European Summer Cup 2014

Od pátku 22. do neděle 24. srpna proběhl v pražských Letňanech European Summer Cup pořádaný Lukášem Havlíčkem, evropským zástupcem americké agentury Legacy Global Sports, který je i jedním z autorů CS Hockey.

Ve finále turnaje pro hráče ročníku 2002 (s povolením pro 3 hráče ročníku 2001 na tým) se potkaly česko-slovenský výběr Selects Hockey Development (SHD) s ruským HC Bobrov. Ve skvělém utkání, které mělo zásluhou obou týmů vysoké tempo, strhli po vyrovnané první části ve druhém dějství vítězství na svoji stranu domácí borci a po vítězství v poměru 5:1 po zásluze zdvihli nad hlavu vítězný pohár. Ruský tým, který nevyužil výjimky pro 3 starší hráče a podával po celý turnaj výborný dovednostně i takticky vyzrálý výkon, nakonec doplatil trochu na cestovní únavu a v závěru zápasu nestačil především fyzicky. A to i přesto, že realizační tým objednával v průběhu turnaje do šatny pravidelně 25 šálků černé kávy a hráči absolvovali venkovní předzápasou suchou rozcvičku vždy v plné výstroji 🙂

Turnaj byl také další příležitostí pro české a slovenské talentované hráče vyzkoušet si působení v rámci evropské verze programu Selects Hockey Development, který je součástí přípravy hráčů na vrcholnou akci Legacy Global Sports v Evropě, kterou je bezpochyby nejkvalitnější mládežnický turnaj na starém kontinentu World Selects Invite (WSI).

Hlavním cílem programu SHD je příprava hráčů vedoucí k účasti na WSI, ať již to jsou hráči ve věkových kategoriích, které se WSI účastní nebo mladší ročníky, jež dostávají možnost o účast na WSI teprve usilovat.

Fotky z finále si můžete prohlédnout po kliknutí na obrázek

IMG_4719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *