Kompenzační cvičení podle Milana Bališe

Víkend s Milanem Bališem jsme využili nejenom k natočení hokejového WARM UPU, ale hlavní částí bylo měření hráčů podle metodiky FMS – Functional Movemen Screening a následné zpracování instruktážního videa s kompenzačními cviky.

Kompenzace jednostranné svalové zátěže, protahování zkrácených svalů a mobilizace jednotlivých segmentů těla mají zásadní význam v prevenci zranění i zvyšování výkonnosti. V instruktážním videu přinášíme 15 základních kompenzačních cviků pro hokejisty s přiloženým podrobným komentářem ke správnému provedení v PDF.

Cviků jsme natočili původně 17, ale na žádost Milana s odvoláním na drobné chybičky v provedení jsme 2 stáhli a místo nich přidáváme krátký varovný příběh zejména pro přemotivované rodiče.

Začínat by mohl naprosto stejně idylicky jako prvních šest odstavců Ťažkej cesty. Dáte dítě na hokej a všechno se vám daří. Celá rodina se plně obětuje sportu a jste už na prahu vstupu do sportovního ráje. Váš syn prochází mládežnickými reprezentacemi U18, U20, stane se dokonce kapitánem juniorského národního týmu, v 17 letech naskakuje do extraligy dospělých. Paráda! Až jednoho dne z ničeho nic, BUM!, jako rána z čistého nebe přichází zranění, navíc v rámci letní přípravy při fotbale, tedy jiné aktivitě než té, které jste tolik obětovali. A s ním nekompromisní ortel – konec vaší vysněné sportovní kariéry, zmar veškerého letitého úsilí a nečekaná starost jak dál!

Myslíte si, že se to nemůže jen tak stát? Ale může a velmi snadno. Uvedený příběh je skutečný a je to ve zkratce příběh právě našeho skvělého instruktora Milana Bališe. Proto nejen cvičte a kompenzujte, ale myslete také na školu, přestože náš výchovný hokejový systém si s ní hlavu příliš neláme.

STÁHNĚTE SI K VIDEU PDF KOMENTÁŘ ZDE

User Rating: 4.5 (4 votes)
Sending

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *