Go Czech Knights Go!

Tým Czech Knights ročníku 2002 složený pro Tournoi International Pee Wee Quebec 2015 má už za sebou první hokejovou konfrontaci se zámořím. A kluci si vedli na výbornou. V přípravném utkání porazili 4 – 0 aktuálně 16. tým amerického klubového žebříčku ročníku 2002 Anaheim Jr. Ducks AAA 02 (USA 02 Tier 1 Ranking, Web Jr. Ducks).

Podrobnou reportáž o výletu Czech Knights můžete sledovat na webu Zacha Hokej.cz.

Video Czech Knights 02 vs. Anaheim Jr. Ducks AAA 02

 

Prostor výpravě Czech Knights do kolébky hokeje věnoval dnes i deník iDnes.cz v článku:

Chytá Malíkův syn, útočí Pouzar junior. Zazáří malí Rytíři v Kanadě?

Malá úvaha nad českými hokejovými selekty

Stejně jako různé jiné výběry ani Czech Knights se nevyhnou různým polemikám. Pojďme si tedy místo brblání trochu zauvažovat.

Veškeré podobné projekty jsou u nás organizovány zcela soukromě bez účasti svazu i veřejných financí. Vzhledem k tomu, že dnes není nic zadarmo, jsou projekty soukromých hokejových výběrů financovány účastnickými poplatky. Jejich výše závisí řekněme zjednodušeně na provozních nákladech (turnajová fee, doprava, ubytování, organizace apod.), nákladech na realizační tým a případném zisku organizátora. A hlavně, soukromé projekty mají jednu velikánskou výhodu. Jsou totiž zcela dobrovolné a komu se nelíbí, ten je může také zcela dobrovolně ignorovat. Mimo mísu jsou tak jakékoliv útoky na soukromé hokejové projekty, je věcí jen a jen nabídky a poptávky, jak si jednotlivé soukromé projekty ať již selektů nebo celých programů hokejových škol vedou. A už vůbec nechápu případnou kritiku ze strany svazu či zástupců klubů. Ono totiž nebýt soukromých hokejových projektů a velké oběti rodičů, úroveň české klubové scény by byla výrazně nižší. Spíše se divím, že se nikdo nediví, že jsou lidé bez divení ochotni kupodivu zaplatit za soukromé hokejové projekty fůry peněz, když mají v klubech, světe div se, všechno „skoro zadarmo“.

A kdo by i přes uvedené chtěl ještě dál brblat, má neomezené možnosti pustit se kdykoliv do organizace nějakého vlastního superprojektu.

Co se týče přímo Czech Knights, máme možnost sledovat vše poměrně detailně. Cena tryoutů více než příznivá, cena zájezdu taktéž. Vybíráno bylo z více než 120 hráčů, kteří prošli tryouty. Samotný průběh výběru by co do čistoty prostředí mohla kdejaká nominace oficiálního mládežnického reprezentačního výběru jen závidět.

Czech Knights nejsou česká reprezentace, ani se tak netváří, nicméně výběr je to vzhledem ke všem uvedeným okolnostem velmi kvalitní a blíží se skutečně tomu nejlepšímu, co je možné u nás v daném ročníku poskládat.

Za CS Hockey tedy zbývá jediné:

GO Czech Knights GO!

User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

2 Responses

  1. Jitka napsal:

    Tak kluci už odehráli 3 utkání, včetně prvního ostrého turnajového zápasu, a jejich skóre je prozatím 17:0 !!!!! Neuvěřitelné!!!

  2. ivo (I.H.) napsal:

    Tak s tím můžu jenom souhlasit, byť osobně až takovým zastáncem „výběrů“ nejsem 🙂 .

    Jen doufám, že to do důsledku nebude příslovečný „polibek smrti“ pro samotné kluky, nejde si nevšimnout jistého brblání od některých činovníků… Na jednu stranu chápu jejich postoj, pokud takové aktivity vstupují do chodu vlastního ročníku, soutěžních zápasů, na druhou stranu je tu legitimní právo samotných kluků a jejich rodičů, pokud chtějí se podobných akcí zúčastnit, aby se jich svobodně mohli zúčastnit. Tak věřme, že těch rozumnějších činovníků je většina a samotní kluci si to pořádně užijí 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *