový přestupní řád

Bleskovka od moře.

Kdo jste nezaznamenal, na následujícím odkazu si můžete prostudovat nový přestupní řád.

PŘESTUPNÍ ŘÁD

Na dovolené se mi to nechce moc studovat, ale na první náhled a podle očekávání nevypadají ve skutečnosti ty změny zase tak růžově, jaky byly nedávno odprezentovány. Problém zůstává pořád stejný. Děti nadále zůstávají vazaly hokejových klubů, kteří se nemohou od nějakých 9 let svobodně pohybovat.

„Slevy“ na odstupném (někde šikovně větší, jinde šikovně kosmetické) jsou sice fajn, ale i nové sazby odstupného staví bariéry.

Vyzdvihovaná ochrana omezením počtu přestupů je spíše ochranou špatných než malých klubů. Při skutečné vůli chránit a podporovat malé kluby by totiž nemohl v přestupním řádu setrvávat paradox, kdy malé kluby, které od dorostu hrají nižší soutěže, získávají na odstupném za dobře vychované hráče přecházející do velkých klubů a vyšších soutěží mnohem méně peněz než velké kluby, ze kterých odchází hráči naopak do klubů malých a soutěží nižších. Odstupné je totiž stanoveno podle soutěže mateřského klubu přestupujícího hráče!

A jako bonbónek navrch přibylo v úplné tichosti bez patřičné prezentace ustanovení o navýšení odstupného o případnou DPH.

Několik klíčových pojmů a pravidel:

  • Sezóna: období 1.5. až 30.4. následujícího roku
  • Přestupy hráčů, kteří v sezóně dovrší 9 let věku a mladší: volně pouze v období 1.5 – 31.5. sezóny (tedy bezplatně naposledy pouze na úplném začátku sezóny 4. třídy!)
  • Klub může přijmout v jedné sezóně na přestup max. 3 hráče ve věku do 9 let.
  • Z klubu mohou odejít přes nesouhlas klubu po uhrazení odstupného max 3 hráči ve věku 10 – 13 let.

Některé věci jako odpočty od odstupného si budu muset přečíst až někdy v klidu, protože na některých místech je psán přestupní řád takovým jazykem, že obvyklé logické uchopení textu při prvním čtení tentokrát selhalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *