Goool Jonák Hockey Camp pro U12-U14

Přináším další inspiraci podle Petra Jonáka pro trénink kategorií U12 – U14. Mnohá cvičení jsou krásně využitelná i pro jiné kategorie.

Practice 1

Practice 2

Practice 3

User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

8 Responses

  1. ivo (I.H.) napsal:

    K tomu poslednímu příspěvku, nevím komu adresovat tak tedy obecně:
    To co popisujete je „pouhý“ úlet pana Šťastného v individuálním přístupu k jednomu, dvou hráčům.

    No já ale psal o něčem úplně jiném, ne o jednotlivých chybách k hráčům ze strany trenéra, ale tom, co předcházelo a doprovázelo okamžité rozvázání spolupráce ze strany klubu s p.Šťastným, kdy jde o daleko jiné a závažnější věci. Daleko závažnější, přesahující posuzování trenéra jen z pohledu jeho přístupu k hráčům.

    Ale víc bych se o tom už nechtěl rozepisovat, beru situaci jako za uzavřenou a vyřešenou okamžikem, kdy klub „problémy“ vyřešil okamžitým rozvázáním kontraktu i s vědomím, že nic není černé ani bílé…
    Snad jen na okraj, nevěřte tomu, že by sáhl klub k takovému řešení, kdyby se jednalo pouze o skutečnosti, které popisujete. To řešení bylo natolik nestandardní, natolik „výbušné“ i netradiční, že ty důvody skutečně přesáhli eventuální výtky k trenérovi za jeho „nevhodný“ přístup ke svým svěřencům.

    Navíc to okamžité odvolání „na minutu“ přišlo v tu nejméně vhodnou dobu i pro klub, kdy svěřenci p.Šťastného už bojovali o titul mistra ČR, tedy v době, kdy pokud k odvolání není žádného skutečně vážného důvodu, tak by k němu přistoupeno na 1000% nebylo a počkalo by se těch pár týdnů, až by sezóna skončila a teprve pak by se případné další setrvání řešilo v klidu, v době kdy už by pominul tlak.

    Ale jak jsem psal, nic není černé ani bílé, a při respektování výsledku vzniklé situace, kdy klub ani p.Šťastný odmítli jakkoliv poskytnout oficiální vysvětlení a zdůvodnění, kdy se spolupráce ukončila „dohodou“, pak není tu prostor blíže komentovat a spekulovat jmenovitě o důvodech, které za odvoláním stáli. Pěkný den I.H.

  2. To Ivo napsal:

    Jedna z chyb, který udělal trenér Štastný byla, že z útočníka ,který byl výborný udělal obránce a z jiného zase z obránce útočníka, protože uměl dávat goly. Ten hráč se velice dobře zabydlil ve středu útoku, jenže v zápětí ho za trest dal zase do obrany. Když ale viděli, že pořád střílí goly, tak ho znovu přesunul do útoku, tentokrá na křídlo a tím mu ten hokej pořádně znechucoval. Dodnes se ti kluci hledají .Ani jeden nehraje ten svůj post na který má nebo měl nejvíc.

  3. ivo (I.H.) napsal:

    A ještě si dovolím doplnění o těch technických podmínkách v Liberci – věřte, že nebýt samotných rodičů a také města, moc z toho by uvedeno v život nebylo. Rozhodně to není zásluha samotného klubu. Což nesnižuje stávající podmínky k práci s mládeží.
    Trochu problém osobně vidím v tom, že spíše chybí ta potřebná základna, protože aby v ročníku bylo v průměru reálně 12-14 hráčů, je skutečně hodně málo, s tím se toho moc dosáhnout nedá…. A jasně, pak i kvalita je trochu někde jinde a dochází k tomu, že se trenéři uchylují k nešvaru, který zjednodušeně se taky dá nazvat jako odstřel většiny ročníku na úkor pár jedinců, kteří se pak vyhrávají ve dvou, až třech kategoriích a ostatní pak leští jenom lavičky, jestli vůbec… Možná i z důvodu, že je obrovský tlak na výsledky, na udržení soutěže, …

  4. ivo (I.H.) napsal:

    To Jirka: No, po pravdě o panu Šťastném a jeho působení v Liberci bych se vůbec nechtěl nějak blíže vyjadřovat, kdo tu eskapádu zažil a zná celé pozadí moc dobře ví jak to ve skutečnosti bylo… 🙂 Tady se trošku pouštíme na tenký led 🙂
    Co je taky fakt, je i následné chování pana Šťastného když byl donucen okamžitě z klubu odejít, snad jen navedu na jedno: podívejte se co se dělo s některými kluky po jeho odchodu…
    A že je nyní ml.dorost slabý, to se předpokládalo už dříve, stačí se podívat na předchozí sezóny ročníků 99 a hlavně 00… Že na druhou stranu není všechno v ml.dorostu v pohodě a že se objevili jisté přešlapy v letošní sezóně se v podstatě taky ví, však některé věci prosákli i na oficiální klubový fb…

    Jinak co se trenérů u ml.dorostu týká, tak tam určitá kvalita je – počínaje p.Plodkem, přes p.Lacka, p.Vozáka… Vystupování ml.dorostu ať „A“ či „B“ až tak zase o samotných trenérech není, je tam toho dost v pozadí, o čem se ví ale nemluví se o tom.

    A ano, asi tuším kam směřujete, a to k nasazování 2001 na místo 99 a 00 do zápasů ml.dorostu, o tom, že obě soutěže hrají neustále jedni a ti samí, kdy se využívá jen zlomek potencionálu obou ročníků, …. ale to by bylo na jinou diskuzi a rozhodně jinde. 🙂

    Obecně platí, že na rozdíl od 00 je ročník 01 na tom, co se výkonnosti týká trochu lépe, ale i tak si dovolím předpokládat, že až 01 naskočí do ml.dorostu, z jistých logických a pochopitelných důvodů bude asi úroveň obdobná té letošní, pokud tedy do liberce nezlanaří cizí hráče. Bohužel, v těchto ohledech se Liberec chová obdobně jako všechny ostatní kluby po republice, jen s tím rozdílem, že co bylo před 2-3 lety v Liberci obvyklé, nyní není a naopak je jinde – viz.Hradec, Chomutov,…

    Radši to uzavřu, že v Liberci skončil p.Šťastný není ani smůla, ani výhra. Předloňský dorost hodně těžil ještě z doby, kdy ty kluky vedli staří pardálové, kteří byli postupně „odstaveni“ a nahrazeni jinými, kteří ale za stávající situace nemají obdobné startovací podmínky, protože ti „nově příchozí“ už zkrátka nejsou. Za p.Šťastného byl vrchol boomu v nákupech hráčů pomalu z celé republiky a vlastních odchovanců bylo v kategoriích o kterých se bavíme poskrovnu. A tuhle „štafetu“ hold převzali jiné kluby… 🙂

  5. JIRKA napsal:

    Ještě bych dodal svůj názor na Liberec. Určitě jsou v Liberci technické podmínky jedni z nejlepších v republice. Ale po odchodu Štastného, který přivedl do Liberce talety od jinud a do dneška hlavně v SD na nich leží tíha zápasů. Bez nich by se Liberec pohyboval na konci tabulky. Zvlášt je to vidět u ml. dorostu.Chybí tam jednoznačně lepší trenéři.

  6. ivo (I.H.) napsal:

    Paní Ilono, tak zase až tak špatně bych to neviděl, úroveň tréninků v Liberci je ve srovnání s klubovými tréninky jinde po republice ( i v Praze 🙂 )skutečně na dobré, nebojím se napsat že výborné úrovni. Osobně nemám jediný důvod lézt nikomu v Liberci do zadku, ale protože mám možnost srovnávat, tak bez předsudků je tréninková příprava v Liberci vůči naprosté většině klubů v republice, i těch s akademiemi, celkem luxusní. Což je dáno samozřejmě i zázemím a servisem, který v Liberci bez diskuzí je.
    Navíc možnost individuálních (malinkých skupinek napříč ročníkům) tréninků realizovaných v Liberci už nějaký ten rok je taky něco, co se běžné praxi celkem vymyká. Druhou otázkou je, jestli sami kluci toho dost využívají, ale to je diskuze asi na jiné téma… 🙂 .

    Ono srovnávat s celoroční přípravou výběrovou formu vedení tréninku až tak dost dobře nejde, to je jako srovnávat škodovku s audi 🙂 .

    Kdo byl zrovna tento týden na trenérském semináři v Liberci a skutečně chtěl vidět všechno od rána do večera a viděl, tak si myslím že byl hodně překvapený, co všechno se v Liberci dělá s kluky, jaké mají možnosti a na jaké úrovni jsou tréninky v Liberci vedené. Chvilkami to bylo až směšné, jak někteří si horlivě zakreslovali obyčejné cvičení na ledě, poctivě s detaily a ještě si to natáčeli na mobily, cvičení, které mimochodem v větší části bylo okopírováno právě z gooolu (ať neurazím, nejen z něho) :).

    Mám za to, že podmínky i přístup většiny trenérů v Liberci jsou ve srovnán s většinou klubů skutečně na úplně jiné úrovni. Že na druhou stranu jsou jisté 🙂 problémy i v Liberci, je jasné, ale po pravdě, kde nejsou. A pokud můžu srovnávat napříč republikou, jsou to do důsledku problémy spíše malicherné.

    Nerad bych aby to vyznělo jinak, než jsem chtěl reagovat, p.Jonák a jeho kolektiv odvádí skutečně dobrou práci, ale hold musíte mít stále na zřeteli, že se jedná o „výběrové“ tréninkové jednotky.
    Nic víc a nic méně jsem napsat vlastně ani nechtěl 🙂 .

  7. To Ilona Nikoličová napsal:

    Škoda že nejsou takové tréninky v Liberci

  8. Ilona Nikoličová napsal:

    Dobrý den,
    měli jsme možnost zůčastnit se tréninků s p.Jonákem v loňské sezóně.Tréninky jsou skvělé,přesně jak píšete.Rádi bychom se zúčastńovali kempů p.Jonáka, ale odkaz na stránky, kde získáme termíny nějak nemůžeme dohledat.Je možné nám je zaslat?
    děkuji Ilona Nikoličová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *