Zajímavá příležitost pro mladší dorostence

Dovolujeme si tímto pozvat hráče ročníku 2000 a 2001, kteří se nedostali do týmů extraligových mužstev mladšího dorostu nebo si třeba jen chtějí vyzkoušet trochu jiné hokejové prostředí, na tryout do týmu mladšího dorostu HK Kralupy na Vltavou.

Náš tým hraje LMD a potřebujeme ho doplnit o cca 7-8 hráčů.

A co nabízíme?

  • Tak trochu jiný přístup k přípravě mladých hokejistů, který lze shrnout do tří slov: “Děti nade vše.”
  • Rozumné, erudované a proaktivní vedení klubu.
  • Zkušeného metodika klubu a ještě zkušenějšího sportovního manažera. (Vidíte, jak dbáme na sportovní stránku?)
  • Mladého a progresivního trenéra s praxí u uznávaných odborníků a skvělým přístupem k tréninku ledního hokeje. (Osobně jsem ho vybíral!)
  • Trénink 5x týdně, dělené tréninky útočníci/obránci, možnost dalšího tréninku s juniorkou či na nedělních kempech pořádaných klubem. Pravidelná suchá příprava během celé sezóny v perfektních podmínkách přímo na stadionu.
  • Žádné zákazy týkajících se mimo klubových aktivit. Ve svém volném čase ať si hráči dělají samozřejmě co chtějí, nejlépe ať někde trénují… 😉
  • Plus hromadu dalších nestandardních postupů a výhod.
  • A máme i něco pro rodiče! Např. pohodové parkování hned u ZS zdarma, orosený točený kelímek během zápasů či solárko přímo na ZS.

Tryout začíná srazem na zimním stadionu v Kralupech dne 17.8. v 9:45 hod. 

Hráči se zařadí do přípravy mladšího dorostu. Rozpis tréninků na ledě naleznete na následujícím ODKAZU pod označením D.

Rozpis kompletní přípravy MLD (včetně tréninku “na suchu”) pak naleznete na stejné stránce nejpozději do 13.8.

Pokud máte zájem se tryoutu zúčastnit, pošlete mi prosím e-mailem informace o hráči. Tj. jméno, příjmení, mateřský klub příp. klub posledního působení, ročník narození a post, na kterém hráč nastupuje. A nezapomeňte kromě mailu i na telefonní spojení.

Kontakt: m.hes@prevent.cz, 777 775 666

Tak sportu zdar a hokeji zvlášť!

Miroslav Hes
metodik klubu HK Kralupy n/V

10 Responses

  1. senior napsal:

    Pane Hes, kdybych na to měl, tak vám svého druhého vnoučka budu vozit každý den. Bohužel jsme se vyčerpali na jeho bráchovi, který je už zaplat pánbů v Americe. Jinak Vám věří m a fandím.

  2. Miroslav Hes napsal:

    Já to, z pozice zasvěcenějšího, malinko doplním. Kluků v MD máme trochu více (než je níže uvedeno), ale chceme vytvořit v týmu zdravou konkurenci, a tak hodláme tým doplnit na cca 20 hráčů. Základním předpokladem ale je, že zůstávají všichni naši hráči! Vždyť v první řadě pro ně se hokej v Kralupech dělá.

    To co popisujete je případ, který se nás netýká. Ale osobně takových klubů znám docela dost. Logika „Nějak to tu pofackujeme, do dorostu k nám stejně přijdou hráči sami.“ je ovšem z mého pohledu nejen krátkozraká, ale doslova hrůzostrašná a zavrženíhodná. Proto mnou cloumá děs, když vidím u žáků trenéra s nacpanou píšťalou v krku odfoukávat od mantinelu „juniorský“ trénink místo důrazu na dovednosti. A to právě v Kralupech neuvidíte 🙂 Jdeme na to jinak, co nejlépe dokážeme a věříme, že se nám podaří z klubu vybudovat hokejovou baštu, za kterou si hráči (a rodiče) klidně i pár „kiláčků“ zajedou.

  3. IvoHolešovský napsal:

    Vážená pan Zdeno, předně se musím umluvit za to, že můj post pro vás vyzněl jinak než byl zamýšlen.
    Předně, kroku klubu tleskám, však jsem napsal že klobouček dolů před nimi, před jejich odvahou a chutí trochu rozvířit naše rybníčky 🙂 .

    To, co pak dál popisuju, se týkalo výhradně toho, co i v hlavním článku bylo napsáno k tomu, jak se většina klubů chová ke svým „odchovancům“. V podstatě jsem základní větu jenom rozšířil o další aspekty, především ze strany klubů. Ale všimněte si jednoho zásadního rozdílu: týká se to především klubů s tzv.“lepší“ adresou, tedy klubů kteří vesměs hrají extraligu ml.dorostu.

    Že u klubů menších, klubů hrajících věsměs ligu ml.dorostu či i „jen“ krajské soutěže je situace zcela opačná, o tom není pochyb. Ale to se u těchto klubů netýká jen od úrovně ml.dorostu, tento problém, který zjednodušeně nazvu „vykrádáním“ čl.základny, nastává už v době okolo 6.tříd, tedy v době, kdy úzký počet klubů poprvé začínají hrát ŽL, tento problém pro malé kluby vrcholí právě okolo 8.třídy a v dorostu už to je jen důsledek.

    Tedy, co popisujete, s tím plně souhlasím, v tom se nijak nerozcházíme a klukům do Kralup můžu jen přát, aby v mezích možností přestupního řádu, v mnoha parametrech nesmyslným a jdoucím proti skutečným zájmům ve výchově mládeže, byli co nejvíce úspěšní.

    A snad ještě dodám, že nabídnout vedle místa v dorosteneckém týmu také možnosti studia či ubytování, jsem doporučil ke zvážení právě z důvodu, že za určitých okolností i v mezích stávajícího přestupního řádu, i přes nesouhlas mateřského klubu, lze do nového klubu přestoupit.
    On ten faktický problém s přestupem, hostováním či střídavým startem je trochu složitější než by se na první pohled mohlo jevit, a pokud má být taková možnost pro rodiče a samotné kluky zajímavá, je více než záhodno řešení komplexnější. Už jenom z důvodu, že jinak se komunikuje ve čtyřce rodiče/hráč/klub/škola a jinak, když je všechno jen a pouze na rodičích, kteří místní podmínky a možnosti neznají, natož pokud by se o podobné výsledky měli snažit stylem pokus/omyl… Ono už jenom „předjednat“ možnosti, nabídnout tak alespoň rámcově ucelený soubor možností ke zvážení a rozhodnutí, může v důsledku velmi významně ovlivnit finální výsledek. Tedy, berte to z mé strany jako námět k zamyšlení, zvážení, posouzení zda takovou cestou uvažovat a případně v jakém rozsahu, právě při znalosti souvislostí daných možnostmi přestupního řádu, při znalosti skutečných zájmů původních mateřských klubů, kteří se v takových případech chovají více než předvídatelně….

    Tož asi tak, I.H.

    to IvoHolešovský: trochu paušalizujete a (zřejmě ze zkušenosti) převádíte hlavně do finanční roviny, proto doplním. Tato konkrétní příležitost přichází z důvodu malého počtu vlastních hráčů, kontrétně 14, kdy ještě dva z toho odešli zkusit štěstí do extraligových klubů. LMD se v tomto počtu nedá odehrát a klub tedy hledá posily. Tryout je transparentním řešením, kdy příležitost dostane každý hráč, který splní požadavky. Pokud by kdokoli nově příchozí uvažoval také o změně školy, sám si jistě zjistí místní podmínky, navíc z Kralup do Prahy je to dvacet minut vlakem a autem, o něco víc autobusem (za všechny místní možnosti uvedu gymnázium, obchodní akademii a učiliště s internátem). Tady jde opravdu o Vámi zmiňované posílení kádru a ne o kalkul. Upřímně, než jsem si přečetla Váš příspěvek, ani by mě nenapadlo, že by to mohlo být i jinak.

  4. Zdenka napsal:

    to IvoHolešovský: trochu paušalizujete a (zřejmě ze zkušenosti) převádíte hlavně do finanční roviny, proto doplním. Tato konkrétní příležitost přichází z důvodu malého počtu vlastních hráčů, kontrétně 14, kdy ještě dva z toho odešli zkusit štěstí do extraligových klubů. LMD se v tomto počtu nedá odehrát a klub tedy hledá posily. Tryout je transparentním řešením, kdy příležitost dostane každý hráč, který splní požadavky. Pokud by kdokoli nově příchozí uvažoval také o změně školy, sám si jistě zjistí místní podmínky, navíc z Kralup do Prahy je to dvacet minut vlakem a autem, o něco víc autobusem (za všechny místní možnosti uvedu gymnázium, obchodní akademii a učiliště s internátem). Tady jde opravdu o Vámi zmiňované posílení kádru a ne o kalkul. Upřímně, než jsem si přečetla Váš příspěvek, ani by mě nenapadlo, že by to mohlo být i jinak.

  5. Miroslav Hes: Mě právě zajímal ten mechanizmus TryOutu k přestupnímu řádu, protože mi právě bylo jasné, že klub na toto mít peníze nebude. Přeji ať se to povede…. a funguje to ke spokojenosti jak klubu tak hráčů.

  6. IvoHolešovský napsal:

    Tak určitě klobouček dolů 🙂

    V příspěvku je napsaná jedna zásadní pravda, a to v tom smyslu, že řada „mateřských“ kluků nemá ve vlastním klubu místo, jakmile jejich vlastní klub zaplňuje své soupisky novými hráči, kteří většinou ale nejsou svou kvalitou výš, mnohdy je to naopak… No jo, ale když z vlastních už víc korunek nekouká, že…. 🙂
    Bohužel je to nešvar, způsob, jak si kluby více plní své pokladny. Vlastní odchovanci, ti už vesměs víc klubu ekonomicky nepřinesou, jsou už „lapeni“….

    A přitom vesměs, až na jednotlivé výjimky, nejde o posilování stávajících kádrů vyšší kvalitou hráčů, do klubů nepřichází kvalitnější či talentovanější hráči než ti vlastní, jak by se na první pohled zdálo, resp. čím se to omlouvá.
    Přichází hráči, kteří nově klubu přináší jen a pouze nemalé prostředky „navíc“. A to nejenom na členských platbách, ale i na platbách od státu, měst a obcí… Je to čistý ekonomický kalkul klubů, se sportem jako takovým to nemá nic společného.

    Ještě nedávno bylo v řádech svazu, že pokud hráč za svůj mateřský klub nebyl nasazen alespoň do 30% zápasů v sezóně, mohl volně odejít do jiného klubu, buď úplně nebo na hostování, případně alespoň střídavý starty, aniž by to bylo jakkoliv zatíženo výpalným… Proč tato klausule z řádů byla odstraněna, je více než zřejmé…

    No nic, přeji Vám aby se Vám to podařilo, tím spíše když jde o kategorii, kde se jinak budoucnost klubů láme, kdy přechází ze základních na střední školy… Možná by nebylo od věci nastínit možnosti směrem ke studiu těch kluků, kteří by uvažovali o přesunu k Vám, stejně tak o možnostech ubytování přes týden, je-li v okolí nějaké… Myslím to tak, že z vlastní zkušenosti když rodiče a kluci v tomto věku uvažují o změně prostředí, klubu, hrají i tyto dvě zásadní otázky dost velký význam při rozhodování. Stejně tak je to důležité i pro kluky a jejich rodiče z venčí, kteří (s podivem 🙂 ) mají zájem působit v ČR v ml.kategoriích. Mimochodem, jich („cizinců“), se většina šíleností našeho přestupního řádu netýká :). I.H.

  7. senior napsal:

    To Hes. Pane Hes, pokud se Vám to podaří, klobouk dolů. Kluk měl velké problémy s trenérem. Chtěl odejí do jiného klubu, ale nebyla šance. Hostování je stará sportovní praxe, která v hokeji nefungovala. Kluka zachránila reprezentace a odchod do zahraničí. Jsem opravdu zvědavý jak to bude u Vás .

  8. Miroslav Hes napsal:

    Dobrý den pane Jehličko, klub žádné přestupné platit nebude. Předpokládám, že zrovna Vám je jasné, že na něj klub prostě nemá prostředky. Hráči k nám mohou přijít na hostování. Extraligové kluby mají plné soupisky a ještě plnější šatny uchazečů, kteří se z menších klubů chtějí právě do extraligových dostat. Je tedy jasné, že naopak řada kluků, kteři v takovém klubu vyrůstali, teď najednou nebudou mít místo. A tyto hráče bychom právě rádi přivítali u nás. A že jim máme co nabídnout!! Však sledujte nadále třeba CS Hockey, věřím, že brácha dnes zveřejní další „vějičku“, jakou máme pro naše hráče připravenou (a tentokrát ne jen pro naše…). Hezký den, MH

  9. A to bude klub platit přestupné? Pokud dorostenec splní kritéria klubu.

  10. Honza napsal:

    Super pristup. Jeste s tim 2 roky vydrzte a uvidime 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *