Kličky kolem růžičky

Tak mi Vládimír Růžička začíná být v dění kolem té své kauzy ze všech dotčených nejsympatičtější. Možná tím, že se už raději k ničemu nevyjadřuje, možná i tím, že u něj prostě lze jen předpokládat, že čím více geniality mu bylo dáno shůry do vínku hokejového, tím méně dostal naděleno jinde a tak se jen více bezelstně než jiní choval tak, jak je dost možná v jeho širokém okolí zvykem.

Přiznám se, že vezmu-li ryzí podstatu věci, tak je mi celkem jedno, co udělal Vláďa s penězma, které mu dal někdo ze svého, aby tím získal nějakou osobní výhodu na úkor ostatních. Tu nakonec zřejmě nezískal, tak co. Z tohohle pohledu jsou pro mě daleko horší různé tunýlky, kde se do soukromých kapes ve velkém stěhují peníze přidělené dětem z eráru.

Větší vrásky mi dělá to, co se děje kolem.

Pan Palaščák, zjevný úplatkář, zakládá asociace vzhledem k okolnostem s obskurní doménou hokej-fairplay, čímž notně diskvalifikuje případné podobné seriózní pokusy.

Pan Veverka jako zaměstnavatel zase zcela vypouští z kvalifikačních předpokladů uchazečů o zaměstnání morální kredit, což je tak trochu proti sportovním zásadám, o které se jako o jedny z mála dalo ještě trochu v našem současném společenství opřít.

Piráti Chomutov mají s Vladimírem Růžičkou starším smluvní vztah na poskytování trenérských služeb a tato smlouva je ze strany trenéra plněna bez sebemenších problémů.

No a ty nejlepší a nejnebezpečnější kličky hodné Jardy Jágra v nejlepších letech předvedl tradičně náš svazový předseda. Změna právní kvalifikace a skutkové podstaty z přijetí úplatku na „pouhou“ zpronevěru podle něj znamená, že celá věc nemá s hokejem nic společného. Tak to potom jo!

Pokud se píše a řeší, že trenér přijímal úplatky související s hokejem, tak je to jiná věc, než když je obviněn z něčeho, co s trénováním nesouvisí.

A tak daleko zásadnější než konečné právní rozhřešení Vláďovy kauzy, o které si každý selským rozumem i bez právníků udělal obrázek sám, mi pro další vývoj v našem hokejovém rybníku přijde spíš skutečnost, jakým způsobem se k celé věci od počátku staví ti, kteří by měli být zárukou čistoty a férovosti prostředí, ve kterém mají být vychováváni malí sportovci. Není pak divu, že protikorupční linka mlčí. Výsledek bude podobný, jako by ji zřídil kmotr M. A nebo ještě hůře, řada palaščákovských pokusů totiž nemusí nutně končit růžičkovským fiaskem!

Abych to trochu odlehčil, přikládám špetku lidové tvořivosti, která koluje internetem. Z reakcí mě nejvíc zaujal příznačný koment: „Tvl, a je to vůbec fejk!“

Zdroj: SportMagazín

facebook-fake

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *